BACK TO
TOP
Profi

Η STIHL χορηγός σεμιναρίου με θέμα «κανόνες ασφαλούς εργασίας δασεργατών και πρώτες βοήθειες»

Η STIHL για μια ακόμη φορά στηρίζει ενέργειες που συμβάλλουν στη βελτίωση των συνθηκών εργασίας στη φύση. Το Ελληνικό Ινστιτούτο Πυρασφάλειας ΠΥΡΟΓΝΩΣΗ θέλησε να οργανώσει ένα σεμινάριο με θέμα τους κανόνες ασφαλούς εργασίες και πρώτων βοηθειών για τους δασεργάτες, φυσικά η STIHL αγκάλιασε αυτή την προσπάθεια από την αρχή.

Η STIHL χορηγός σεμιναρίου με θέμα «κανόνες ασφαλούς εργασίας δασεργατών και πρώτες βοήθειες»

3
0
Η STIHL για μια ακόμη φορά στηρίζει ενέργειες που συμβάλλουν στη βελτίωση των συνθηκών εργασίας στη φύση.  Το Ελληνικό Ινστιτούτο Πυρασφάλειας ΠΥΡΟΓΝΩΣΗ θέλησε να οργανώσει ένα σεμινάριο με θέμα τους κανόνες ασφαλούς εργασίες και πρώτων βοηθειών για τους δασεργάτες,  φυσικά η STIHL αγκάλιασε αυτή την προσπάθεια από την αρχή.

Αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας ήταν η υλοποίηση του σεμιναρίου που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12/3/2013 στην Καλαμπάκα και συμμετείχαν 80 υλοτόμοι από την περιοχή Τρικάλων και Γρεβενών. Οι υλοτόμοι της περιοχής υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό τους ανθρώπους της ΠΥΡΟΓΝΩΣΗΣ και τον τεχνικό διευθυντή της STIHL και άκουσαν με προσοχή τις συμβουλές τους.



Στόχος του σεμιναρίου ήταν τόσο η πρόληψη ατυχημάτων με τη χρήση του απαραίτητου εξοπλισμού όπως προστατευτικά ενδύματα, κράνη, γάντια και υποδήματα όσο και η  εκμάθηση βασικών ενεργειών που μπορούν να εφαρμοστούν από τον καθένα στο συνάνθρωπο που βρίσκεται σε κίνδυνο και μπορούν αν αποβούν σωτήριες για τη ζωή του.  Λιποθυμία, έγκαυμα, τραυματισμός, δάγκωμα φιδιού, αιμορραγία, ηλίαση, υποθερμία, απώλεια αισθήσεων κ.α. είναι μερικά από τα περιστατικά που μπορούν να συμβούν κατά τη διάρκεια της εργασίας στο βουνό.

Το σεμινάριο παρείχε τόσο θεωρητικές όσο και πρακτικές γνώσεις αφούν πραγματοποιήθηκε και επίδειξη όλων των τεχνικών αντιμετώπισης με εθελοντές καθώς επίσης και επίδειξη για τη σωστή χρήση του αλυσοπριόνου.

Με τις γνώσεις που απέκτησαν, πιστεύουμε ότι θα μπορούν να αποφύγουν τυχόν τραυματισμούς αλλά ακόμα και αν υπάρξει κάποιο συμβάν τότε θα είναι πλέον ικανοί να το αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά, δίνοντας τις σωστές πρώτες βοήθειες μέχρι να αναλάβουν οι ειδικοί.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία