BACK TO
TOP
Profi

Τρίτη γενιά του Sprinter από τη Mercedes-Benz

Οι θρύλοι γεννιούνται μέσα από την ίδια τη ζωή. Από την πρώτη του κυκλοφορία στην αγορά το 1995, το Sprinter της Mercedes-Benz δημιούργησε μία ολόκληρη κατηγορία οχημάτων χάρη στα εξαιρετικά χαρακτηριστικά του.

Τρίτη γενιά του Sprinter από τη Mercedes-Benz

1
0

Σήμερα, η τρίτη γενιά αυτού του εμπορικά επιτυχημένου επαγγελματικού οχήματος κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα στο ολοκαίνουριο κέντρο logistics της Mercedes-Benz στη νησίδα Μερκάτορ του Ντούισμπουργκ. Οι παραγγελίες έχουν ξεκινήσει στη Γερμανία με τιμή εκκίνησης 19,990 ευρώ (άνευ ΦΠΑ). Θα είναι διαθέσιμο από το Δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Διανομέων από τον Ιούνιο. Το νέο eSprinter θα κάνει την εμφάνισή του στην αγορά το 2019. Είναι μέρος της στρατηγικής της Mercedes-Benz Vans για τον εξηλεκτρισμό ολόκληρου του στόλου επαγγελματικών οχημάτων.

«Το λιμάνι του Ντούισμπουργκ αντιπροσωπεύει την παγκοσμιότητα και τις σύγχρονες μεταφορές σε κορυφαίο επίπεδο. Συνεπώς, είναι το ιδανικό περιβάλλον για την παρουσίαση του νέου Sprinter. Το Sprinter διατηρεί πλήρως όλα τα παραδοσιακά χαρακτηριστικά που εξασφάλισαν την τεράστια επιτυχία του σε όλο τον κόσμο από την πρώτη του κυκλοφορία στην αγορά – ευελιξία, στιβαρότητα και οικονομική λειτουργία. Ταυτόχρονα, εντυπωσιάζει με τον ασυναγώνιστα μοντέρνο χαρακτήρα του, για παράδειγμα τη συνδεσιμότητα και την ασύγκριτη ποικιλία εκδόσεων. Όλα αυτά το αναδεικνύουν ως την πρώτη ολοκληρωμένη λύση για επαγγελματικούς στόλους, τόσο για τη Mercedes-Benz Vans όσο και για ολόκληρη την αυτοκινητοβιομηχανία,» λέει ο Volker Mornhinweg, Επικεφαλής της Mercedes-Benz Vans.

 

Διαρκής έλεγχος του στόλου με τις υπηρεσίες Mercedes PRO connect

Η τρίτη γενιά Sprinter εντυπωσιάζει με την πρωτοποριακή σχεδίαση, αλλά και τα χαρακτηριστικά ασφάλειας και άνεσης που μπορούν να συγκριθούν μόνο με επιβατικού αυτοκινήτου. Ταυτόχρονα προσφέρει μέγιστη οικονομική αποδοτικότητα, χάρη στο χαμηλό λειτουργικό κόστος και τα πελατοκεντρικά χαρακτηριστικά του. Η πλήρης διαδικτυακή συνδεσιμότητα είναι ένα από τα σημαντικότερα νέα χαρακτηριστικά. Οι νέες, δικτυωμένες υπηρεσίες του Mercedes PRO connect σε συνδυασμό με τα επίσης ολοκαίνουρια συστήματα πολυμέσων MBUX (Mercedes-Benz User Experience) αποτελούν την τέλεια βάση για όλες τις απαιτήσεις των κλάδων εφοδιασμού και μεταφορών. Ξεκινά με την πολύπλοκη διαχείριση μεγάλου στόλου και φτάνει μέχρι το μικρό εταιρικό στόλο. Το Mercedes PRO connect συνδέει τον διευθυντή στόλου με όλα τα οχήματα και τους οδηγούς του στόλου. Έτσι, μπορεί να γίνεται ηλεκτρονική διαχείριση όλων των αποστολών και ανάκτηση όλων των πληροφοριών οχήματος, όπως τοποθεσία, στάθμη καυσίμου ή διαστήματα συντηρήσεων, σε πραγματικό σχεδόν χρόνο. Με το λανσάρισμα του Mercedes PRO connect, θα διατίθενται οκτώ εργοστασιακά πακέτα με κεντρικές υπηρεσίες στόλου, οχήματος, οδηγού και προσδιορισμού θέσης. Ενδεικτικά, θα περιλαμβάνονται π.χ. Κατάσταση Οχήματος, Λειτουργίες Οχήματος, Επικοινωνία Στόλου, Διαχείριση Συντηρήσεων και ψηφιακό βιβλίο δρομολογίων οδηγού.

 

Ακόμη μεγαλύτερη ποικιλία εκδόσεων, για να καλύπτει όλους τους τομείς

Τύποι αμαξώματος van, επιβατικό, καρότσα, σασί, λεωφορειάκι ή τράκτορας, τρία συστήματα μετάδοσης κίνησης, σχέδια καμπίνας, διάφορες τιμές ωφέλιμου φορτίου, διαφορετικά ύψη χώρου φόρτωσης και πλούσια χαρακτηριστικά εξοπλισμού: αυτές οι παράμετροι από μόνες τους πολλαπλασιάζουν τις πιθανές εκδόσεις του Sprinter. Κατά συνέπεια μπορούν να διαμορφωθούν έως 1700 διαφορετικές εκδόσεις. Αυτή η μεγιστοποίηση των δυνατοτήτων διαμόρφωσης καθορίζει τη φιλοσοφία του νέου Sprinter, που αποσκοπεί να ικανοποιεί τόσο ειδικές απαιτήσεις διαφορετικών κλάδων όσο και διαφορετικές κατηγορίες πελατών. Η γκάμα περιλαμβάνει, λόγου χάρη, λύσεις για υπηρεσίες ταχυμεταφορών και παραδόσεων πόλης, μεταφορές αγαθών σε μεγάλες αποστάσεις ή τεχνικά συνεργεία που χρησιμοποιούν το όχημα ως κινητό κατάστημα ανταλλακτικών. Το νέο Sprinter μπορεί επίσης να μετατραπεί και σε αυτοκινούμενο ή λεωφορείο ή και να χρησιμοποιηθεί, για παράδειγμα, ως ασθενοφόρο υπηρεσιών διάσωσης.

 

Σημαντικά τεχνικά χαρακτηριστικά: Σύστημα κίνησης στους μπροστινούς τροχούς και δύο νέα κιβώτια ταχυτήτων

Τα δοκιμασμένα συστήματα κίνησης στους πίσω τροχούς και στους τέσσερις τροχούς συμπληρώνονται σήμερα με το σύστημα κίνησης στους μπροστινούς τροχούς. Λόγω ακριβώς του σχεδιασμού, το ωφέλιμο φορτίο αυτής της έκδοσης είναι αυξημένο κατά 50 κιλά σε σχέση με την έκδοση με κίνηση στους πίσω τροχούς. Η ακμή χώρου φόρτωσης είναι χαμηλωμένη κατά 80 χιλιοστά διευκολύνοντας σημαντικά τη φόρτωση/εκφόρτωση του επαγγελματικού Sprinter καθώς και την είσοδο/έξοδο από το χώρο ύπνου του αυτοκινούμενου Sprinter.

Στα κυριότερα τεχνικά στοιχεία του νέου Sprinter περιλαμβάνονται δύο νέα κιβώτια ταχυτήτων για το σύστημα κίνησης στους μπροστινούς τροχούς. Το αυτόματο κιβώτιο εννέα σχέσεων με μετατροπέα ροπής αποτελεί σημαντική πρωτιά για αυτή την κατηγορία επαγγελματικών οχημάτων. Οι σχέσεις έχουν κλιμακωθεί έτσι, ώστε να προσφέρουν βέλτιστη ισορροπία μεταξύ χαμηλής κατανάλωσης και ευέλικτης οδικής συμπεριφοράς. Άλλα πλεονεκτήματα είναι η χαμηλή στάθμη θορύβου και η εξαιρετική οδηγική άνεση. Το νέο μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων εντυπωσιάζει με τις κορυφαία άνετες αλλαγές και τους μηδενικούς κραδασμούς του μοχλού ταχυτήτων.

 

Πρακτικό εσωτερικό και μέγιστο φορτίο έως 5,5 τόνους

Ο χώρος εργασίας του οδηγού είναι τακτοποιημένος, πρακτικός και άρτια σχεδιασμένος να ικανοποιεί τις αντίστοιχες απαιτήσεις μεταφορών. Στις βελτιώσεις περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων τα εργονομικά σχεδιασμένα καθίσματα, η εκκίνηση χωρίς κλειδί και το βελτιωμένο σύστημα κλιματισμού. Ο πολυμορφικός σχεδιασμός των αποθηκευτικών χώρων εξασφαλίζει ότι τα πάντα είναι τακτοποιημένα στη θέση τους. Ο χώρος φορτίου εντυπωσιάζει επίσης με τις έξυπνες λύσεις που προσφέρει. Οι θόλοι τροχών με δυνατότητα φόρτωσης και το πλήρως αξιοποιήσιμο ύψος του χώρου φόρτωσης σε συνδυασμό με το σύστημα κίνησης στους μπροστινούς τροχούς αυξάνουν την πρακτικότητά του. Η μέγιστη χωρητικότητα φορτίου φτάνει τα 17 κ.μ. με ωφέλιμο φορτίο έως 5,5 τόνους.

Η Mercedes-Benz Vans αναβαθμίζει την κατηγορία του Sprinter σε ένα εντελώς νέο επίπεδο και ως προς τα χαρακτηριστικά ασφάλειας. Τα συστήματα υποβοήθησης που διατίθενται για το νέο Sprinter περιλαμβάνουν, ενδεικτικά, αυτοκαθαριζόμενη κάμερα οπισθοπορείας που προβάλλει εικόνα στον εσωτερικό καθρέφτη, μοντέρνο πακέτο στάθμευσης με προβολή 360 μοιρών, αισθητήρα βροχής με ενσωματωμένο σύστημα Wet Wiper για βέλτιστη ορατότητα κατά τη λειτουργία των υαλοκαθαριστήρων.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία