BACK TO
TOP
Profi

Έσπασε όλα τα ρεκόρ η New Holland CR 10.90

Το ραντεβού της θηριώδους NH CR 10.90 µε το παγκόσµιο ρεκόρ κλείστηκε στις 15 Αυγούστου 2014 επί βρετανικού εδάφους σε ένα χωράφι µε σιτάρι Santiago. Αξίζει να σηµειωθεί ότι η τοποθεσία επιλέχθηκε µόλις τον Μάιο του 2014 ενώ το χωράφι είχε σπαρεθεί το φθινόπωρο του 2013, γεγονός που σηµαίνει ότι η απόδοση αντιπροσωπεύει πραγµατικές συνθήκες.

Έσπασε όλα τα ρεκόρ η New Holland CR 10.90

3
0
Κατά τη διάρκεια της ηµέρας του event, υπήρχαν συνεχώς αλλαγές στις καιρικές συνθήκες, µε τη θερµοκρασία µεταξύ 18-21 βαθµών Κελσίου. Η CR10.90, που έχει τον µεγαλύτερο κάδο παγκοσµίως, πέτυχε κατά µέσο όρο επίδοση 99,7 τόνους/ώρα, ενώ απέδωσε έως και 135 τόνους/ώρα, σε ένα χωράφι που δίνει κατά µέσο όρο 9,95 τόνους / εκτάριο και µε µέση περιεκτικότητα σε υγρασία 16,2%. Το ρεκόρ επετεύχθη µε τη χρήση 1,12 λίτρων καυσίµου για κάθε τόνο που µαζευόταν
Η θεριζοαλωνιστική ήταν εξοπλισµένη και µε το σύστηµα αυτόµατης δορυφορικής καθοδήγησης IntelliSteer™ το οποίο εξασφαλίζει ακρίβεια της τάξης του 1 µε 2 εκατοστών ανά πέρασµα.
Με το σύστηµα αυτό εξασφαλίστηκε η µέγιστη απόδοση του µαχαιριού των 13,7 µέτρων, 840CD, µε ιµάντες για τη µεταφορά του κοµµένου υλικού προς το αλωνιστικό µηχανισµό. Αξίζει να σηµειωθεί πως οι 797 τόνοι που µαζεύτηκαν για να µεταφερθούν χρειάζονται 28 νταλίκες ωφέλιµου φορτίου περίπου 28 τόνων
«Είµαστε περήφανοι που σπάσαµε το προηγούµενο ρεκόρ κατά 120 τόνους» δήλωσε ο επικεφαλής των προϊόντων θεριζοαλωνισµού, Hedley Cooper, ενώ πρόσθεσε πως το ρεκόρ επετεύχθη µέσα σε 6 ώρες και 36 λεπτά
Από την πλευρά του ο πρόεδρος τη New Holland Agriculture, Carlo Lambro, αµέσως µετά την ανακοίνωση της κατάκτησης του τίτλου, δήλωσε : « Η κατάκτηση του ρεκόρ Guinness ενδυνάµωσε την ακόµα περισσότερο την άποψή µας ότι η CR 10.90 είναι η κορυφαία θεριζοαλωνιστική µηχανή µας και παγίωσε την ηγετική της θέση στην αγορά θεριζοαλωνιστικών µηχανών»
Η ναυαρχίδα του στόλου των θεριζοαλωνιστικών της ΝΗΥπενθυµίζεται πως η CR 10.90 αποτελεί τη ναυαρχίδα του στόλου των θεριζοαλωνιστικών µηχανηµάτων της New Holland, ενώ οι 653 ίπποι µε τους οποίους κινείται την καθιστούν ως την πιο ισχυρή παγκοσµίως.
Ο 6κύλινδρος αυτός κινητήρας, χωρητικότητας 16 λίτρων είναι κατασκευασµένος από την FPT Industrial και διακεκριµένος µε το τίτλο «Κινητήρας Ντίζελ της Χρονιάς 2014», ενώ παράλληλα είναι σύµφωνος µε τους τελευταίους κανονισµούς ρύπων Tier 4B, και έχει ενσωµατωµένη τεχνολογία Common Rail, για µεγαλύτερη ακρίβεια στην καύση. Επιπλέον η τεχνολογία ECOBlue συµβάλει στην εξοικονόµηση καυσίµων, µειώνοντας το κόστος και διευρύνοντας ακόµα περισσότερο την αυτονοµία που χαρίζει στην CR 10.90 το µεγάλο ρεζερβουάρ (1.300 λίτρων). Ακόµα, η 10 µέτρων αναδιπλούµενος κοχλία εκφόρτωσης ταιριάζει απόλυτα µε τα µεγαλύτερα τρέιλερ και κεφαλές της αγοράς. Σύµφωνα, λοιπόν και µε τα λόγια του διευθύνοντα σύµβουλο της FPT Dirk Bergmann ο κινητήρας «είναι 16 λίτρων, αποδίδει 18 λίτρα και έρχεται σε πακέτο 13 λίτρων» υπογραµµίζοντας τον καινοτόµο σχεδιασµό του, ενώ έχει την «καλύτερη αναλογία βάρους και απόδοσης στην κλάση του». Όσον αφορά το σύστηµα τροφοδοσίας και αλωνισµού η New Holland φρόντισε να προσθέσει όλα τα τελευταίας τεχνολογίας συστήµατα.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία