BACK TO
TOP
Profi

Από την Αυστρία στην Ελλάδα με ένα Steyer

Περίπου 4.000 χιλιόμετρα πάνω σε ένα Steyr του 1957 έχει διανύσει ο 63χρονος Αυστριακός Χέλμουτ Βίλχεμ, ξεκινώντας από τη χώρα του, μέχρι να καταλήξει στην Ελλάδα και την Τριφυλία.

Από την Αυστρία στην Ελλάδα με ένα Steyer

0
0

Εχοντας ξεκινήσει από το τέλος Μαΐου από την χώρα του έχει διανύσει περίπου 4.000 χιλιόμετρα και έχει οδηγήσει περισσότερες από 200 ώρες, ενώ στη χώρα μας -την οποία επισκέπτεται για 30 χρόνια τώρα- έχει γυρίσει σχεδόν τη μισή Νότια Ελλάδα απολαμβάνοντας τις ομορφιές και την ζεστασιά των κατοίκων της.

Το τρακτέρ του, ένα Steyr του 1957, συντηρημένο στην εντέλεια κουβαλά ένα μικρό τροχόσπιτο και από όπου περνά σίγουρα δεν μένει απαρατήρητο, κεντρίζει το ενδιαφέρον, ενώ όλοι δείχνουν να ενθουσιάζονται από την διαδρομή που έχει καλύψει.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στην Ελλάδα έρχεται 30 χρόνια τώρα και έχει ταξιδέψει με διάφορα μέσα όπως αυτοκίνητο, τροχόσπιτο και μηχανή. Αποφάσισε όμως να κάνει το ταξίδι αυτό και με τρακτέρ καθώς με την μικρή ταχύτητα που κινείται μπορεί να απολαμβάνει το φυσικό τοπίο, το βλέπει καλύτερα και το γνωρίζει, μαζί και τους ανθρώπους των περιοχών, από τις οποίες περνά. Και όπως είπε, παρά τα τόσα ταξίδια του πρώτη φορά συνειδητοποίησε πόσο όμορφη είναι η Ελλάδα.

Μέχρι τώρα έχει υπολογίσει ότι έχει διανύσει 4.000 χιλιόμετρα και αν αναλογιστεί κανείς ότι κινείται με 20 χλμ. την ώρα έχει οδηγήσει περίπου 200 ώρες, ακολουθώντας δευτερεύοντες δρόμους αφού σε κλειστούς αυτοκινητόδρομους δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία τρακτέρ. Το τρακτέρ του είναι ένα μικρό Steyr που έχει κατασκευαστεί στην Αυστρία το 1957, το οποίο και αγόρασε για αυτό το σκοπό, αφού δεν το χρησιμοποιεί πουθενά αλλού.

Αυτό που κρατά από όλες τις εμπειρίες που απέκτησε από αυτό το ταξίδι είναι ο ενθουσιασμός του κόσμου από όπου πέρναγε, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι μικροί και μεγάλοι έβγαιναν στο δρόμο για να τον δουν, οι περισσότερο ήταν έκπληκτοι, περιεργάζονταν το τρακτέρ και πολλοί έβγαζαν φωτογραφίες μαζί του.

πηγή:www.patrisnews.com

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία