BACK TO
TOP
Profi

Η TUV Hellas «σφραγίζει» τα πέλλετ στην Ελλάδα

Την πιστοποίηση ΕΝplus για τα πέλλετ ως εγκεκριμένος φορέας από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Πέλλετ (European Pellet Council) χορηγεί ο φορέας επιθεώρησης και πιστοποίησης TUV HELLAS, επιδιώκοντας τη διασφάλιση της ποιότητας στα προϊόντα για την προστασία του περιβάλλοντος, της υγείας των πολιτών και την κάλυψη των αναγκών των καταναλωτών.

Η TUV Hellas «σφραγίζει» τα πέλλετ στην Ελλάδα

3
1

Όπως σε κάθε περίπτωση προϊόντος, υπάρχουν διαβαθμίσεις ποιότητας οι οποίες διαχωρίζουν τα πέλλετ σύμφωνα με τα φυσικά και χημικά χαρακτηριστικά τους. Τα κυριότερα από αυτά είναι το ποσοστό υγρασίας, το ποσοστό υπολείμματος τέφρας, η θερμογόνος δύναμη και η απουσία επιβλαβών χημικών προσμείξεων.

Για το διαχωρισμό και την κατάταξη των πέλλετ, έχει καθιερωθεί το πρότυπο ΕΝ 14961-2 ενώ για τις ανώτερες κατηγορίες αυτών και για τη σήμανσή τους ως κατάλληλα για οικιακή χρήση έχει καθιερωθεί το πρότυπο ΕΝplus.

Πέλλετ που κατατάσσονται στις κα τ η γ ο ρ ί ε ς ENplus A1 και ΕΝplus A2 θεωρούνται κατάλληλα για οικιακή χρήση. Εκτός από την καταλληλότητα των στερεών καυσίμων, αντίστοιχα και οι εστίες καύσης (λέβητες, σόμπες, τζάκια) πρέπει να φέρουν σήμανση CE κατά EN 14785, που σημαίνει ότι έχουν ελεγχθεί σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

04-07-2013 20:44ΜΠΟΓΙΕΛΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

θα ηθελα να ρωτησω πως μπορω να πιστοποιησω το πελλετ το οποιο εισαγω ασχετα απο το τι πιστοποιησεις εχει ο κατασκευαστης ευχαριστω πολυ περιμενω απαντηση

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία