BACK TO
TOP
Profi

Σβήνει 120 κεράκια η New Holland στην Expo Milano

Επικεντρωµένο στην προώθηση των βιοκαυσίµων και στην εξοικονόµηση των εισροών στην παραγωγή, είναι το περίπτερο της New Holland, το οποίο όπως λέει ο πρόεδρός της, Carlos Lambro, «θα παραδίδει µαθήµατα για τη σηµασία της αγροτικής εκµηχάνισης για ένα εξάµηνο» στην έκθεση EXPO Milano 2015, µε την εταιρεία να γιορτάζει παράλληλα µε εµβληµατικό τρόπο τα 120 χρόνια της.

Σβήνει 120 κεράκια η New Holland στην Expo Milano

3
0

Αν και αποτελεί έκπληξη που η New Holland αποτελεί τη µόνη εταιρεία αγροτικών µηχανηµάτων που έχει δικό της περίπτερο στην έκθεση αυτή, η ίδια έχει δώσει τεράστια έκταση στο περίπτερό της καθώς είναι και χορηγός της Expo Milano, όπου παρουσιάζει για πρώτη φορά σε πλήρη έκταση το πολυετές πρότζεκτ της για την ανάπτυξη τρακτέρ που λειτουργούν κατά 100% µε µεθάνιο, όπως και νέες θεριζοαλωνιστικές και µηχανήµατα συγκοµιδής σταφυλιού.

Συγκεκριµένα, η New Holland παρουσιάζει τη δεύτερη γενιά Τ6 τρακτέρ µεθανίου, το οποίο και βρίσκεται στην ταράτσα του περιπτέρου, αντιπροσωπεύοντας το µεγάλο βήµα της εταιρείας για την επίτευξη του στόχου της εξοικονόµησης ενέργειας, καθώς το µεθάνιο είναι ανανεώσιµη πηγή, όπως η βιοµάζα. Το τρακτέρ είναι εξοπλισµένο µε εξακύλινδρο κινητήρα FPT Industrial NEF ο οποίος χρησιµοποιεί για να δώσει ώθηση στους 179 ίππους του 100% µεθάνιο, ενώ δίνει ροπή 740 Nm. Ο κινητήρας NEF, σύµφωνα µε τους Ιταλούς, εγγυάται καλύτερη συνολική απόδοση σε σχέση δύναµης, ροπής και οδηγικής συµπεριφοράς σε σχέση µε τα συµβατικά τρακτέρ. Επιπλέον, χάρης την απόδοση της µέγιστης ροπής σε χαµηλές στροφές, έχει περιοριστεί σηµαντικά και ο θόρυβος µέσα στην καµπίνα.

 

Οικονοµία 25-40%

Ακόµα ένα πλεονέκτηµα του µεθανίου είναι πως µειώνει τις εκποµπές ρύπων κατά 80% σε σχέση µε τους κινητήρες ντίζελ, ενώ ο τριπλός καταλύτης εξασφαλίζει την συµβατότητα µε τους κανονισµούς Tier 4B, µε την εταιρεία να κάνει κίνηση «µατ» όσον αφορά το συνεχές «κυνήγι» της Ευρωπαϊκής Ένωσης για λιγότερους ρύπους, και την υποχρέωση των µηχανηµατάδων να βγάζουν συνεχώς νέους κινητήρες. Όσον αφορά το κόστος, σύµφωνα µε τη New Holland, εξασφαλίζεται οικονοµία καυσίµου 25-40%. Όπως λέει και ο πρόεδρος της CNH Sergio Marchione «έχουµε τη δύναµη να ασκήσουµε µεγάλη επιρροή στο τοµέα της αγροτικής οικονοµίας. Αφορά το όραµά µας για το  µέλλον και την κληρονοµιά που θέλουµε να αφήσουµε στις επόµενες γενεές».

Στο ισόγειο του περιπτέρου, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να «ανακαλύψουν» από κοντά τις τρεις ναυαρχίδες της New Holland: Το Τ7.250 των 228 ίππων, την θεριζοαλωνιστική CR 9.90 και την αυτοκινούµενη συλλεκτική µηχανή σταφυλιών Braud 9060L. Επιπλέον στο δεύτερο όροφο υπάρχει µία ξεχωριστή έκθεση για τα 120 χρόνια της New Holland, που ιδρύθηκε το 1895 στην Πενσυλβανία.

 

Τρόφιµα και ενέργεια

Η Expo Milano 2015 θα διαρκέσει έως τον Οκτώβριο και οι πόρτες τις είναι ανοιχτές καθηµερινά, όπου παρουσιάζονται περίπτερα από διάφορες χώρες µε κύριο στοιχείο τα τρόφιµα και την αγροτική παραγωγή κάθε περιοχής, καθώς η έκθεση έχει φέτος ως µόττο, «Η σίτιση του Πλανήτη, Ενέργεια για Ζωή».

 

Από 30 Μαΐου η Farmer Expo

Από 30 Μαΐου έως 1 Ιουνίου, διεξάγεται για δεύτερη συνεχή χρονιά η αγροτική έκθεση Farmer Expo Hellas 2015, στο MEC Παιανίας, όπου θα συµµετέχουν κορυφαία ονόµατα του χώρου της αγροτικής τεχνολογίας και της παραγωγής όπως οι εταιρείες: Θεοχαράκης ΑΕ (Same, Deutz Fahr), Θεοχαράκης Ι. ΝΙΚ ΑΕ (Nissan), Πετρόπουλος Πέτρος ΑΕΒΕ (Landini-McCormick & Isuzu), Η ∆ήµητρα ΑΕ (Lamborghini, Zetor, Agrotroj Pelhrimov, Terranova, Contintental, Cultor, Matador, Petronas Akros, SDF Lubricants, Trac-Lift), ΑΓΡΕΚ Σαµαντούρος, Pieralisi Ελλας ΑΕ, Oliotech PC, Oliomechanica Ανδρώνης, ΑΦΟΙ ΤΣΑΝΤΙΡΗ ΟΕ, Προβατοτεχνική κα.

Η Farmer Expo Hellas στοχεύει τόσο στην ενηµέρωση όσο και στην δηµιουργία συνεργασιών που θα συµβάλλουν στην ανάπτυξη νέων αποδοτικότερων και περιβαλλοντικά ασφαλέστερων µεθόδων για την αγροτική παραγωγή. Η διοργάνωση έχει ήδη συµβάλει στη µεταφορά τεχνογνωσίας στον αγροτικό πληθυσµό και στοχεύει στην ένωση των επαγγελµατιών από διαφορετικούς κλάδους, ώστε να προταθούν από κοινού λύσεις στα προβλήµατα που αφορούν την πρωτογενή παραγωγή.

 

Παράλληλες εκδηλώσεις

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο 30 Μαΐου θα πραγµατοποιηθεί η πρώτη εσπερίδα µε την επιστηµονική επιµέλεια του καθηγητή του Γεωπονικού Πανεπιστηµίου Αθηνών Τµήµατος Μελισσοκοµίας, Πασχάλη Χαριζάνη, µε τίτλο: «Παραγωγή και Εµπορία Μελιού: Προβλήµατα και προοπτικές».

Η δεύτερη εσπερίδα θα διεξαχθεί την Κυριακή 31 Μαΐου µε την επιστηµονική επιµέλεια της Food Alergens Laboratory και µε τίτλο «Εξαγωγές Αγροτικών Προϊόντων – Η Μεγάλη Πρόκληση».

Τη ∆ευτέρα 1η Ιουνίου η Pieralisi Ελλας ΑΕ υπό την αιγίδα του Ελληνο-Ιταλικού Επιµελητηρίου θα πραγµατοποιήσει τη τρίτη και τελευταία εσπερίδα, µε θέµα «Καινοτοµίες στον χώρο του Ελαιολάδου».

Η έκθεση γενικότερα θα φιλοξενεί µεταξύ άλλων:

Μηχανολογικό εξοπλισµό για γεωργικές και φυτικές καλλιέργειες, κτηνοτροφία-πτηνοτροφία, άντληση-άρδευση

Συστήµατα Υδροπονίας

Σποροπαραγωγικές επιχειρήσεις –Βελτιωτικά –Πολλαπλασιαστικό Υλικό

Προϊόντα Θρέψης, Λίπανσης, Φυτοπροστασίας

Ζωοτροφές

Υπηρεσίες εκπαίδευσης

Εταιρείες Συµβουλευτικής & Πιστοποίησης

Η Farmer Expo Hellas οργανώνεται από τη Lexxel Corporation Hellas LTD.  Πληροφορίες για Εκθέτες & Επισκέπτες: www.farmerexpo.gr

 

 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία