BACK TO
TOP
Profi

Με 88 ίππους και αρκετά στενό για εργασία σε αμπέλια, το Kubota M8540 Narrow

Συνηθισµένη να γεύεται τα τελευταία χρόνια τα ελληνικά κρασιά, η Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου φαίνεται παραπάνω από πρόθυµη να δώσει και τα κατάλληλα εργαλεία στον Έλληνα αµπελουργό αλλά και καλλιεργητή οπωροκηπευτικών, για να συνεχίσουν την ποιοτική παραγωγή. Η ιαπωνική Kubota µε το Μ8540 Narrow, φέρνει λοιπόν ένα «µικρό» σε διαστάσεις τρακτέρ αλλά µε 88 ίππους για κάθε λογής εργασία

Με 88 ίππους και αρκετά στενό για εργασία σε αμπέλια, το Kubota M8540 Narrow

6
0

Tο M8540 Narrow 88 ίππων είναι αρκετά στενό για δουλειά στα αµπέλια και  εξίσου χαµηλό ώστε να περνά κάτω από τα κλαδιά των δέντρων. Αποτελεί µέλος της οικογένειας M40 Narrow, που περιλαµβάνει επίσης τα Μ6040, Μ7040, και Μ9540 µε 66, 74, και 100 ίππους αντίτοιχα.Εξοπλισµένο µε 3 βαλβίδες υδραυλικής παροχής, µε 15 ταχύτητες εµπρός και πίσω, υδραυλική ρεβέρσα και ελάχιστο πλάτος από 1,28m είναι το ιδανικό  µηχάνηµα για όλες τις εργασίες.

Ο κινητήρας V3800-DI-CDIS που έχει το Μ8540 Νarrow χρησιµοποιεί το τελευταίας τεχνολογίας σύστηµα άµεσου ψεκασµού µε την ιπποδύναµη να  φτάνει τους 88 ίππους. Είναι 4-κύλινδρος µε υπερσυµπιεστή (Turbo) και πληρεί το πρότυπο εκποµπών καυσαερίων Tier III. Έτσι προσφέρει  περισσότερη ισχύ για εργασίες που απαιτούν µεγαλύτερη δύναµη όπως το όργωµα, και υψηλότερη ροπή για έλξη βαριών φορτίων µέσα από δύσκολα σηµεία χωρίς µείωση ταχύτητας. Παράλληλα ο κινητήρας «κινείται» σε πολύ χαµηλά επίπεδα θορύβου.

Η εργοστασιακή καµπίνα που εξοπλίζει η Kubota το Μ8540Νarrow, διαθέτει άριστη ποιότητα υλικών και εργονοµία µε την ορατότητα να είναι πλήρης προς κάθε κατεύθυνση. Όλα τα χειριστήρια είναι εργονοµικά τοποθετηµένα για ασφαλή λειτουργία και σε συνδυασµό µε το ρυθµιζόµενο τιµόνι και το κάθισµα µε ανάρτηση αέρα, βελτιώνουν επιπρόσθετα την άνεση του χειριστή. Η καµπίνα  διαθέτει αποδοτικό σύστηµα θέρµανσης, αερισµού και air-condition όπως ακόµα και φίλτρο ενεργού άνθρακα. Για όσους δουλεύουν σε απαιτητικές συνθήκες σε αµπέλια ή οπωρώνες και χρειάζονται µια χαµηλή καµπίνα µπορεί να τοποθετηθεί χαµηλή καµπίνα εφάµιλλη της εργοστασιακής που δεν ξεπερνά σε ύψος µε τα ανάλογα διαστάσεων ελαστικά το 1.90 µέτρα.

Οι άξονες που χρησιµοποιεί το τρακτέρ εξοπλίζονται µε το αποκλειστικό  σύστηµα  Bi-speed της Kubota
που περιστρέφει τους µπροστινούς τροχούς σχεδόν δύο φορές αυτής των πίσω, όταν οι µπροστινοί τροχοί υπερβούν µια γωνία στροφής 30µοιρών. Έτσι σας  επιτρέπει την εύκολη στροφή στις αναβόλες του χωραφιού µε την πρώτη προσπάθεια.

Η υδραυλική ρεβέρσα που βρίσκεται στον στάνταρ εξοπλισµό επιτρέπει την οµαλή και εύκολη αλλαγή της διεύθυνσης του τρακτέρ χωρίς την χρήση συµπλέκτη. Το Narrow τρακτέρ της Kubota έχει στον στάνταρ εξοπλισµό 5 συγχρονισµένες ταχύτητες στον κύριο µοχλό ταχυτήτων και 3 οµάδες (αργό – γρήγορο – έρπουσα) σύνολο 15 εµπρός + 15 πίσω.
Το ΡΤΟ διατίθεται µε ταχύτητες 540/540 Ε στον στάνταρ εξοπλισµό, µε την ηλεκτρουδραυλική σύµπλεξη του ΡΤΟ να γίνεται µέσω ενός περιστροφικού διακόπτη έτσι ώστε να γίνεται προοδευτικότερη και οµαλότερη η λειτουργία του δυναµοδοτικού άξονα.
Ο εξοπλισµός περιλαµβάνει µια διπλή αντλία µέγιστης παροχής 61λίτρων/λεπτό. Στο βασικό εξοπλισµό τους είναι και τα 3 χειριστήρια µονής/διπλής ενεργείας. Επιπλέον το τρακτέρ Μ8540 Narrow µπορεί να εξοπλιστεί µε 2 εµπρός βοηθητικά χειριστήρια που ενεργοποιούνται µέσω ενός joystick για τον χειρισµό εργαλείων που τοποθετούνται στην µέση ή στο εµπρός µέρος του τρακτέρ. Η ανυψωτική ικανότητα στο υδραυλικό σύστηµα ανάρτησης παρελκοµένων είναι 2.300 κιλά.

Kείμενο από το περιοδικό Profi, μηνός Ιουλίου-Αυγούστου 2016

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία