BACK TO
TOP
Profi

Ψέκασε τη σοδειά όπως στην Ευρώπη

Η ανάγκη χρήσης µηχανηµάτων σύγχρονων και συµβατών µε τη νέα ευρωπαϊκή νοµοθεσία οδήγησε τους αδελφούς Σκούρα από τη Μακρακώµη Λαµίας στην αγορά από την Arcadiaterra δύο ψεκαστικών µηχανηµάτων που ενσωµατώνουν όλα τα σύγχρονα χαρακτηριστικά.

Ψέκασε τη σοδειά όπως στην Ευρώπη

1
0

Το µοντέλο ψεκαστικού DIAS 2000 είναι ένα λειτουργικό, αξιόπιστο, ευρωπαϊκών προδιαγραφών µηχάνηµα, που έχει χτιστεί γύρω από ένα γαλβανισµένο σασί, ενώ είναι σχεδιασµένο να αντέχει στις καταπονήσεις των ελληνικών εδαφών και να στηρίζει σωστά και µε ασφάλεια το βυτίο. Επίσης, στο σασί του µηχανήµατος υπάρχουν ζώνες προστασίας για εξαρτήµατα όπως βάνες, φίλτρα και µίξερ. Το βυτίο είναι κατασκευασµένο από πολυαιθυλένιο ώστε να συµβαδίζει µε τη σύγχρονη ευρωπαϊκή νοµοθεσία για αυξηµένη αντοχή στα χηµικά και τον πολυκαιρισµό.

Το DIAS 2000 περιλαµβάνει τρεις δεξαµενές, την κεντρική, µια για πλύσιµο χεριών και µια για πλύσιµο της αντλίας και του βυτίου.

Καινοτοµία του βυτίου αποτελεί το ενσωµατωµένο προµίξερ το οποίο παίζει καθοριστικό ρόλο στη βέλτιστη διάλυση των φυτοφαρµάκων ώστε να επιτυγχάνεται η µέγιστη αποτελεσµατικότητα για το ψεκαστικό διάλυµα. Επίσης, προστατεύει το χρήστη από την απευθείας έκθεση στις αναθυµιάσεις που προκαλούνται από την ανάδευση του διαλύµµατος. Για το πλύσιµο του βυτίου χρησιµοποιείται ένα ειδικό περιστροφικό µπεκ που τοποθετείται εσωτερικά, στο πάνω µέρος του και ξεπλένει τα φυτοφάρµακα.

Νέας γενιάς αντλία της Ιmovilli Pompe

Το σύστηµα ψεκασµού αποτελείται από µια νέας γενιάς αντλία υψηλής πίεσης της Imovilli Pompe, την IPG164. Η αντλία περιλαµβάνει εξωτερικές σωληνώσεις εισαγωγής και εξαγωγής και είναι εξ ολοκλήρου κατασκευασµένη από χυτοσίδηρο για µεγαλύτερη αντοχή στο χρόνο και τη σκληρή χρήση. Για τη διανοµή του ψεκαστικού υγρού χρησιµοποιείται µια ελικοειδής φτερωτή Φ900 µε απόδοση 63000 M3/h και εξωτερικό κατανεµητή αέρα για βελτιωµένη κατανοµή και στις δυο πλευρές.

Χωρίς απώλειες ψεκαστικού υγρού

Τα ακροφύσια είναι τύπου Τ µε αντισταλλακτικό ώστε να µην στάζει ψεκαστικό υγρό αφού σταµατήσει ο ψεκασµός. Στη µια πλευρά είναι τοποθετηµένα τα ακροφύσια AVI80 της ALBUZ και στην άλλη συµβατικό ακροφύσιο πυραυλάκι. Τα ακροφύσια AVI80 της ALBUZ είναι ιδανικά για δενδροκαλλιέργειες, καθώς έχουν διπλή εισαγωγή αέρα ώστε να δηµιουργούν σταγόνες που δεν παρασέρνονται εύκολα από τον άνεµο και παρέχουν κατά τη χρήση τους πολύ καλή φυλλική κάλυψη.

Ταυτόχρονα, επειδή ακριβώς σχηµατίζουν δέσµη σκούπας 80ο, αποφεύγεται ο στροβιλισµός του ψεκαστικού διαλύµµατος µε αποτέλεσµα τη δηµιουργία µεγάλων σταγονιδίων τα οποία έχουν εξαιρετική διεισδυτικότητα στα πυκνά φυλλώµατα.

Αποτέλεσµα της χρήσης αυτών των ακροφυσίων είναι η οικονοµία και η αποτελεσµατικότητα γιατί δεν υπάρχουν απώλειες υγρού λόγω αεροµεταφοράς ή καταρροής από τα φυλλώµατα και ένα πολύ µεγάλο ποσοστό του υγρού καταλήγει στο στόχο.

Έλεγχος από την καµπίνα

Οι λειτουργίες του ψεκασµού ελέγχονται µέσα από την καµπίνα από το πάνελ του ηλεκτρικού χειριστηρίου. Παράλληλα, στην καµπίνα βρίσκεται το πάνελ του µετρητή στάθµης υγρών, καθώς και του χειρισµού του ιχνογράφου. Έτσι, ο χειριστής µπορεί να ελέγχει µε σιγουριά τη λειτουργία του µηχανήµατος και να επικεντρώνεται στη βελτίωση της απόδοσής του.  Ο σχεδιασµός του µηχανήµατος και η υψηλή ποιότητα των υλικών δίνουν τη δυνατότητα στο χειριστή να κάνει ψεκασµούς µε υψηλή αποτελεσµατικότητα, ταχύτητα και οικονοµία.

Στοιχεια κατασκευαστη


Η εταιρεία Αrcadiaterra (τηλ. 2710/225137), µε έδρα την Τρίπολη, ασχολείται µε το χονδρικό εµπόριο γεωργικών εξαρτηµάτων και µηχανηµάτων, κατασκευάζει γεωργικά και ψεκαστικά µηχανήµατα και προσφέρει λύσεις κάνοντας χρήση των νέων τεχνολογιών στον ψεκασµό, την άρδευση και την καλλιέργεια. Τα γραφεία της εταιρείας στεγάζονται σε σύγχρονες εγκαταστάσεις 3.000 τ.µ. στη ΒΙ.ΠΕ. Τριπόλεως. Στις εγκαταστάσεις αυτές δηµιουργήθηκαν η υποδοµή και οι προϋποθέσεις εκείνες, που θα συµβάλλουν στην ποιότητα και την άµεση εξυπηρέτηση των συνεργατών της. Σκοπός της Αrcadiaterra είναι µέσα από τη διαρκή έρευνα και αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών να παρέχει στους αγρότες τα εφόδια εκείνα που θα τους βοηθήσουν να είναι πιο ανταγωνιστικοί στην σύγχρονη αγορά.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία