BACK TO
TOP
Πολιτικές

Ρομπότ και αυτόνομα τρακτέρ προωθούν οι G7

Περισσότερη έµφαση πρέπει να δοθεί στην καινοτοµία µέσω της µεταφοράς των νέων τεχνολογιών στο χωράφι για να αντιµετωπιστούν οι προκλήσεις της γήρανσης του εργατικού δυναµικού, των εξαιρετικά αντίξοων καιρικών συνθηκών και της παγκόσµιας αύξησης της ζήτησης τροφίµων, σύμφωνα με δημοσίευμα της Agrenda.

Ρομπότ και αυτόνομα τρακτέρ προωθούν οι G7

3
0
Στο συµπέρασµα αυτό κατέληξαν οι υπουργοί γεωργίας των 7 πιο ισχυρών οικονοµιών του πλανήτη (G7) κατά τη συνάντησή τους στις 23-24 Απριλίου 2016 στη Νιιγκάτα της Ιαπωνίας µε θέµα την τεχνολογία και τη διατροφική ασφάλεια. «Χρειάζονται ένθερµοι, εξειδικευµένοι και µε επιχειρηµατικό δαιµόνιο παραγωγοί για την ανάπτυξη του αγροτικού κλάδου», ανέφεραν οι υπουργοί στην κοινή του δήλωση µετά την ολοκλήρωση της διήµερης συνάντησής τους και πρόσθεσαν: «είµαστε διατεθειµένοι να βοηθήσουµε τους αγρότες, διευκολύνοντας την πρόσβαση τους στις τεχνολογίες της πληροφορίας και της επικοινωνίας, στη γεωργία ακριβείας και σ’ άλλες  αγροτικές καινοτοµίες». 

Μάλιστα, ο υπουργός γεωργίας των ΗΠΑ, Τοµ Βίλσακ, προειδοποίησε ότι «η γήρανση του παγκόσµιου αγροτικού πληθυσµού µπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ικανότητα παραγωγής τροφίµων». Να σηµειωθεί ότι ο µέσος όρος των καλλιεργητών στις ανεπτυγµένες χώρες είναι περίπου τα 60 έτη, σύµφωνα µε στοιχεία του ΟΗΕ.
Από την πλευρά του ο Ιάπωνας υπουργός γεωργίας, Χιρόσι Μοριγιάµα, εξέφρασε την ιδέα να αντικατασταθούν οι συνταξιοδοτηµένοι αγρότες από αυτόνοµα τρακτέρ (που δεν χρειάζονται οδηγό) και ροµπότ, µιας και στη χώρα του η µέση ηλικία των παραγωγών ξεπερνά τα 67 έτη

Ευκαιρίες για νέους, γυναίκεςΤέλος σηµειώνεται ότι οι υπουργοί συµφώνησαν στη λήψη µέτρων για τα εξής θέµατα
  •  Αύξηση ευκαιριών για τη συµµετοχή νέων και γυναικών στον αγροτικό τοµέα
  •  Αύξηση συµµετοχής των αγροτών στις αλυσίδες εφοδιασµού, στη βιοµηχανία επεξεργασίας τροφίµων και στη διακίνηση ώστε να ενισχύσουν το εισόδηµά τους.
  •  Καταπολέµηση των ασθενειών στα ζώα και τα φυτά.
  •  Μείωση σπατάλης τροφίµων.
  •  Στήριξη της διεθνούς συνεργασίας για την αντιµετώπιση της κλιµατικής αλλαγής.

Χωρίς οδηγό τα ιαπωνικά τρακτέρ

Το πρώτο τρακτέρ χωρίς οδηγό αποκάλυψε στο Κιότο της Ιαπωνίας στις αρχές του 2016, η Kubota. Χρησιµοποιεί GPS για να καθορίσει τη θέση του και µπορεί να κινηθεί χωρίς οδηγό αρκεί να έχει προγραµµατιστεί µε σχετικά στοιχεία που αφορούν το σχήµα και µέγεθος του χωραφιού που πρέπει να καλλιεργηθεί. Το όχηµα αυτό µπορεί να χρησιµοποιηθεί για όργωµα και εφαρµογή λιπασµάτων και εντοµοκτόνων. Σηµειώνεται ότι πάνω σ’ αυτό το µοντέλο (αυτόνοµα τρακτέρ και ροµπότ) θέλουν να στηρίξουν οι Ιάπωνες τη µελλοντική αγροτική τους παραγωγή
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία