BACK TO
TOP
Profi

Η Deutz Fahr καλλιεργεί το μέλλον

Πριν από λίγους µήνες, στο νέο µουσείο της Same Deutz-Fahr στο Τρεβίλιο, παρουσιάστηκε συνοπτικά η στρατηγική του Οµίλου βάσει του πλάνου 2010-2020: δόµηση πάνω σε 2 βασικούς πυλώνες (διεθνοποίηση και ανάπτυξη νέων προϊόντων) και βασικά µέσα η διαφοροποίηση κάθε µάρκας και η βελτίωση της παραγωγικότητας.

Η Deutz Fahr καλλιεργεί το μέλλον

3
1

Πριν από λίγες µέρες, η Agrenda ήταν στη ∆ρέσδη, προσκεκληµένη της Deutz-Fahr, µε ευκαιρία το πανευρωπαϊκό λανσάρισµα των νέων Σειρών 6 & 7. Όπως επιβεβαίωσαν και τα νούµερα στη συνέντευξη τύπου, το πλάνο πάει τραίνο: το 2015, µια χρονιά µε µείωση στις παγκόσµιες πωλήσεις αγροτικών µηχανηµάτων 10%, τα έσοδα της SDF είχαν αύξηση 15% και τα µικτά της κέρδη 13.6%, ένα αποτέλεσµα στο οποίο συντέλεσε σηµαντικά η άνοδος των αγορών της Κίνας και της Τουρκίας.

Τα νούµερα βέβαια είναι εξ ορισµού απρόσωπα, αποτυπώνοντας απλά ένα αποτέλεσµα. ∆ε δείχνουν ούτε την τεχνολογία, ούτε τα εργοστάσια, ούτε – πάνω από όλα – την επιχειρηµατικότητα, το ταλέντο, την επιστηµονική κατάρτιση και την οµαδική δουλειά των ανθρώπων που το έφεραν. Ευτυχώς λοιπόν που υπάρχουν και τέτοιες εκδηλώσεις, για να µας θυµίζουν τι σηµαίνει «παραγωγική οικονοµία».

Μαζί µε 110 δημοσιογράφους από όλη την Ευρώπη (και 1000 εµπορικούς συνεργάτες σε διαφορετικές µέρες), είχαµε την ευκαιρία να δούµε «επί το έργο» 19 τρακτέρ των νέων σειρών 6 / 7 αλλά και τη θεριζοαλωνιστική C9206 TSB στο φυσικό τους περιβάλλον. Τόσο στην εντυπωσιακή, ειδικά διαµορφωµένη αρένα που είχε στήσει το προσωπικό της εταιρίας, όσο και στις δοκιµές που έκαναν οι προσκεκληµένοι, τα νέα µηχανήµατα ξεδίπλωσαν τις δυνατότητές τους.

Φουλ τεχνολογία, φουλ επιλογές

Οι νέες Σειρές τρακτέρ 6 και 7 επαυξάνουν την ευελιξία (14 µοντέλα, ιπποδύναµη από 155 έως 250 HP, 4 επιλογές καµπίνας, 600 επιλογές εξοπλισµού), την απόδοση (νέος κινητήρας Stage5-ready), την άνεση (νέα ανάρτηση, νέα καµπίνα), την παραγωγικότητα (νέα ηλεκτρονική πλατφόρµα) και βέβαια έχουν και νέο σχεδιασµό, του οίκου Giugiaro. Και, αναµενόµενα, ενσωµατώνουν πολλές καινοτοµίες, σηµαντικότερες των οποίων είναι:

-Μετάδοση RCShift µε επιλογές manual, semi auto, full auto

-Καµπίνα MaxiVision, µε νέο InfoCentre

- Σύστηµα ψύξης, µε εύκολο άνοιγµα

- Εµπρόσθιο σύστηµα ανάρτησης µε anti-rise & anti-dive

- Εµπρόσθιος φορτωτής µε κιβώτιο PTO 2 ταχυτήτων.

Η τεχνολογική εξέλιξη δεν είναι µόδα, αλλά ανάγκη: η αύξηση του παγκόσµιου πληθυσµού, η αλλαγή διατροφικών συνηθειών στις αναπτυσσόµενες χώρες και ο κορεσµός των καλλιεργούµενων εκτάσεων, επιτάσσουν µεγαλύτερη ακρίβεια και µικρότερο κόστος στην παραγωγή. Αυτό σηµαίνει περισσότερα, ισχυρότερα, ακριβέστερα και πιο παραγωγικά µηχανήµατα.

Σε αυτό το πλαίσιο, η SDF θα δώσει έµφαση σε ανάπτυξη µηχανικών µερών (κινητήρες, µεταδόσεις), δηµιουργία καινοτόµων εργοστασίων (όπως το νέο εργοστάσιο Deutz-Fahr στο Lauingen), αύξηση ιπποδύναµης στα τρακτέρ µέχρι 500 ίππους, παγκόσµιες πλατφόρµες και επέκταση από τα µηχανικά στα «ροµποτικά» τρακτέρ. Στο κάτω-κάτω, αυτό σηµατοδοτεί και το µήνυµα της εκδήλωσης: «Future Farming».

Αντιπρόσωπος της DEUTZ FAHR στην Ελλάδα, είναι η ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ ΑΕ.

 

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

21-07-2016 23:12Δημήτρης

Ένα για δοκιμή

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία