BACK TO
TOP
Profi

Το Παρίσι ρίχνει τα «φώτα» του στην αγροτική τεχνολογία

Πρωτεύουσα του γεωργικού και κτηνοτροφικού κόσµου θα είναι από τις 22 έως τις 26 Φεβρουαρίου το Παρίσι, όπου διεξάγεται η διεθνής έκθεση SIMA. Μάλιστα φέτος, για πρώτη φορά, η έκθεση φιλοξενεί ειδικό Σαλόνι Καινοτοµίας, στο πλαίσιο του οποίου θα παρουσιαστούν πάνω από 600 νέα προϊόντα αγροτικής τεχνολογίας.

Το Παρίσι ρίχνει τα «φώτα» του στην αγροτική τεχνολογία

3
0
Παράλληλα πραγµατοποιείται και η διεθνής έκθεση αγελαδοτροφίας SIMAGENA, όπου θα παρουσιαστούν 200 εκτροφείς ζώων αναπαραγωγής από διάφορα µέρη της Ευρώπης και 200 αγελάδες γαλακτοπαραγωγής και κρεατοπαραγωγής. Σηµειώνεται πως όπως αναφέρει η διοργάνωση της έκθεσης, «από Ελλάδα, Κροατία και Λιθουανία η συµµετοχή δεν θα έχει προηγούµενο». Επιπλέον θα υπάρξουν δύο νέες κατηγορίες προϊόντων που θα αφορούν αποκλειστικά τις τροπικές και ειδικές καλλιέργειες όπως και τη φροντίδα χλοοτάπητα και δασών

Επικεντρώνονται στα µεγάλα τρακτέρΝτεµπούτο στο Παρίσι θα πραγµατοποιήσει η σειρά 1000 Vario (380 - 500 ίππων) της Fendt η οποία είχε πρωτοπαρουσιαστεί µε µεγαλοπρεπή τρόπο το περασµένο καλοκαίρι. Ωστόσο η σειρά αυτή αναµένεται στα ευρωπαϊκά χωράφια το 2016. Παράλληλα η Valtra θα παρουσιάσει για πρώτη φορά την τελευταία γενιά τρακτέρ της, τη ριζικά ανανεωµένη σειρά T (150 έως 250 ίππων), η οποία θα αποτελέσει το µεγαλύτερο όπλο των Φιλανδών για τις επόµενες σεζόν.
Η New Holland από την πλευρά της θα φέρει τα T8 Smarttrax (382 έως 435 ίππων) τα οποία έχουν ερπύστριες πίσω και ελαστικά εµπρός, ενώ η Kubota όπως και είχε προαναγγείλει τον περασµένο Σεπτέµβρη θα παρουσιάσει τη νέα της σειρά 130 έως 170 ίππων M7

Βραβεία ΚαινοτοµίαςΣτα πλαίσια της έκθεσης θα δοθούν και τα Βραβεία Καινοτοµίας, των οποίων οι νικητές έχουν ήδη ανακοινωθεί. Συγκεκριµένα το πρώτο χρυσό µετάλλιο πάει στην Class για την πανοραµική καµπίνα, που είναι διαθέσιµη ως επιλογή για τη νέα σειρά τρακτέρ Arion 400. Το αποτέλεσµα είναι ένα 2,41 τ.µ. παρµπρίζ και µία πολυανθρακική οροφή που συνδέονται το ένα µε το άλλο µέσω ενός άνω ακρόµπαρου. Κάτι τέτοιο παρέχει στον οδηγό ανεµπόδιστη 90 µοιρών ορατότητα και κάθετο οπτικό πεδίο κάτω από τον εµπρόσθιο φορτωτή. Η Claas λέει πως το σχέδιο αυτό επίσης βοηθά στην πρόληψη όλων των επαναλαµβανόµενων κινήσεων που στρεσάρει το λαιµό και την πλάτη του οδηγού.
Το δεύτερο χρυσό µετάλλιο πάει στην 8σειρή σπαρτική ακριβείας ExactEmerge της John Deere, που έχει πατενταρισµένο σύστηµα τοποθέτησης σπόρων. Ακόµα πιο ενδιαφέρον όµως είναι πως στην αµερικανική εταιρεία απονεµήθηκε 1 από τα 3 ασηµένια µετάλλια στο σύστηµα AutoConnect, σχεδιασµένο να συνδέει ένα τρακτέρ µε ένα παρελκόµενο, χωρίς να χρειάζεται ο χειριστής να βγει από τη θέση του οδηγού.
Ένα ασηµένιο µετάλλιο πάει στη Vicon για τη χορτοδετική που δεν σταµατάει ανάµεσα στα δεµάτια, καθώς αποτελείται από έναν προ-θάλαµο, έναν κυρίως θάλαµο και έναν τυλιχτή. Θεωρείται ως η πρώτη παγκοσµίως σταθερού θαλάµου ασταµάτητη χορτοδετική σε συνδυασµό µε τον τυλιχτή.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία