BACK TO
TOP
Profi

Το πρώτο τρακτέρ 100% φτιαγμένο στη Νιγηρία

Μία ομάδα μηχανικών υπό την επίβλεψη του Νιγηριανού Timothy Addigi Terfa κυκλοφόρησε στις 3 Ιουλίου το πρώτο τρακτέρ φτιαγμένο εξολοκλήρου στη Νιγηρία.

Το πρώτο τρακτέρ 100% φτιαγμένο στη Νιγηρία

5
1
Το τρακτέρ ονομάστηκε Ijodo που σημαίνει «Εργάτης» στη γλώσσα Τιβ, ενώ όραμα του Terfa που εκπαιδεύτηκε στην Αγγλία είναι το μηχάνημα αυτό να αποτελέσει έμπνευση και για άλλους ντόπιους που έχουν την τεχνογνωσία να προχωρήσουν σε κάτι ανάλογο ώστε να βοηθήσουν τη γεωργία


Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

27-11-2016 16:50kωστας

Πριν 60 περίπου χρόνια απο σήμερα ,έφτιαχνε ο Μαλκότσης, τρακτέρ αντλίες κ.λ.π. Μικρά σε ισχύ και σε μέγεθος μπορεί νάταν, μα ήσαν Αξιόπιστα. Αν λέω, αν, οι πολιτικοι μας είχαν ελληνική συνείδηση παιδιά, όραμα και τον βοηθούσαν....... Σήμερα τα Αγροτικά μας μηχανήματα θάταν φτιαγμένα από ελληνικά μυαλά και Χέρια, με ό,τι συνεπάγονται αυτά.... Δυστυχώς, σήμερα όλους αυτούς τους πολητικούς οι Αγρότες μας [τους... εμαθαν] να τους αποκαλούν και εθνάρχες, ενώ και κατα την άποψή μου θα έπρεπε απο πολλού.. να τους ειχαν Γκρεμίσει απο τα βάθρα, τους δρόμους και τις πλατείες, να περνούσαν από λα'ι'κή βουλή και δικαστήρια ζωντανούς και ψωφισμένους και να τους δέσμευαν τα κλεμένα, δηλαδή... ΟΛΑ !!!. Αν λέω Αν, δεν ήταν αυτό Όνειρο ....Σήμερα, το τρακτερακι της Νιγηρίας, που μας έδειξε η εφημεριδα, θα ήταν μεν άξιο σχολιασμού, αλλά θα περνούσε.. μέχρι απαρατήρητο ........Σας...Ευχαριστώ.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία