BACK TO
TOP
Profi

Γιορτάζει τα 70 ο παππούς των τρακτέρ Ferguson TE20

Την 70η επέτειο από την παραγωγή του πλέον διάσημου τρακτέρ Ferguson TE20 γιορτάζει η Massey Ferguson, χαρακτηρίζοντας το 1964 ως το έτος που γέννησε το μηχάνημα που σηματοδότησε την αλλαγή στη γεωργία.

Γιορτάζει τα 70 ο παππούς των τρακτέρ Ferguson TE20

4
0
Το «Μικρό Γκρι Fergie» όπως ήταν γνωστό βγήκε από τις παραγωγικές γραμμές της MF στη Μεγάλη Βρετανία στις 6 Ιουλίου του 1946. Το τρακτέρ υπήρξε το «παιδί» του μηχανικού Harry Ferguson, ενός από τους ιδρυτές της εταιρείας

Χαρακτηριστικό κλειδί για να εδραιωθεί το τρακτέρ αυτό στην αγροτική ζωή, αποτέλεσε η ένωση 3 σημείων για την μεταφορά παρελκόμενων, το οποίο λειτουργούσε υδραυλικά. Το σύστημα αυτό ουσιαστικά μετέτρεψε το κιτ τρακτέρ-παρελκόμενο σε μία ενιαία παραγωγική μονάδα, αντικαθιστώντας τις προηγούμενες κουραστικές συρόμενες μεθόδους λειτουργίας των παρελκόμενων.

Σύμφωνα με την MF, το τρακτέρ αποτελεί μία από τις σημαντικότερες εφευρέσεις του 20ου αιώνα καθώς βοήθησε στην μεγαλύτερη παραγωγικότητα της γεωργίας και γενικότερα στην εξάπλωση της εκμηχάνισης.

Το τρακτέρ αυτό διέθετε 20 ίππους, ήταν αρκετά ελαφρύ και μικρό σημειώνοντας πωλήσεις που ξεπέρασαν τις 500.000 μονάδες, ανάμεσα στις 6 Ιουλίου 1946 και 13 Ιουλίου 1956. Σημειώνεται ότι ένα μεγάλος αριθμός από αυτά ακόμα βρίσκεται σε κάποιες εκμεταλλεύσεις λειτουργώντας ως κειμήλιο της εποχής των παππούδων μας.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία