BACK TO
TOP
Profi

Μη επανδρωμένα ελικόπτερα και τρακτέρ χωρίς οδηγό

Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ευρύτερα γνωστά και ως drones, αλλάζουν το πρόσωπο της παγκόσμιας γεωργίας, όπως αναφέρει μελέτη της αμερικανικής τράπεζας Merill Lynch, σύμφωνα με την οποία σε 10 χρόνια θα αντικαταστήσουν την ανθρώπινη εργασία στα χωράφια. Παράλληλα, η τεχνολογία προχωρά και στα αγροτικά μηχανήματα, με τη Γιαπωνέζικη Kubota να πρωταγωνιστεί καθώς αποκάλυψε στις αρχές του 2016 το πρώτο αυτόνομο τρακτέρ που δεν χρειάζεται οδηγό.

Μη επανδρωμένα ελικόπτερα και τρακτέρ χωρίς οδηγό

4
0
Πότισμα, ράντισμα, επίβλεψη χωραφιού και συλλογή στοιχείων για τη σοδειά, όλα θα γίνονται μέσω των αγροτικών drones, των μη επανδρωμένων γεωργικών ρομπότ, που αποτελούν μια αναπτυσσόμενη αγορά που «κρύβει» περίπου 100.000 θέσεις εργασίας μόνο στην Αμερική και 82 δισ. δολάρια οικονομικών συναλλαγών από το 2015 ως το 2025.


 
Τρακτέρ χωρίς οδηγό
Το πρώτο τρακτέρ χωρίς οδηγό αποκάλυψε στο Κιότο της Ιαπωνίας στις 19 Ιανουαρίου 2016, η Kubota. Χρησιμοποιεί GPS για να καθορίσει τη θέση του και μπορεί να κινηθεί χωρίς οδηγό αρκεί να έχει προγραμματιστεί με σχετικά στοιχεία που αφορούν το σχήμα και μέγεθος του χωραφιού που πρέπει να καλλιεργηθεί.

Το όχημα αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για όργωμα και εφαρμογή λιπασμάτων και εντομοκτόνων

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ για τα drones και τα αυτόνομα τρακτέρ στην Agrenda που θα κυκλοφορήσει το Σάββατο 7 Μαΐου, μαζί με το περιοδικό Profi.
Των Λιλή Καρακώστα και Φανή Γιαννακοπούλο
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία