Διάκριση Red Dot για την ανασχεδιασμένη αλωνιστική Axial-Flow της Case IH

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Η νέας γενιάς αλωνιστική Axial-Flow παρουσιάστηκε στην Agritechnica 2023 και τώρα λαμβάνει το διεθνώς αναγνωρισμένο βραβείο Red Dot Design για τις λειτουργικές και αισθητικές λεπτομέρειες που ενσωματώνει.

«Η τολμηρή νέα εμφάνιση της επόμενης γενιάς θεριζοαλωνιστικών μηχανών Case IH Axial-Flow, η οποία μεταφέρει τη σχεδιαστική ικανότητα της Axial-Flow σε έναν εντελώς νέο τομέα και εισάγει ένα ξεχωριστό νέο στυλ, κέρδισε το διεθνώς αναγνωρισμένο βραβείο Red Dot Design Award για το σχεδιασμό προϊόντων», αναφέρει η Case. Το Red Dot Design Award διεξάγεται κάθε χρόνο και είναι ένας από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς σχεδιασμού στον κόσμο με το σήμα να έχει γίνει ένα από τα πιο περιζήτητα για τον καλό σχεδιασμό διεθνώς.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Απριλίου

Βασικές λεπτομέρειες της νέας σειράς Axial-Flow της Case IH παρουσιάστηκαν στην Agritechnica 2023, ενώ η νέα αλωνιστική έκανε πρόσφατα και το παγκόσμιο ντεμπούτο της στη Βόρεια Αμερική. Σύμφωνα με την εταιρεία, η αλωνιατική έχει σχεδιαστεί με εστίαση στο να βοηθήσει τους χρήστες να μεγιστοποιήσουν την παραγωγή ανά ώρα, ελαχιστοποιώντας παράλληλα τις απώλειες και τις ζημιές στα σιτηρά, διατηρώντας παράλληλα την αποδεδειγμένη αρχή του περιστροφικού αλωνισμού και διαχωρισμού Axial-Flow. Οι βασικές βελτιώσεις στο νέο μοντέλο περιλαμβάνουν έναν κινητήρα 775 ίππων, ένα ενεργό δυναμικό σύστημα καθαρισμού, μια δεξαμενή σιτηρών 20.000 λίτρων, έναν ρυθμό εκφόρτωσης 210 λίτρων/δευτερόλεπτο και κεφαλές κοπής έως 15 μέτρα).

Οι χρήστες επωφελούνται από την τεχνολογία που βελτιώνει τις επιδόσεις, συμπεριλαμβανομένης του συστήματος AFS Harvest Command, για την ελαχιστοποίηση των απωλειών, τη μεγιστοποίηση της απόδοσης και την προστασία της ποιότητας των σιτηρών. Αυτό βοηθά τους έμπειρους χρήστες να αξιοποιήσουν ακόμη περισσότερο τη θεριζοαλωνιστική τους μηχανή και τους άπειρους χρήστες να γίνουν γρήγορα ικανοί χειριστές, για να αντιμετωπίσουν τις καθημερινές προκλήσεις.

Η νέα τεχνολογία πλαισιώνεται από ένα σε ένα μοντέρνο στυλ, που δίνει μια νέα εμφάνιση στη σειρά, σχεδιασμένη για να δείξει ότι πρόκειται για μια πολύ διαφορετική κατηγορία θεριζοαλωνιστικών μηχανών. Η ομάδα σχεδιασμού της Case IH και η μητρική εταιρεία CNH θα παραλάβουν το βραβείο Red Dot Design για την AF σε μια ειδική εκδήλωση, «Red Dot: Best of the Best», στις 24 Ιουνίου στο θέατρο Aalto στο Έσσεν της Γερμανίας.

«Η παραλαβή του βραβείου Red Dot Design αποτελεί μεγάλη τιμή για την ομάδα σχεδιασμού πίσω από το νέο Axial Flow», λέει ο David Wilkie, διευθυντής βιομηχανικού σχεδιασμού της μητρικής εταιρείας CNH της Case IH. «Θέλαμε να δημιουργήσουμε μια εμφάνιση που να δείχνει ότι αυτή η αλωνιστική είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια ανανέωση των υφιστάμενων ιδεών και είναι πραγματικά κάτι εντελώς διαφορετικό. Χαίρομαι πολύ που η κριτική επιτροπή του Red Dot αναγνώρισε τις προσπάθειές μας να δημιουργήσουμε ένα στυλ που ταιριάζει με ό,τι πρεσβεύει η Axial-Flow AF εσωτερικά», τόνισε ο ίδιος.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

«Γεωργία ακριβείας παντού» το σύνθημα CNH και Intelsat για το νέο τους δίκτυο

Η συνεργασία της CNH και της Intelsat αναδεικνύει τη σημασία της αξιόπιστης συνδεσιμότητας στο διαδίκτυο για τις σύγχρονες γεωργικές εργασίες, αξιοποιώντας τη δορυφορική τεχνολογία για την αντιμετώπιση των προκλήσεων συνδεσιμότητας σε δυσπρόσιτες περιοχές.

Προτεινόμενα

Mε 5 νέα μοντέλα και πλήθος βελτιώσεων η αναβαθμισμένη σειρά Quantum V/F της Case IH

Tα νέα Case IH Quantum Stage V είναι µία σειρά ειδικών τρακτέρ υψηλών προδιαγραφών, για οπωρώνες και αµπελώνες µε ονοµαστική ισχύ έως 120 ίππους και πλήρως αναβαθµισµένο κιβώτιο ταχυτήτων που σχεδιάστηκε µε βάση τις απαιτήσεις των δενδροκαλλιεργητών

Απέσπασε iF Design Award η πανίσχυρη ναυαρχίδα Quadtrac 715 της Case IH

Η αισθητική και η λειτουργικότητα φαίνεται πως, όταν συνδυάζονται αναγνωρίζονται, αφού εξυπηρετούν τις σύγχρονες ανάγκες των πελατών, που εστιάζουν τόσο στα καινοτόμα χαρακτηριστικά όσο και στην εμφάνιση πλέον. Ζωντανό παράδειγμα το θηριώδες Case IH Quadtrac 715, που τιμάται με το διεθνές «iF Design Award».

Mε 5 νέα μοντέλα και πλήθος βελτιώσεων η αναβαθμισμένη σειρά Quantum V/F της Case IH

Tα νέα Case IH Quantum Stage V είναι µία σειρά ειδικών τρακτέρ υψηλών προδιαγραφών, για οπωρώνες και αµπελώνες µε ονοµαστική ισχύ έως 120 ίππους και πλήρως αναβαθµισµένο κιβώτιο ταχυτήτων που σχεδιάστηκε µε βάση τις απαιτήσεις των δενδροκαλλιεργητών