BACK TO
TOP
Profi

Ρομποτικός διαγωνισμός στον αγρό από την DLG

Στη Γερμανία θα διεξαχθεί 14-16 Ιουνία η φετινή διοργάνωση International Field Robot Event (FRE) και στα πλαίσια των Ημερών Αγρού της DLG, όπου 20 φοιτητικές ομάδες από 10 διαφορετικές χώρες θα διαγωνισθούν με τα ρομπότ τους πάνω στον τομέα της γεωργίας.

Ρομποτικός διαγωνισμός στον αγρό από την DLG

0
0
Η FRE ξεκίνησε το 2003 από το ολλανδικό πανεπιστήμιο του Wageningen και πλέον το διοργανώνει η DLG (Ένωση Αγροτικών Μηχανημάτων της Γερμανίας. Σκοπό έχει την ανάδειξη των νέων τεχνολογιών στη ρομποτική και στη γεωργία ακριβείας κάτω από πραγματικές συνθήκες

Οι δοκιμασίες είναι αρκετά απαιτητικές και χωρίζονται σε πέντε διαφορετικά τεστ. Για τα πρώτα δύο τεστ, τα ρομπότ πρέπει να δείξουν τις ικανότητές τους στην πλοήγηση. Λειτουργώντας αυτόνομα, πρέπει γρήγορα και με ακρίβεια να οδηγήσουν πάνω στον πειραματικό αγρό, προσπερνώντας διάφορα εμπόδια.

Για το τρίτο τεστ, τα αυτόνομα οχήματα πρέπει να ανιχνεύσουν και να εντοπίσουν ζιζάνια στα οποία μετά θα εφαρμόσουν ψεκασμό με φυτοπροστατευτικά. Στο τέταρτο τεστ, και ίσως το πιο δύσκολο, τα ρομπότ πρέπει αυτόματα να αναπληρώσουν τις χοάνες τους στο σταθμό αναπλήρωσης και μετά να πραγματοποιήσουν σπορά. Στο τελευταίο τεστ, οι ομάδες θα κάνουν ελεύθερη επίδειξη των δυνατοτήτων των ρομπότ.

Εκτός από το διαγωνισμό, οι επισκέπτες του σόου θα έχουν την ευκαιρία να δουν ρομποτικά μηχανήματα από μεγάλους κατασκευαστές, ενώ για πρώτη φορά φέτος, θα δοθεί Βραβείο Σχεδιασμού στο ρομπότ με το καλύτερο ντιζάιν, αξιοπιστία και ευκολία στη χρήση.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία