BACK TO
TOP
Profi

Οδηγός ασφαλείας για τα αγροτόπαιδα

Κάθε χρόνο, δυστυχώς, αρκετά παιδιά τραυµατίζονται ή χάνουν τη ζωή τους παίζοντας ανέµελα κοντά σε γεωργικά µηχανήµατα, σε στάβλους και αποθήκες ή στα χωράφια, που δεν θα συνέβαιναν αν υπήρχε έστω και λίγη προσοχή από τους κηδεµόνες. Για το ζήτηµα αυτό ανέλαβε πρωτοβουλία η εταιρεία Παύλος Ι. Κοντέλλης Α.Ε.Β.Ε, εκδίδοντας έναν µικρό, πρακτικό οδηγό µε συµβουλές για να βοηθήσει στο κρίσιµο ζήτηµα για την ασφάλεια των παιδιών στο χωράφι, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Agrenda.

 Οδηγός ασφαλείας για τα αγροτόπαιδα

1
0
 Παραθέτονται µερικές από τις πιο ενδεικτικές
  • Μην αφήνετε ποτέ τα κλειδιά πάνω στα µηχανήµατα. Φυλάξτε τα σε ασφαλές σηµείο.
  • Τα χηµικά πρέπει να αποθηκεύονται σε ειδικούς χώρους µε καλά ασφαλισµένες πόρτες και ειδική σήµανση. Τα παιδιά θα πρέπει να µην έχουν πρόσβαση στους χώρους αυτούς και να παραµένουν µακριά από κάθε είδους χηµικά.
  • Αποµακρύνετε τα παιδιά την ώρα που ψεκάζετε.
  • Μην αφήνετε τα παιδιά να παίζουν µε τα χρησιµοποιηµένα δοχεία χηµικών.
  • Το δισκοπρίονο είναι ίσως το πιο επικίνδυνο εργαλείο που µπορεί να βρεθεί σε ένα χωράφι. Μην το αφήνετε ποτέ να λειτουργεί όταν δεν είστε εκεί και µην επιτρέπετε στα παιδιά να το πλησιάζουν.
  • ∆εν πρέπει να επιτρέπεται η είσοδος παιδιών σε χώρους που επισκευάζονται µηχανήµατα. Οι µπουκάλες οξυγόνου, ο ηλεκτρικός τροχός, τα βαριά εργαλεία και τα σπρέι είναι επικίνδυνα.
  • Τα παιδιά πρέπει να αποθαρρύνονται από το να µαζεύουν άγρια φρούτα γιατί υπάρχουν οµοιότητες στα φαγώσιµα και µη φαγώσιµα.
  • Ο χειριστής του τρακτέρ δεν έχει ορατότητα πίσω από τη ρυµούλκα ακόµα και αν χρησιµοποιεί πλαϊνούς καθρέπτες. Αρκετά σηµεία γύρω από ένα τρακτέρ βρίσκονται εκτός ορατότητας του χειριστή. Τα παιδιά αλλά και οι µεγάλοι πρέπει να στέκονται πάντα µακριά από το χώρο κίνησης αγροτικών µηχανηµάτων και σε σηµεία που µπορεί εύκολα να τους δει ο χειριστής τους.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία