Διαθέσιμη σε τρία αναβαθμισμένα μοντέλα η σειρά 5D των Deutz-Fahr

Κοινοποίηση:

Η εταιρεία ανανέωσε με στοχευμένες αλλαγές τα μοντέλα, τα οποία φέρουν καλύτερη υδραυλική απόδοση, Front Loader Ready Kit και επιλογή νέων σετ ελαστικών, μεταξύ άλλων.

Διατηρώντας τα χαρακτηριστικά των προηγούμενων μοντέλων, όπως η ευελιξία και το συμπαγές μέγεθος και χάρη στη νέα διάταξη της δεξαμενής αλλά και τις άλλες ανανεώσεις, τα Deutz-Fahr 5D ολοκληρώνονται με τον καλύτερο τρόπο.

Άφθονη υδραυλική απόδοση

Το υδραυλικό σύστημα περιλαμβάνει στάνταρ μια κύρια αντλία 54 λ./λ. για την ανύψωση και τους διανομείς, καθώς και μια δεύτερη αντλία για τη διεύθυνση και τη μετάδοση. Προαιρετικά, διατίθεται μια πρόσθετη αντλία, με αποτέλεσμα ένα υδραυλικό σύστημα διπλής αντλίας 68 λ./λ., το οποίο τροφοδοτεί μόνο τις βαλβίδες ανύψωσης και τις βαλβίδες του πίσω μέρους. Τα πρόσθετα στάνταρ χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν 3 πίσω υδραυλικές βαλβίδες και ελεύθερη επιστροφή. Το οπίσθιο ανυψωτικό έχει μέγιστη χωρητικότητα έως 3600 κιλά και διατίθεται είτε με μηχανικό είτε με ηλεκτρονικό έλεγχο.


Ο ηλεκτρονικός έλεγχος του πίσω ανυψωτικού της νέας σειράς 5D MY24 δεν διαθέτει τώρα μόνο ένα νέο χειριστήριο που επιτρέπει ευκολότερο ξεκλείδωμα αλλά και μια ενεργή λειτουργία απόσβεσης κραδασμών, η οποία αυξάνει την ασφάλεια και την άνεση κατά την οδήγηση στο δρόμο. Εκτός από ένα μπροστινό ανυψωτικό, με ικανότητα ανύψωσης 2100 κιλά, διατίθεται επίσης ένα μπροστινό PTO 1000. Για την εξασφάλιση πλήρους πέδησης, οι μπροστινοί άξονες διαθέτουν στάνταρ δισκόφρενα, ενώ η γωνία διεύθυνσης και το 100% κλείδωμα των δύο διαφορικών μέσω ηλεκτροϋδραυλικού ελέγχου συμβάλλουν στην ευελιξία και την πρόσφυση.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Μαρτίου 2024

 

Ισχυρά μοτέρ με πιστοποίηση για τροφοδοσία με βιοκαύσιμο

Τα αναβαθμισμένα τρακτέρ έχουν σχεδιαστεί για παραδοσιακές γεωργικές εκμεταλλεύσεις, μεγάλους οπωρώνες και στάβλους, καθώς και για εταιρείες που ειδικεύονται στη συντήρηση χώρων πρασίνου. Οι τετρακύλινδροι κινητήρες FARMotion 45 έχουν συμπαγείς διαστάσεις, αυξάνοντας την ευελιξία της νέας σειράς 5D και προσφέροντας μέγιστη ορατότητα. Ο νέος 5075 D συμμορφώνεται με τη Φάση 5 χωρίς τη χρήση AdBlue ή άλλων πρόσθετων υγρών, διατηρώντας το συνολικό κόστος ιδιοκτησίας σε χαμηλά επίπεδα, ενώ τα μοντέλα 5095D και 5105D αποδίδουν μέγιστη ισχύ 95 και 106 ίππων αντίστοιχα στις 2000 σ.α.λ. και μέγιστη ροπή 389 και 433 Nm στις 1400 σ.α.λ. Χάρη σε ένα νέο σύστημα προθέρμανσης και κατά τη διάρκεια του χειμώνα οι νέοι κινητήρες FARMotion 45 ξεκινούν χωρίς κόπο. Το διάστημα αλλαγής λαδιού έχει πλέον επεκταθεί στις 600 ώρες.

Να τονίσουμε ότι η νέα σειρά 5D, καθώς και τα υπόλοιπα μοντέλα Deutz-Fahr Stage V, είναι επίσημα πιστοποιημένα για την τροφοδοσία τους με HVO (υδρογονοκατεργασμένο φυτικό έλαιο). Αυτό το βιοκαύσιμο μειώνει έως και 90% τις εκπομπές CO2.

Δύο επιλογές μετάδοσης

Επίσης, η νέα σειρά 5D MY24 διατίθεται με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων ή με PowerShuttle. Με την έκδοση PowerShuttle, ο οδηγός μπορεί όχι μόνο να ρυθμίσει την απόκριση σε 5 στάδια, αλλά και να επωφεληθεί από το σύστημα Stop&Go, το οποίο επιτρέπει το σταμάτημα και την εκκίνηση μόνο με τα πεντάλ φρένου. Aυτά τα χαρακτηριστικά διευκολύνουν τη ζωή όταν εργάζεστε με εμπρόσθιο φορτωτή ή εκτελείτε άλλες εργασίες που απαιτούν συχνή αλλαγή κατεύθυνσης ή συχνή στάση και επανεκκίνηση.

Επίσης, από τα μοντέλα του 2023, τα κιτ Loader Light και Loader Ready διατίθενται από το εργοστάσιο. Και οι δύο επιλογές διαθέτουν στάνταρ ταχύτητες 30+15, οι οποίες παρέχονται από 5 γρανάζια για 3 περιοχές και ένα ερπυστριοφόρο. Διατίθεται επίσης μια έκδοση με 3 βαθμίδες Powershift, προσφέροντας συνολικά 45 ταχύτητες σε κάθε κατεύθυνση. Όλες οι εκδόσεις επιτρέπουν την κίνηση με 40 χλμ/ώρα με μειωμένες στροφές του κινητήρα, γεγονός που μειώνει όχι μόνο το επίπεδο θορύβου μέσα στην καμπίνα άνεσης αλλά και την κατανάλωση καυσίμου, ενώ το κιβώτιο ταχυτήτων με 3 βήματα Powershift προσφέρει επίσης ταχύτητα creeper μόλις 200 μέτρα ανά ώρα.

Δύο επιλογές οροφής

Η καμπίνα με 4 πυλώνες της νέας σειράς 5D MY24 σε συνδυασμό με το νέο ρεζερβουάρ καυσίμου επιτρέπει μια πολύ καλή ορατότητα προς όλες τις κατευθύνσεις. Διατίθενται δύο διαφορετικές επιλογές οροφής: μια τυπική έκδοση με κωνικό σχήμα για βέλτιστη χρήση σε στενούς χώρους, όπως φαρδιούς αμπελώνες, ή μια έκδοση υψηλής ορατότητας (διατίθεται προαιρετικά με προστασία FOPS) που είναι κατάλληλη για δασικές εργασίες και για έναν εμπρόσθιο φορτωτή.

Η επαρκής ροή του αέρα εξασφαλίζεται από τις ανοιγόμενες μπροστινές και πίσω σήτες, ενώ ένα ισχυρό σύστημα κλιματισμού ψύχει τον αέρα σε θερμότερες καιρικές συνθήκες. Για να είστε συγκεντρωμένοι και κατά τη διάρκεια μακρών ημερών εργασίας, η νέα σειρά 5D MY24 διατίθεται τώρα και με φώτα εργασίας LED για καλύτερες συνθήκες εργασίας κατά τη διάρκεια της νύχτας. Τέλος, το νέο ταμπλό InfoCentre+ δείχνει στον οδηγό με σαφήνεια όλες τις σχετικές πληροφορίες χάρη σε δύο όργανα και μια έγχρωμη οθόνη LCD 3,5″.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Βράβευση της ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ Α.Ε. για τις πωλήσεις των τρακτέρ SAME και την παρουσία ενός αιώνα στην ελληνική αγορά

Η SDF αναγνώρισε τα 100 χρόνια παρουσίας της ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ Α.Ε. στην ελληνική αγορά, ενώ βράβευσε την εισαγωγική εταιρεία για καλύτερες πωλήσεις των τρακτέρ SAME για το 2023.

Προτεινόμενα