Απλή διαχείριση χορτονομής με 13 μέτρα πλάτος εργασίας για τα Kuhn GF 13003

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Συμπαγές, με μεγάλο όμως πλάτος εργασίας και μικρές απαιτήσεις ισχύος, το συλλεκτικό GF 13003 προσπαθεί να πείσει πως η απλότητα είναι ικανή να ανταποκριθεί και στις πιο απαιτητικές ανάγκες.

Η Kuhn για το 2024 διαθέτει στην γκάμα της τα συλλεκτικά GF 13003 με πλάτος εργασίας 13 μέτρων. Το μοντέλο είναι το αποτέλεσμα ενός συνδυασμού του συμπαγούς σχήματος ενός μηχανήματος 3 σημείων και ενός με μεγάλο πλάτος εργασίας. Ο σχεδιασμός και τα χαρακτηριστικά του επιτρέπουν τη χρήση τρακτέρ μεσαίας ισχύος και αυτό είναι αρκετά ενδιαφέρον.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Απριλίου

Ποιοτική παραγωγή

Το νέο συλλεκτικό-ξηραντικό Kuhn GF 13003 έχει σχεδιαστεί για να ικανοποιεί και τους πιο απαιτητικούς χρήστες, λέει η εταιρεία. Με ένα πλάτος εργασίας των 13 μέτρων και με 12 ρότορες, η παραγωγικότητα είναι υψηλή και ξεχωρίζει για την εξαιρετική διαχείριση του εδάφους, η οποία εξασφαλίζει καλή ποιότητα συγκομιδής, υψηλή ποιότητα ενσιρώματος καθώς και καλή διανομή στο έδαφος.

Οι δύο ρότορες στην εξωτερική και δεξιά πλευρά του μηχανήματος κινούνται για τη διασπορά στις άκρες του χωραφιού. Η λειτουργία αυτή είναι ενσωματωμένη στο σύστημα κίνησης του μηχανήματος και δεν απαιτεί πρόσθετο υδραυλικό διανομέα. Έτσι αποφεύγονται οι απώλειες λόγω ψεκασμού της χορτονομής σε γειτονικά αγροτεμάχια.

Στιβαρό μηχάνημα

Ο σχεδιασμός του ρότορα OPTITEDD της Kuhn, των βραχιόνων και των πιρουνιών θέτει νέα όρια αντοχής των κινούμενων μερών. Το μηχάνημα μπορεί να εργαστεί στις πιο ακραίες συνθήκες (βαριά χορτονομή, έδαφος με πέτρες κ.λπ.), ενώ η αυξημένη ακαμψία του πλαισίου μειώνει σημαντικά τους κραδασμούς.

Τα πιρούνια Heavy Duty που είναι τοποθετημένα σε αυτό το νέο ρότορα διαρκούν δύο φορές περισσότερο από τα προηγούμενα μοντέλα, χωρίς να επηρεάζεται η ευελιξία που απαιτείται για την εργασία. Οι εκτροπείς τροχών του ρότορα μειώνουν σημαντικά τη συσσώρευση χορτονομής στον ιστό και τον τροχό.

Απλό στη χρήση

Το Kuhn GF 13003 διαθέτει μόνο ένα κιβώτιο ταχυτήτων και δύο υδραυλικές βαλβίδες για τις διάφορες λειτουργίες όπως: άνοιγμα/αναδίπλωση, κλίση και θέση στροφής κεφαλής. Ως εκ τούτου, οι ενέργειες που πρέπει να εκτελεί ο χειριστής είναι απλές, διαισθητικές και χωρίς κίνδυνο λάθους.

Ο εξελιγμένος σχεδιασμός διασφαλίζει συμπαγές μέγεθος κατά τη μεταφορά, ώστε να μπορείτε να ταξιδεύετε με απόλυτη ασφάλεια. Το κέντρο βάρους κοντά στο τρακτέρ επιτρέπει τη χρήση τρακτέρ μεσαίας ισχύος.

Όλα τα πλεονεκτήματα της Kuhn

Η Kuhn αναφέρει πως αυτό το μοντέλο ενσωματώνει όλα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά για τη μείωση του κόστους συντήρησης (κιβώτιο ταχυτήτων DIGIDRIVE, ρότορες χωρίς συντήρηση) και την παραγωγή χορτονομής υψηλής θρεπτικής αξίας και χωρίς προσμίξεις (ατομική άρθρωση ρότορα, ασύμμετρες περόνες για συγκομιδή παράλληλα με το έδαφος, τροχοί κοντά στα πιρούνια, ρότορες μικρής διαμέτρου).

Στο κεφαλάρι μάλιστα το HLC (έλεγχος ανύψωσης στο κεφαλάρι) επιτρέπει την ανύψωση των ροτόρων και ως αποτέλεσμα η χορτονομή περιστρέφεται μόνο μία φορά.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Το 100% ηλεκτρικό τρακτέρ από την Seederal έρχεται το 2025 στις επόμενες εκθέσεις

Το πρωτότυπο αμιγώς ηλεκτρικό τρακτέρ της γαλλικής νεοφυούς επιχείρησης βασίζεται αρχικά στο βρετανικό JCB Fastrac, ωστόσο πληροφορίες κάνουν λόγο για διαφοροποίηση σχεδιασμού στο μοντέλο παραγωγής.

Προτεινόμενα

Ο κινητήρας D5 της Volvo Penta στην καρδιά του πρώτου πλήρους αυτόνομου οχήματος της Kuhn

Το Karl αποτελεί το καινοτόμο και πλήρως αυτόνομο όχημα της Κuhn, εξοπλιζόμενο με τον κινητήρα D5 της Volvo Penta, που θα είναι ικανός να έλκει ειδικά προσαρμοσμένα παρελκόμενα. Η συνεργασία αυτή με τη Volvo έρχεται ως συνέχεια της μακροχρόνιας εμπειρίας για την παραγωγή των αυτοκινούμενων ψεκαστικών Artec.