Με υπογραφή GUSS και John Deere το πρώτο αυτόνομο και ηλεκτροκίνητο ψεκαστικό

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Οι GUSS και John Deere συνεργάστηκαν και, απ΄ότι φαίνεται, κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα αυτοκινούμενο, ηλεκτροκίνητο ψεκαστικό, το οποίο κινείται αυτόνομα. Η πρώτη του εμφάνιση έγινε στην έκθεση World Ag Expo 2024.

Στην Καλιφόρνια και στην World Ag Expo 2024, η John Deere και η GUSS Automation παρουσίασαν τον πρώτο και μέχρι στιγμής μοναδικό στον κόσμο πλήρως ηλεκτρικό, αυτόνομο, αυτοκινούμενο ψεκαστικό οπωρώνων, το Electric GUSS.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Απριλίου

Βασισμένο στα αυτόνομα ψεκαστικά της GUSS που παρουσιάστηκαν το 2023, αυτό το πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο όχι μόνο κινείται αυτόνομα αλλά επιτρέπει και τον εξ αποστάσεως έλεγχο πολλαπλών ψεκαστικών για την αύξηση της παραγωγικότητας με μεγαλύτερη ακρίβεια εφαρμογής και χαμηλές εκπομπές ρύπων.

Χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό GPS, Light Detection and Ranging (LiDAR) και τεχνολογίας για ακριβή κάλυψη, με το Electric GUSS ένας μόνο χειριστής μπορεί να ελέγχει και να παρακολουθεί έως και οκτώ μηχανήματα GUSS εξ αποστάσεως χρησιμοποιώντας έναν φορητό υπολογιστή, χωρίς να χρειάζεται να εκτεθεί σε επεμβάσεις.

Το μηχάνημα περιλαμβάνει ένα σύστημα ανίχνευσης ζιζανίων με τοπικό ψεκασμό μόνο όπου είναι απαραίτητο. Αυτή η τεχνολογία ανίχνευσης μειώνει σημαντικά τη συνολική ποσότητα ζιζανιοκτόνου, με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση έως και 90% της δραστικής ουσίας.

Το ηλεκτρικό GUSS χρησιμοποιεί μπαταρίες Kreisel με επαρκή αυτονομία για μια ολόκληρη βάρδια εργασίας όταν είναι πλήρως φορτισμένο. Η ικανότητα αυτόνομης κίνησης περιλαμβάνει επίσης πολλαπλά χαρακτηριστικά ασφαλείας για την αποφυγή κινδύνων και την αυτόματη αναστολή της λειτουργίας ψεκασμού όταν βρίσκονται άνθρωποι σε άμεση επαφή.

Το ψεκαστικό έχει μήκος 7,16 μέτρα, ύψος 1,93 μέτρα και πλάτος λειτουργίας από 2,54 έως 5,8 μέτρα, ενώ οι υδραυλικά ρυθμιζόμενοι καθ΄ύψος βραχίονες ψεκασμού μπορούν να ανασηκώνονται προς τα πάνω και προσφέρουν απόσταση μεταξύ των σειρών από 5,5 έως 6,7 μέτρα.

«Οι καλλιεργητές ζήτησαν ένα αυτόνομο μηχάνημα ζιζανιοκτονίας. Περάσαμε αυτήν την ιδέα στο επόμενο επίπεδο εφαρμόζοντας τεχνολογία ανίχνευσης ζιζανίων για να δώσουμε στον καλλιεργητή ένα μηχάνημα που προσφέρει τεράστια αξία. Η χαμηλότερη χρήση χημικών βοηθά τον καλλιεργητή να μειώσει το κόστος και είναι όφελος για το περιβάλλον», είχε δηλώσει ο Gary Thompson, COO της GUSS Automation, στο παρελθόν.

trattoriweb

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Βράβευση της ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ Α.Ε. για τις πωλήσεις των τρακτέρ SAME και την παρουσία ενός αιώνα στην ελληνική αγορά

Η SDF αναγνώρισε τα 100 χρόνια παρουσίας της ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ Α.Ε. στην ελληνική αγορά, ενώ βράβευσε την εισαγωγική εταιρεία για καλύτερες πωλήσεις των τρακτέρ SAME για το 2023.

Προτεινόμενα

Αναβάθμιση σε κάθε τομέα για τα δενδροκομικά Deutz-Fahr 5DF το 2024

Μετά από δύο χρόνια επιτυχηµένης παρουσίας της Σειράς 5 DF platform στην αγορά, η Deutz-Fahr την αναβαθµίζει για το 2024, πρόσθετα νέα χαρακτηριστικά υψηλής τεχνολογίας για την αύξηση της ευελιξίας, της παραγωγικότητας και της άνεσης.

Με λεωφορεία νέας γενιάς κινητήρων CNG της IVECO ανανεώνεται ο στόλος της Αθήνας

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών επέλεξε την IVECO BUS και το μοντέλο URBANWAY CNG με αρθρωτό σύστημα. Το συγκεκριμένο μοντέλο κινείται με συμπιεσμένο φυσικό αέριο (CNG) και είναι συμβατό με βιομεθάνιο. Η παράδοση των 100 λεωφορείων νέας γενιάς URBANWAY CNG θα ξεκινήσει σταδιακά μέσα στο έτος συμβάλλοντας στην ανανέωση του στόλου της Αθήνας.

Ο όμιλος AGCO και η John Deere σκοράρουν στις πωλήσεις τρακτέρ Ευρώπης

Η Γαλλία ενίσχυσε τη θέση της ως η μεγαλύτερη αγορά τρακτέρ στην Ευρώπη, αντιπροσωπεύοντας 35.665 (+2,3%) από τα περίπου 140.000 νέα τρακτέρ που ταξινομήθηκαν πέρυσι. Η AGCO κατέγραψε τον υψηλότερο αριθμό τρακτέρ (20.243) στις τρεις πρώτες ευρωπαϊκές αγορές, ενώ η John Deere πιάνει κορυφή στη Γαλλική αγορά.