Δύο νέες προσθήκες στη σειρά φορτωτών 270 της JCB με αναβάθμιση στον κινητήρα

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Τα δύο μοντέλα, τροχοφόρα και ερπυστριοφόρα αντίστοιχα, είναι τα νέα ευέλικτα μοντέλα της βρετανικής φίρμας, που φέρουν όμως και καλά αποτελέσματα στις μετρήσεις οικονομίας και ευκολίας χειρισμών.

Η JCB ανακοίνωσε την άφιξη δύο νέων μοντέλων Stage V, του τροχοφόρου 270 και του ερπυστριοφόρου 270T, με ονομαστική ικανότητα λειτουργίας 1,23 τόνων και σχεδόν πανομοιότυπο ύψος φορτίου 2,88 μ. και κάθετη διαδρομή ανύψωσης από τον ενιαίο βραχίονα Powerboom. Πρόκειται για εξαιρετικά ευέλικτα μοντέλα, ειδικά σχεδιασμένα για να ανεβάζουν τον πήχη όσον αφορά τις επιδόσεις, την οικονομία καυσίμου, την ευκολία ελιγμών, την άνεση και την ευκολία του χειριστή. Τα δύο νέα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με ένα νέο τετρακύλινδρο κινητήρα JCB DieselMax 430 3,0 λίτρων με απόδοση 55 kW (74 ίππων), ο οποίος χρησιμοποιείται για πρώτη φορά σε γεωργικό μηχάνημα.

Συμμορφώνεται με τους κανονισμούς Stage V χάρη στον ιδιαίτερα αποδοτικό σχεδιασμό του θαλάμου καύσης και τη μονάδα EGR, αλλά χωρίς φίλτρο σωματιδίων DPF ή πρόσθετο υγρό καυσίμου AdBlue. Αν και έχει την ίδια ισχύ με τον προκάτοχό του DieselMax των 4,4 λίτρων, ο νέος κινητήρας είναι 24% μικρότερος και 30% ελαφρύτερος, αλλά παράγει 10% μεγαλύτερη μέγιστη ροπή στις 1.500 σ.α.λ., καθώς και μεγαλύτερη ροπή στις στροφές του κινητήρα.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Απριλίου

Η εταιρεία αναφέρει ότι πρόκειται συνολικά για μια λύση που εγγυάται αυξημένες επιδόσεις για τους χειριστές που ασχολούνται με τις τυπικές δραστηριότητες χειρισμού των κτηνοτροφικών μονάδων, όπου, κατά κανόνα, η πρόσβαση στους χώρους εκτροφής των ζώων είναι περιορισμένη σε πλάτος και ύψος. Ο JCB DieselMax 430 προσφέρει επίσης σημαντική εξοικονόμηση καυσίμου, χάρη στη λειτουργία JCB Auto Stop, η οποία απενεργοποιεί τον κινητήρα -όπου μπορεί να γίνει με ασφάλεια- μετά από ένα ρυθμιζόμενο χρονικό διάστημα ρελαντί.

Ανανέωση και στην καμπίνα με λύσεις για μέγιστη ορατότητα

Το πιο εντυπωσιακό οπτικά νέο χαρακτηριστικό στο εσωτερικό της ανανεωμένης καμπίνας με τις πλευρικές πόρτες είναι η νέα ομάδα κάθετων κουμπιών μαλακής αφής, πολύ οικεία στους χρήστες άλλων γεωργικών μηχανημάτων JCB. Είναι τοποθετημένο στη δεξιά κολόνα της καμπίνας, πάνω από τον επιλογέα στροφών κινητήρα και το πλήκτρο της μίζας και κάτω από μια οθόνη αφής 177 χλστ. (7 ιντσών) που είναι τοποθετημένη στην επάνω δεξιά γωνία.

Στα αριστερά βρίσκεται μια μονάδα ραδιοφώνου/ήχου με σύνδεση Bluetooth για κινητές συσκευές και ένας κάθετος πίνακας με χειριστήρια για τη θέρμανση και την ψύξη, το πορτοκαλί φως και τα φώτα κινδύνου. Αυτή η νέα διάταξη αυξάνει την επιφάνεια γυαλιού της καμπίνας και βελτιώνει την ορατότητα προς τα εμπρός, αντικαθιστώντας τα αναλογικά κουμπιά και όργανα που βρίσκονταν στην επάνω αριστερή και δεξιά μπροστινή γωνία της καμπίνας, ενώ η αναδιαμόρφωση του σχεδιασμού της πόρτας στην κολόνα Β βελτίωσε την ορατότητα από την πίσω αριστερή πλευρά.

Το μεγαλύτερο παράθυρο οροφής διευκολύνει την ορατότητα ενός πλήρως ανασηκωμένου κάδου ή πιρουνιού, ενώ η πρόσθετη ρύθμιση της ράγας καθίσματος επιτρέπει στους χειριστές να κάθονται πιο κοντά στο μπροστινό παράθυρο, για να βλέπουν τις εξωτερικές άκρες ενός εξαρτήματος. Επιπλέον, το Teleskid είναι εξοπλισμένο με κάμερα οπισθοπορείας και φώτα εργασίας LED. Η νέα οθόνη αφής παρέχει στους χειριστές όχι μόνο βασικές λεπτομέρειες σχετικά με την κατάσταση του μηχανήματος, αλλά και πρόσβαση σε ρυθμίσεις που βελτιστοποιούν την απόδοση ανάλογα με τις διάφορες γεωργικές εφαρμογές.

 

Τα νέα χαρακτηριστικά ελέγχου MyChoice περιλαμβάνουν τη δυνατότητα ρύθμισης της μέγιστης ταχύτητας κίνησης προς τα εμπρός και προς τα πίσω σε βήματα του 1 χλμ./ώρα, τη δυνατότητα επιλογής μιας από τις τρεις ρυθμίσεις ταχύτητας επιτάχυνσης για το υδροστατικό κιβώτιο ταχυτήτων και τέσσερις ρυθμίσεις «διαχείρισης ισχύος», καθώς και τη δυνατότητα επιλογής δύο ρυθμίσεων για τον καθορισμό της ευαισθησίας του joystick.

Οι χειριστές μπορούν να επιλέξουν μεταξύ κινήσεων με μοτίβο «Χ» (αριστερό joystick για την οδήγηση, δεξί joystick για τον βραχίονα Powerboom και τα εξαρτήματα) ή μοτίβο «H» (λειτουργίες οδήγησης και μπούμας μοιράζονται μεταξύ των δύο joysticks) ανάλογα με τις προτιμήσεις και την κατάσταση εργασίας. Μέρος του πακέτου αναβάθμισης είναι, τέλος, ένα νέο προαιρετικό μαξιλαράκι στο κάθισμα με υφασμάτινη ταπετσαρία, αυξημένη οσφυϊκή υποστήριξη και πιο άνετα μπράτσα.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Βράβευση της ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ Α.Ε. για τις πωλήσεις των τρακτέρ SAME και την παρουσία ενός αιώνα στην ελληνική αγορά

Η SDF αναγνώρισε τα 100 χρόνια παρουσίας της ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ Α.Ε. στην ελληνική αγορά, ενώ βράβευσε την εισαγωγική εταιρεία για καλύτερες πωλήσεις των τρακτέρ SAME για το 2023.

Προτεινόμενα