BACK TO
TOP
Profi

Ξεκίνησαν και στη Βραζιλία οι απολύσεις εργαζομένων της John Deere

Σχεδόν κατά 10% αναμένεται να μειώσει το εργατικό της δυναμικό στις εγκαταστάσεις της στη Βραζιλία η John Deere, καθώς οι χαμηλές τιμές σε ζαχαρότευτλα και σιτηρά έχουν μειώσει σημαντικά το αγροτικό εισόδημα.

Ξεκίνησαν και στη Βραζιλία οι απολύσεις εργαζομένων της John Deere

1
0

Το εργοστάσιο που αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι απολύσεις βρίσκεται στην περιοχή Horizontina, και απασχολεί περίπου 1.800 εργάτες οι οποίοι κατασκευάζουν μηχανικές θεριζοαλωνιστικές και σπαρτικές. Η Deere έχει ακόμα τέσσερα εργοστάσια στη Βραζιλία.

Σημειωτέων πως οι τιμές της σόγιας, το μεγαλύτερο εξαγώγιμο προϊόν της Βραζιλίας, έχει πέσει κατά 30% από την αρχή της χρονιάς.

«Αντιμέτωποι με τη σημερινή κατάσταση και παρά τις προσπάθειες μας, η John Deere Brazil πρέπει να προσαρμοστεί στην μεταβλητότητα της βραζιλιάνικης αγοράς», δήλωσε σχετικά η εταιρεία.

Τα τελευταία χρόνια, η Βραζιλία υπήρξε αγορά κλειδί για τους κατασκευαστές των ΗΠΑ- οι οποίοι θέλουν να επεκταθούν και σε αγορές εκτός Βόρειας Αμερικής και Δυτικής Ευρώπης. Λόγω του κλίματος στη Βραζιλία, πολλοί αγρότες επενδύουν σε πολυετείς καλλιέργειες, οπότε και η ζήτηση για αμερικανικά μηχανήματα ήταν αυξημένη. Η συνεχής αύξηση των τιμών των εμπορευμάτων στη Βραζιλία, σε συνδυασμό με τις κρατικές δανειακές ενισχύσεις για αγορά εξοπλισμού, έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην αύξηση της ζήτησης για τρακτέρ και θεριζοαλωνιστικές.

Οι πωλήσεις των αγροτικών μηχανημάτων στη Βραζιλία αντιπροσωπεύουν περίπου το 10% των συνολικών πωλήσεων της αμερικανικής εταιρείας, σύμφωνα με μελέτες αναλυτών, καθώς προσπαθεί να ανταγωνιστεί την Agco – ηγέτη στην βραζιλιάνικη αγορά τρακτέρ-  και την Case. Παράλληλα η JD σκοπεύει να παράγει ακόμα περισσότερα τρακτέρ μεγάλης ιπποδύναμης για την αγορά της Βραζιλίας από το 2015 και μετά.

Η Deere κατέχει το 21% του μεριδίου αγοράς τρακτέρ της Βραζιλίας, ενώ στελέχη της εταιρείας είπαν σε αναλυτές το Σεπτέμβριο πως αναμένουν την καθολική αγορά αγροτικών μηχανημάτων να παραμένει στάσιμη το 2015, σε σχέση με το 2014.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία