BACK TO
TOP
Profi

Εργαλεία ακριβείας Claas και Amazone σε μία πλατφόρμα

Στην απλοποίηση της χρήσης των συστηµάτων ακριβείας κατά τη διάρκεια των αγροτικών εργασιών προχώρησαν οι εταιρείες Claas, Amazone και Gea Farm Technologies, ενσωµατώνοντας τη χρήση των συστηµάτων τους σε µία πλατφόρµα λογισµικού, κατά τη διάρκεια της έκθεση τεχνολογίας CeBIT 2015 που διεξήχθη 16-20 Μαρτίου στη Γερµανία.

Εργαλεία ακριβείας Claas και Amazone σε μία πλατφόρμα

0
0

Η πλατφόρµα, µε το όνοµα 365FarmNet, ενσωµάτωνε τις λειτουργίες ενός τρακτέρ Axion 820 της Claas, παρελκόµενων (λιπασµατοδιανοµέα και σπαρτικής) της Amazone και ενός ηλεκτρονικού συστήµατος αρµέγµατος της Gea Farm Technologies.

Αρχικά λοιπόν χρησιµοποιήθηκαν χάρτες εφαρµογής από δορυφόρο µε σκοπό ο σπόρος να µπαίνει σε αγροτεµάχια που έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να µεγιστοποιήσουν την παραγωγή. Με τη σειρά του το σύστηµα Telematics της Claas καταγράφει την σπορά και στέλνει τα δεδοµένα στην πλατφόρµα, ενώ το µηχάνηµα επίσης βελτιστοποιεί αυτόµατα τις λειτουργίες του τρακτέρ (ταχύτητα κ.λπ.) όσο προχωράει η σπορά.

Παράλληλα τα δεδοµένα του καιρού που έρχονται από το λογισµικό της 365FarmNet δίνουν στον χειριστεί τη δυνατότητα να ρυθµίσει το ηµερήσιο πρόγραµµά του ανάλογα µε τις καιρικές συνθήκες. Έπειτα χάρη στους αισθητήρες σποράς της Claas, ο αγρότης µπορεί να δει µε ακρίβεια τον τρόπο µε τον οποίο µπορεί να γίνει η κατανοµή του αζώτου στην καλλιέργεια ανάλογα µε τις ανάγκες του κάθε φυτού. Έτσι, µε το λογισµικό 365FarmNet, ο αγρότης µε µερικά κλικ του ποντικιού µπορεί να βρει τις κατάλληλες ρυθµίσεις για τον λιπασµατοδιανοµέα της Amazone , οπότε και δεν χρειάζεται να ανατρέξει στο βιβλιαράκι των οδηγιών.

Στο τελικό στάδιο, καθώς τα δεδοµένα της σποράς που συγκοµίζονται καταγράφονται στο λογισµικό 365FarmNet, ο αγρότης µπορεί να υπολογίσει και την τροφή που µπορεί να προσφέρει στο κοπάδι του αν έχει κτηνοτροφική µονάδα, µε το σύστηµα αρµέγµατος GEA να παρέχει πληροφορίες για τις ανάγκες κάθε αγελάδας ξεχωριστά σε πραγµατικό χρόνο. Κάτι τέτοιο αποτελεί δείκτη, όχι µόνο για την παραγωγή γάλακτος, αλλά και για την υγεία των ζώων, που µπορεί µε τη σειρά της να βελτιωθεί βελτιστοποιώντας τη σίτιση.

Ο αγρότης µπορεί να καταγράψει έτσι τις αποδόσεις του στον αγρό και στο στάβλο, διατηρώντας παράλληλα τα δεδοµένα αυτά σαν ιδιοκτησία του, δηλαδή ο ίδιος ελέγχει ποιος και τι θα βλέπει.

«Τα αγροτικά µηχανήµατα εξοπλίζονται όλο και περισσότερο µε έξυπνες τεχνολογίες µε σκοπό τη µεταξύ τους επικοινωνία και την αυτόµατη διεύθυνση των εργασιών. Ως αποτέλεσµα, το ζήτηµα της διαχείρισης των δεδοµένων µε σκοπό τη µεγαλύτερη παραγωγικότητα γίνεται ακόµα πιο δύσκολο», σχολιάζει ο διευθύνων σύµβουλος της Claas, Thomas Böck.

Η συνεργασία µεταξύ των Claas, Amazone, Gea Farm Technologies και 365FarmNet αποτελεί ένα παράδειγµα για το πώς όλα τα συστήµατα αυτά µπορούν να δουλέψουν συµπληρωµατικά, υπό έναν υπολογιστή.

Πριν την πλατφόρµα 365FarmNet, δεν υπήρχαν συστήµατα που να διαχειρίζονταν όλα αυτά τα δεδοµένα, και έτσι για πρώτη φορά ακόµα και µικρές επιχειρήσεις µπορούν να διαχειρίζονται µέσω ενός λογισµικού, τη γαλακτοπαραγωγή και τις εργασίες στο χωράφι. Παράλληλα σηµειώνεται ότι θα ακολουθήσουν και άλλοι αγροτικοί τοµείς που θα καλύπτει το λογισµικό, για το οποίο συνεργάζονται 15 εταιρείες όπου εκτός από Claas και Amazone συµπεριλαµβάνεται και η Horsch.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία