BACK TO
TOP
Profi

Επανεκκίνηση στην Κίνα για τους κατασκευαστές τρακτέρ

Τις επενδύσεις τους στην Κίνα αναμένεται να συνεχίσουν οι μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες αγροτικών μηχανημάτων, παρά την επιβράδυνση των αποδόσεων της 2ης οικονομικής δύναμης παγκοσμίως, καθώς συνεχίζεται η ζήτηση για μεγάλα μηχανήματα, όσο το εργατικό δυναμικό συρρικνώνεται και οι εκμεταλλεύσεις αυξάνονται σε μέγεθος.

Επανεκκίνηση στην Κίνα για τους κατασκευαστές τρακτέρ

4
0
Για κατασκευαστές όπως η αμερικανικές AGCO (Fendt, Massey, Valtra, Challenger), John Deere και την ιταλική CNH (New Holland, Case IH), η ζήτηση στην Κίνα για μεγάλης ισχύος μηχανήματα θα λειτουργήσει ως αντίβαρο στις αδυναμίες των αγορών σε ΗΠΑ και Ευρώπη, όπου το αγροτικό εισόδημα βρίσκεται σε πτώση, σύμφωνα με το Reuters

Η τάση έρχεται σε αντίθεση με τις πωλήσεις κατασκευαστικού εξοπλισμού και ΙΧ, που στην Κίνα βρίσκονται σε πτώση, λόγω των τελευταίας νομισματικής κρίσης. Ενδεικτικό είναι χιλιάδες αγροκτήματα συνολικά 35.000 στρεμμάτων το καθένα, σημειώνουν αυτή τη στιγμή ζήτηση για μεγαλύτερα τρακτέρ και θεριζοαλωνιστικές.

Σημειώνεται πως αν και πεσμένες κάπως οι πωλήσεις των AGCO και άλλων κατασκευαστών στην Κίνα το πρώτο εξάμηνο του 2015, μακροπρόθεσμα τα στελέχη της αμερικανικής εταιρείας παρουσιάζονται πιο αισιόδοξα. Σε αντίθεση βέβαια με τις προβλέψεις ευρωπαϊκών οργανισμών όπως είναι η CEMA, που βλέπει το 2016 ακόμα πιο «σκληρό» σε σχέση με φέτος.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία