BACK TO
TOP
Profi

Προς πώληση η Kongskilde από την DLG

Με τον όμιλο DLG να θέλει να πουλήσει την Kongskilde, η CNH φαντάζει ως ο νούμερο ένα υποψήφιος αγοραστής, δεδομένου της επιθυμίας της New Holland (μέλος της CNH) να μπει στην αγορά των αρόσιμων καλλιεργειών, συνεργαζόμενη με εταιρεία παρελκόμενων.

Προς πώληση η Kongskilde από την DLG

4
0

Ο όμιλος DLG έχει ήδη επενδύσει πάνω από 7 εκατ. ευρώ στον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων της Kongkilde σε ΗΠΑ και Ευρώπη. Ο όμιλος επίσης έχει επίσης κλείσει παλαιά εργοστάσια σε Γαλλία και Ισπανία, μετακινώντας το βάρος στις πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις που έχτισε στην Πολωνία.

Και τα ανταλλακτικά έχουν μεταφερθεί και πλέον βρίσκονται στη Δανία, ωστόσο οι εγκαταστάσεις εκεί δεν έχουν το μέγεθος που απαιτείται για προσαρμογή στην παραγωγή.

Και ενώ ο DLG κρατάει ήδη υπό την ομπρέλα του πολλές εταιρείες, μόνο στην έκθεση Sima τον περασμένο Φεβρουάριο, αποφάσισε να τοποθετήσει όλα τα μηχανήματά του κάτω από τη φίρμα Kongskilde για να απλοποιήσει τα πράγματα – και όπως είπε ένας υπάλληλος του περιπτέρου «θα μπορούσαν να μας μπερδέψουν με αντιπρόσωπο αν είχαμε τόσες πολλές σημαίες να ανεμίζουν».

Όσον αφορά τα προϊόντα, θα υπήρχε μία πλήρης σειρά χλοοκοπτικών, ξηραντήρες και χτένια όπως και βαγόνια ενσίρωσης – προϊόντα που δεν θα έρχονταν σε σύγκρουση με εκείνα που ήδη προσφέρει η New Holland. Επίσης στις ΗΠΑ, η New Holland είχε κλίσει συμφωνία με την Kverneland λίγο πριν η Kubota αποφασίσει να αγοράσει την εταιρεία παρελκόμενων.

Για τα αρόσιμα η κατάσταση είναι διαφορετική. Η Kongskilde διαθέτει εξοπλισμό διαχείρισης σιτηρών όπως και άροτρα, αλλά μικρότερη γκάμα καλλιεργητών και σπαρτικών για να εξυπηρετήσει ένα πιο μεγάλο εύρος αγροτών. Το ζήτημα αυτό θα μπορούσε να λυθεί εν μέρει αν η New Holland έφερνε στο παιχνίδι τον βραζιλιάνικο συνεργάτη της Semeato, ώστε να βοηθήσει στην ανάπτυξη περισσότερων μηχανημάτων.

Όλα τα παραπάνω αν και βρίσκονται στη σφαίρα της εκτίμησης, είναι φανερό πως οι δύο εταιρείες θα μπορούν να συνεργαστούν άψογα. Ενδιαφέρον θα έχει επίσης αν οι αντιπρόσωποι της New Holland θα συμβιβαζόντουσαν στην ιδέα η CNH να τους σπρώχνει ώστε να προμηθευτούν όλα τους τα παρελκόμενα από μία εταιρεία.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία