BACK TO
TOP
Profi

Deere και AGCO ανοίγουν το χορό των απολύσεων

Στην μειωμένη ζήτηση τρακτέρ και αγροτικών μηχανημάτων γενικότερα οφείλονται οι απολύσεις συνολικά 1.000 εργαζομένων από εργοστάσια της Deere στις ΗΠΑ. Παράλληλα και η AGCO ξεκινά το «τσεκούρι» στις εγκαταστάσεις στις στο Hessto, ενώ αναμένεται και άλλοι κολοσσοί να επηρεαστούν ανάλογα.

Deere και AGCO ανοίγουν το χορό των απολύσεων

0
0
Τα τελευταία χρόνια, η Deere προσέλαβε εκατοντάδες εργαζομένους ώστε να προλάβει τη ζήτηση η οποία αυξανόταν με αρκετά γοργούς ρυθμούς. Ωστόσο, όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου μέσα στον Αύγουστο, τότε άρχισαν να βλέπουν σιγά-σιγά το φως της δημοσιότητας και τα σχέδια της εταιρείας να μειώσουν την παραγωγή τους σε αγροτικό εξοπλισμό ως τα τέλη του 2014. Πάντως, μέσω ανακοινώσεων η εταιρεία, «φωνάζει», πως πρέπει να κρατήσει το σύνολο του εργατικού δυναμικού της, αναλόγως της ζήτησης, αλλιώς δεν μπορεί να παραμείνει παγκοσμίως ανταγωνιστική

‘’Οι απολύσεις δεν είναι ποτέ εύκολες γιατί καταλαβαίνουμε τις τεράστιες επιδράσεις που έχουν στους εργαζομένους, στις οικογένειές τους, και την κοινότητα’’ δήλωσε ο Dave De Vault, manager εργοστασίου στο Waterloo, όπου σημειώθηκαν οι 400 απολύσεις.

Βέβαια η John Deere δεν είναι η μόνη που υποφέρει ή θα υποφέρει από αυτή την μείωση στη ζήτηση, καθώς και η AGCO εμφανίζεται έτοιμη να απολύσει γύρω στους 80 υπαλλήλους της στο εργοστάσιο του Hesston. Παράλληλα, μειώνεται το ωράριο για μερικούς, ενώ δεν αποκλείονται τυχών περικοπές στους μισθούς. Σημειωτέων πως με 1.500 εργαζομένους, στο εργοστάσιο της που βρίσκεται στο Κάνσας, αποτελεί τον μεγαλύτερο εργοδότη της πόλης.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία