BACK TO
TOP
Profi

Μείωση 7% στα αροτραία μηχανήματα για το 2015 βλέπει η CEMA

Σε συνέχεια της μείωσης κατά 3,6 δις ευρώ στις πωλήσεις των αροτραίων αγροτικών μηχανημάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Σύνδεσµος Αγροτικών Μηχανηµάτων της Ευρώπης CEMA προβλέπει περαιτέρω μείωση στον κλάδο κατά 7%.

Μείωση 7% στα αροτραία μηχανήματα για το 2015 βλέπει η CEMA

13
0

 Όπως τονίζει ο Gerd Wiesendorfer, συντονιστής των ομάδων προϊόντων της CEMA «προς το παρόν, λίγες ευρωπαϊκές αγορές δείχνουν σημάδια βελτίωσης». Ένας από τους λόγους που μπορούν να εξηγήσουν τη μείωση είναι η πτωτική τάση στις αγορές Γαλλίας και Γερμανίας, με τις δύο χώρες να αντιπροσωπεύουν το 35% της αγοράς αροτραίων. Οι προβλέψεις για τη Ρωσία επίσης δεν είναι θετικές.

Το 2014, οι πωλήσεις εξοπλισμού επεξεργασίας εδάφους έπεσαν κατά 6% στην Ευρώπη, ωστόσο η ζήτηση και άροτρα και δισκοσβάρνες έμεινε σταθερή και κοντά στα υψηλά επίπεδα του 2013. Έως σήμερα, οι γενικές εντολές αγοράς έχουν μειωθεί. Όπως λέει ο Rolf Schneider (Kuhn SA), πρόεδρος της ομάδας προϊόντων επεξεργασίας εδάφους της CEMA, υπάρχει μία γκάμα εξοπλισμού που στηρίζει τον κλάδο, όπως για παράδειγμα τα μεγάλα τρακτέρ που σέρνουν ημί-ενσωματωμένα άροτρα.

Όσον αφορά την αγορά λιπασματοδιανομέων και ψεκαστικών αναμένεται και αυτή να σημειώσει κάμψη, όμως πιο μικρή, κυρίως και πάλι λόγω της αδύναμης γαλλικής αγοράς, η οποία θα επηρεάσει όλη την Ευρώπη.

Αναλυτικά ο όγκος των πωλήσεων στην ΕΕ σύμφωνα με τη CEMA (σε δις ευρώ)

Εξοπλισμός 2011 2012 2013 2014
Σπαρτικές, Λιπασματοδιανομείς, Ψεκαστικά 1,43 1,64 1,79 1,7
Επεξεργασίας εδάφους (άροτρα, δισκοσβάρνες κλπ) 1,66 1,85 1,97 1,9

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία