BACK TO
TOP
Profi

Φορητά ρομποτικά αλμεκτήρια στα βοσκοτόπια

Η τοποθέτηση µονάδων ροµποτικού αρµέγµατος στα βοσκοτόπια γίνεται ολοένα πιο δηµοφιλής σε διάφορα µέρη της Ευρώπης. Σε ορισµένους γαλακτοπαραγωγούς η ιδέα µπορεί να φαίνεται ανόητη και η υλικοτεχνική υποστήριξη ενός τέτοιου συστήµατος ασύµφορη οικονοµικά και κοπιαστική. Όµως για έναν αγρότη από τη Γερµανία και αρκετούς άλλους στην Ευρώπη, έχει αποτέλεσµα.

Φορητά ρομποτικά αλμεκτήρια στα βοσκοτόπια

3
0

O Markus Legge, που ασχολείται µε τη βιολογική γαλακτοπαραγωγή, αρµέγει 130 αγελάδες και το ταξίδι για τα βοοειδή του από την πλατφόρµα αρµέγµατος του αγροκτήµατος αποδείχτηκε µάλλον δύσκολη και χρονοβόρα. Το αγρόκτηµά του βρίσκεται κοντά στο τουριστικό Monschau στη δυτική Γερµανία, κοντά στα σύνορα µε το Βέλγιο, στην περιοχή North Eifel, στους πρόποδες του Όρους Vennus και σε υψόµετρο µόλις 535 µέτρων.

Η διαδροµή για τις αγελάδες από το αγρόκτηµα στο βοσκότοπο µέσω δηµόσιων δρόµων ήταν λίγο κάτω από ένα χιλιόµετρο, αλλά τα πράγµατα ήταν δύσκολα επειδή ο δρόµος ήταν στενός και γεµάτος στροφές, ενώ έπρεπε να περάσουν και από διάφορες άλλες κατοικίες µε ακριβούς κήπους. Η λύση που προκρίθηκε το 2009 ήταν να εγκαταστήσει δύο ροµποτικά µηχανήµατα αρµέγµατος Lely Astronaut στα βοσκοτόπια και έγινε έτσι ο πρώτος κτηνοτρόφος στη Γερµανία που υιοθέτησε ένα τέτοιο σύστηµα.

Περισσότερα στο Profi που κυκλοφορεί το Σάββατο 1η Οκτωβρίου μαζί με την Agrenda
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία