BACK TO
TOP
Profi

Με ένα New Holland T8, δουλειά για δύο τρακτέρ

Αφού δεν μπορούμε να επηρεάσουμε τις τιμές στο ρύζι, τουλάχιστον θα προσπαθήσουμε να ρίξουμε το κόστος παραγωγής με το νέο εργαλείο, λένε οι αδελφοί Τσιάρα, που απέκτησαν το μεγαλύτερο NH επί ελληνικού εδάφους.

Με ένα New Holland T8, δουλειά για δύο τρακτέρ

4
0
Στα ρυζοχώραφα του κάµπου του Ανατολικού Θεσσαλονίκης θα κάνει την «παρθενική» του εµφάνιση επί ελληνικού εδάφους, το µεγαλύτερο τρακτέρ που έχει κυκλοφορήσει ποτέ στη χώρα µας η New Holland, πανέτοιµο να πιάσει δουλειά

Το θηριώδες «Τ8», που συνδυάζει άψογα την ακάµατη δύναµη 390… ζόρικων ίππων του κινητήρα του, µε την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στους γεωργικούς ελκυστήρες, ανήκει πλέον, στους αδελφούς Χρήστο και Ηλία Τσιάρα. Παραδόθηκε µάλιστα, από τον ίδιο τον Παύλο Κοντέλλη της οµώνυµης αντιπροσωπείας -την περασµένη Τετάρτη παρουσία και της Agrenda- σε ένδειξη τιµής όπως είπε ο επιχειρηµατίας, προς τους δύο πιστούς του πελάτες, καθώς εµπιστεύονται τα µηχανήµατά του από τα µέσα του 1970 και γιατί «τέτοιο εργαλείο δεν πωλείται κάθε µέρα».

Άνετο, δυνατό, γρήγορο και εξοπλισµένο ακόµη και µε GPS, ώστε να µπορεί να εκτελεί τις εργασίες µε… χειρουργική ακρίβεια, καθώς η απόκλιση, µεταξύ των γραµµών, περιορίζεται σε µόλις 2,5 εκατοστά, το θηριώδες Τ8 έρχεται να γίνει σύµµαχος των νέων ιδιοκτητών του, στη µάχη που δίνουν να µειώσουν το κόστος παραγωγής και να αυξήσουν τις αποδόσεις, που σήµερα είναι στα 1.200 – 1.300 κιλά /στρµ., σε διψήφιο ποσοστό.

«Αφού δεν µπορούµε να επηρεάσουµε τις τιµές στο ρύζι, για να βελτιώσουµε το εισόδηµά µας, θα το κάνουµε µέσα από τη µείωση του κόστους», είπε στην Agrenda ο Χρήστος Τσιάρας, για να εξηγήσει γιατί µε τον αδελφό του Ηλία σε µια τέτοια περίοδο, αποφάσισαν να προχωρήσουν στην επένδυση, ύψους 320 χιλ. ευρώ, χωρίς το ΦΠΑ, αποκτώντας µαζί µε το Τ8 και ένα ακόµη NΗ 270 ίππων, τα οποία προστίθενται και σε άλλα τρακτέρ, φορτηγά, παρελκόµενα, µια θεριζοαλωνιστική µηχανή κ.λπ.

«Με ένα µηχάνηµα θα κάνουµε δουλειά για δύο. Ο χρόνος των καλλιεργητικών εργασιών θα µειωθεί περίπου 40%, ενώ µεγάλο όφελος αναµένεται, µέσω της χρήσης του GPS και στην κατανάλωση καυσίµου, λιπάσµατος, φυτοφαρµάκων κ.λπ.», λέει ο κ. Τσιάρας κι εκτιµά ότι µε το Τ8 θα µειωθεί το παραγωγικό κόστος κατά περίπου 30%.

 

∆εύτερη γενιά αγρότες

∆εύτερη γενιά αγρότες οι ίδιοι –και ακολουθεί και η 3η κατά πόδας, µε τους γιους τους, Νίκο και Νίκο, προς τιµήν του πατέρα τους Νικόλαου Τσιάρα ο οποίος ασχολήθηκε µε τη γεωργία από το 1956 µε 400 στρέµµατα βαµβάκι και φασόλι- στράφηκαν αποκλειστικά από το 1987 στη ρυζοκαλλιέργεια και σήµερα καλλιεργούν 1.800 στρµ. Στόχος τους είναι το 2015 να αυξήσουν κατά 30% τις εκτάσεις και το 2016, όταν θα το επιτρέπει η νέα ΚΑΠ, να φθάσουν τα 4.000 στρµ. Επίσης, σε µια διετία θέλουν να αποκτήσουν τις δικές τους αποθήκες 3.000 τόνων και στην 5ετία να πάνε και στην αποφλοίωση, ως πρόδροµο στάδιο της δικής τους συσκευασίας ρυζιού.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία