BACK TO
TOP
Profi

Δύσκολο 2015 στις ταξινομήσεις προβλέπει η CEMA

«Βαρύ» προβλέπεται το επενδυτικό κλίµα για τη νέα χρονιά στήν ευρωπαϊκή αγορά αγροτικών µηχανηµάτων, σύµφωνα µε τον Σύνδεσµο Αγροτικών Μηχανηµάτων της Ευρώπης, Cema, ο οποίος µιλάει για πτώση των πωλήσεων 5-10%.

Δύσκολο 2015 στις ταξινομήσεις προβλέπει η CEMA

3
0
Συγκεκριµένα όπως σηµειώνει ο πρόεδρος του Συνδέσµου, Richard Markwell, η πρόσφατη µείωση των τιµών των εµπορευµάτων σε συνδυασµό µε τους νέους κανόνες επιδοτήσεων της ΚΑΠ, έχουν συνθέσει ένα σκηνικό αβεβαιότητας ειδικότερα στις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, µε αποτέλεσµα τη «σταθερή µείωση της ζήτησης».  Όσον αφορά τη χρονιά που φεύγει, ο κ. Markwell σηµειώνει πως η πτώση για το 2014 περίπου το 5%.

Ωστόσο όπως σηµειώνει ο ίδιος, η φετινή χρονιά σηµατοδότησε την επιστροφή σε κανονικά επίπεδα των ταξινοµήσεων αγροτικών µηχανηµάτων στον ελλαδικό χώρο ενώ προβλέπει σταθερή πορεία για το 2015. Όπως και να έχει όµως, οι συνολικές πωλήσεις για φέτος, οι οποίες αναµένεται να φτάσουν τα 26 δις ευρώ, δεν έριξαν από το βάθρο την Ευρώπη η οποία παραµένει ηγέτης στο χώρο, ψηλότερα από ΗΠΑ (21δισ.) και Κίνα (14δισ)

Μια ακόµη αιτία για την ενδεχόµενη πτώση εντοπίζεται στο γεγονός πως εντός της ΕΕ, οι επιδόσεις των αγορών µεταξύ τους επιρεάζεται σε µεγάλο βαθµό. Για παράδειγµα σε σχέση µε πέρυσι, 15 από τα 28 κράτη µέλη παρουσίασαν µικρότερη ζήτηση για αγροτικά µηχανήµατα το 2014, µεταξύ τους, οι δύο αγορές «κλειδιά», Γαλλία και Γερµανία. Καθώς οι δύο αυτές χώρες αντιπροσωπεύουν το 40% της συνολικής ευρωπαϊκής αγοράς, η πτώση στον εγχώριο κλάδο τους, είχε µεγάλες επιπτώσεις στον ευρωπαϊκό µέσο όρο και γενικότερα στην «τσέπη» των κατασκευαστών. Από την άλλη, όπως αναφέρει ο γενικός γραµµατέας της CΕΜΑ, Ulrich Adam, «βλέπουµε µία αναστροφή του κλίµατος στην ισπανική αγορά, όπως επίσης και µία ‘επιστροφή στο κανονικό’ για χώρες όπως Πορτογαλία και Ελλάδα, που βρίσκονταν σε βαθιά ύφεση»

Επίσηµες πρεµιέρες και «Όσκαρ»Στην έκθεση παρουσιάστηκαν τα καθιερωµένα πλέον «Όσκαρ» για τα τρακτέρ. Έτσι µε το βραβείο «Τρακτέρ της Χρονιάς 2015» στις αντίστοιχες κατηγορίες βραβεύτηκαν τα Case IH Magnum CVX 380 και New Holland T3.75F, ενώ το βραβείο για το καλύτερο design πήγε στο Deutz Fahr 9340 TTV.
Η McCormick, από την πλευρά της είχε στήσει ένα περίπτερο υπερπαραγωγή καθώς σε έναν ειδικό σκοτεινό θάλαµο µε τη βοήθεια 3D γυαλιών, οι επισκέπτες έβλεπαν το νέο 300 ίππων τρακτέρ X8 της εταιρείας. Η νέα αυτή σειρά της McCormick σύµφωνα µε πληροφορίες θα φτάνει έως τους 350 ίππους, µε την παραγωγή τους να ξεκινά το 2016

Από την άλλη, η Landini παρουσίασε τις νέες τις ευρύχωρες καµπίνες στη σειρά 5Η, ενώ η Kubota είχε φέρει µαζί της ολόκληρη τη σειρά µεσαίων τρακτέρ Μ7 (130-170 ίππων) που είχε παρουσιάσει το Σεπτέµβρη στη Γαλλία. Η Claas παρουσίασε επίσηµα τη νέα σειρά συµπαγών τρακτέρ Atos (75-110 ίππων), η οποία αποτελείται από 6 µοντέλα και αναµένονται στην ευρωπαϊκή αγορά τον Γενάρη του 2015. Φυσικά δεν θα µπορούσε να λείψει από την «εντός έδρας» έκθεση η Same, η οποία όπως αναµενόταν παρουσίασε τη νέα σειρά Explorer.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία