BACK TO
TOP
Profi

Χαμηλά πενταετίας προβλέπει η AGCO για το 2016

Κατά 23% έπεσαν οι καθαρές πωλήσεις της AGCO το 2015, φτάνοντας τα 7,5 δις δολάρια, λιγότερα κατά 2,2 δις από το 2014 και 3,2 δις από το 2013, ενώ για το 2016 προβλέπεται ο τζίρος του ομίλου να φτάσει σε χαμηλά πενταετίας.

Χαμηλά πενταετίας προβλέπει η AGCO για το 2016

0
0
Η ασθενής ζήτηση για μηχανολογικό εξοπλισμό είχε σαν αποτέλεσμα την πτώση των πωλήσεων σε όλες τις αγορές κατά τη διάρκεια του 2015. Συγκεκριμένα οι ταξινομήσεις σε υψηλής ιπποδύναμης τρακτέρ, θεριζοαλωνιστικές και ψεκαστικά, έπεσαν κατά 16,3% στη Βόρειο Αμερική, ενώ στη σαθρή οικονομική κατάσταση της Βραζιλίας οφείλεται το μείων 21,8% στη Νότια Αμερική

Πιο κοντά σε εμάς, οι «χαμηλές πτήσεις» σε Γερμανία, Φινλανδία, Αφρική, Μ. Βρετανία και Σκανδιναβία αντισταθμιστήκαν από τις καλές αποδόσεις σε Γαλλία και Τουρκία, οπότε συνολικά στην EAMΑ( Ευρώπη, Αφρική και Μέση Ανατολή) οι καθαρές πωλήσεις σημείωσαν πτώση «μόλις» κατά 4% μέσα στο 2015.

Η AGCO που έχει υπό την ομπρέλα της μεταξύ άλλων τις φίρμες Fendt, Massey Ferguson και Valtra, αναμένει να συνεχιστούν οι αντίξοες συνθήκες που επικρατούν στον κλάδο και το 2016, με τους αγρότες να συνεχίζουν το «τρενάρισμα» επενδύσεων και το στοκ των αντιπροσώπων να πέφτει σε χαμηλά επίπεδα. Η χαμηλή ζήτηση για αγροτικά μηχανήματα σε όλες τις περιοχές και οι μη ευνοϊκές επιπτώσεις των διεθνών νομισματικών συναλλαγών, αναμένεται να επηρεάσει αρνητικά τις επιδόσεις του 2016, που προβλέπεται να μειωθούν στα 7 δις δολάρια (χαμηλό πενταετίας).

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία