Fede και Kubota ψεκάζουν αυτόνομα στο πεδίο με το πρωτότυπο KFAST

Κοινοποίηση:

Tο KFAST τιμήθηκε με το βραβείο Τεχνικής Καινοτομίας στην πρόσφατη έκθεση FIMA στην Ισπανία. Ανεπτυγμένο από από τη Fede και την Kubota, το ρομπότ KFAST εφαρμόζει αυτόνομα φυτοϋγειονομικές επεμβάσεις, παρέχοντας επίσης τη δυνατότητα καθοδήγησης μέσω τηλεχειρισμού.

Ο δομικός σχεδιασμός του και η πρόσφατα αναπτυγμένη μονάδα 4×4 εξασφαλίζουν ομαλή κίνηση, ακρίβεια στις στροφές και ακριβή τοποθέτηση στις στενότερες σειρές των αγρών ειδικών καλλιεργειών. Το αυτόνομο ψεκαστικό μηχάνημα μεγάλης χωρητικότητας μπορεί να εξοπλιστεί με διάφορες ομάδες αέρα για την ικανοποίηση των ειδικών απαιτήσεων των φυτειών.

Οι τρέχουσες θεραπείες παρακολουθούνται και εμφανίζονται στην πλατφόρμα Specialty Crops Platform (SCP), το ψηφιακό εργαλείο αγρονομικής διαχείρισης της Fede. Επιπλέον, το KFAST στέλνει ειδοποιήσεις σε περίπτωση συμβάντος ή παραμέτρου εκτός εύρους, συμπεριλαμβανομένης της ανίχνευσης άδειου ψεκασμού και δεξαμενής πετρελαίου για αυτόνομη επιστροφή στο σταθμό για επαναπλήρωση.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Μαρτίου 2024

 

Μόλις ολοκληρωθεί η κατεργασία, όλα τα δεδομένα καταχωρούνται, παρέχοντας έτσι πραγματική ιχνηλασιμότητα και τις απαιτούμενες πληροφορίες για τη δημιουργία του ψηφιακού αγροτικού ιστορικού. Σύμφωνα με τους πρωτεργάτες που βρίσκονται πίσω από την ανάπτυξη αυτού του ρομπότ, το KFAST θα αυξήσει σημαντικά την παραγωγικότητα και την αποδοτικότητα των εργασιών στον οπωρώνα, καθώς ένας μόνο χειριστής μπορεί να διαχειρίζεται τέσσερα ρομπότ ταυτόχρονα, ενώ επιτρέπεται η εκτέλεση νυχτερινών εργασιών. Έτσι, στοχεύει να αποτελέσει λύση στο πρόβλημα της έλλειψης εργατικού δυναμικού, καθώς και στην ανανέωση των γενεών, στον αγροτικό τομέα. Επιπλέον, βελτιώνει την επαγγελματική ασφάλεια και υγεία, εξαλείφοντας τους κινδύνους ατυχημάτων και μειώνοντας δραστικά την έκθεση στα φυτοφάρμακα.

Ρύθμιση ψεκασμού σε πραγματικό χρόνο

Μόλις ληφθεί η εντολή εργασίας, το αυτόνομο ψεκαστικό σύστημα της Fede πηγαίνει στη σειρά που του έχει ανατεθεί για να ξεκινήσει την επεξεργασία.

Το KFAST, εξοπλισμένο με το σύστημα AIs, είναι σε θέση να εκτελεί κατεργασίες υψηλής ακρίβειας μέσω της λήψης εικόνας και της επεξεργασίας AI (τεχνητής νοημοσύνης). Το ρομπότ προσαρμόζει τον ψεκασμό σε πραγματικό χρόνο με εξατομικευμένο έλεγχο των ακροφυσίων για την προσαρμογή της εφαρμογής ανά δέντρο, διατηρώντας σταθερή πίεση και ροή εφαρμογής σε κάθε ανοιχτό ακροφύσιο με ομοιογενή κατανομή και εναπόθεση.

Η ιδέα KFAST ξεχωρίζει για την αξιοσημείωτη μείωση της χρήσης φυτοπροστατευτικών παραγόντων και της υποβάθμισης του εδάφους, δύο βασικοί στόχοι του Green Deal (Πράσινης Συμφωνίας) της ΕΕ. Το σύστημα καταγράφει εξοικονόμηση στη χρήση των παραγόντων έως και 40%, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των δοκιμών πεδίου που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του έργου LIFE-AIs, η οποία αυξάνεται σημαντικά κατά την εκτέλεση των επεμβάσεων με βάση τη συνταγογράφηση χαρτών μεταβλητής εφαρμογής (VRA). Ταυτόχρονα, ανακουφίζει από τη συμπίεση του εδάφους με την κίνηση μόνο 4 τροχών που ακολουθούν πάντα τον ίδιο άξονα.

Επιπλέον, οι δείκτες που παράγονται από την καταγραφή εικόνων του KFAST προσφέρουν επικαιροποιημένα δεδομένα σχετικά με την κατάσταση του οπωρώνα, πολύτιμες πληροφορίες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τρίτους, για να προσφέρουν τις γεωπονικές τους υπηρεσίες. Το KFAST διακρίνεται για το γεγονός ότι είναι ένα ανοικτό σύστημα που επιτρέπει την ενσωμάτωση ενός ευρέος φάσματος παρόχων υπηρεσιών, όπως η ανίχνευση παρασίτων, η πρόβλεψη απόδοσης και τα συστήματα πληροφοριών διαχείρισης γεωργικών εκμεταλλεύσεων, μεταξύ άλλων.

World-agritech

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Βράβευση της ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ Α.Ε. για τις πωλήσεις των τρακτέρ SAME και την παρουσία ενός αιώνα στην ελληνική αγορά

Η SDF αναγνώρισε τα 100 χρόνια παρουσίας της ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ Α.Ε. στην ελληνική αγορά, ενώ βράβευσε την εισαγωγική εταιρεία για καλύτερες πωλήσεις των τρακτέρ SAME για το 2023.

Προτεινόμενα