BACK TO
TOP
Profi

Mε κάθε τρακτέρ δώρο ο γεωπόνος λέει η Rabobank

Λύσεις με ενδιαφέρον προσφέρει στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις ο συνδυασμός των Σχεδίων Βελτίωσης με τα μέτρα για τους Γεωργικούς Συμβούλους, σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα, της εφημερίδας Agrenda. Την ίδια στιγμή, μελέτη της Rabobank προτείνει στους κατασκευαστές αγροτικών μηχανημάτων να προσφέρουν με κάθε αγορά τρακτέρ και έναν γεωπόνο για εκπαίδευση του καλλιεργητή.

Mε κάθε τρακτέρ δώρο ο γεωπόνος λέει η Rabobank

14
0

Όπως αναφέρει η έκθεση της επενδυτικής τράπεζας, τα περασµένα τρία χρόνια και σε συνέχεια των πτωτικών πωλήσεων, οι αντιπρόσωποι έχουν υιοθετήσει αµυντικές πρακτικές ώστε να µειώσουν το επίπεδο του στοκ τους, ενδυναµώνοντας παράλληλα τα καταστήµατα µε έµφαση σε βοηθητικές υπηρεσίες, πώληση ανταλλακτικών και ενοικίαση τρακτέρ. Η Rabobank, προβλέπει ότι οι νέες πωλήσεις εξοπλισµού θα συνεχίσουν την πτώση τους µέσα στο 2017, καθώς οι αγρότες παγκοσµίως είναι πραγµατικά ίσα-ίσα στο να βγάζουν τα έξοδά τους. Μάλιστα τα µοντέλα της επενδυτικής τράπεζας δεν δείχνουν κάποια ουσιώδη µεταβολή στην αγοραστική δραστηριότητα αγροτικών µηχανηµάτων, µέχρι και τις αρχές του 2019. Η Rabobank συνεχίζει στη σχετική της έκθεση για τον κλάδο των αγροτικών µηχανηµάτων, προτείνοντας 5 τρόπους µε τους οποίους οι αντιπρόσωποι θα µπορούν να συνεχίσουν να είναι κερδοφόροι.

Ο πρώτος, είναι η προσθήκη µεγαλύτερης γκάµας ανταλλακτικών και υπηρεσιών σέρβις, ενδυναµώνοντας έτσι την κύρια δραστηριότητα και µειώνοντας τις σπατάλες. Άλλη µία στρατηγική, είναι η επέκταση του πελατειακού αποτυπώµατος. ∆ηλαδή, οι αντιπρόσωποι πρέπει να επικεντρωθούν στην πώληση µικρού µεσαίου εξοπλισµού πέρα για ανάγκες πέρα των συµβατικών καλλιεργειών, του βιοµηχανικού και οικιακού εξοπλισµού.

Ο τρίτος τρόπος είναι η επέκταση της γκάµας προϊόντων, προσφέροντας και επισκευάζοντας νέο αναδυόµενο υψηλής τεχνολογίας εξοπλισµό. ∆ηλαδή, αυτόνοµα τρακτέρ, drones και τεχνολογία ακριβείας. Ακόµα µία στρατηγική επέκτασης είναι η παροχή προστιθέµενης αξίας µέσω της παροχής γεωπονικών συµβουλών στο υπάρχον πελατολόγιο. Υπάρχουν αντιπροσωπείες στις ΗΠΑ που πλέον απασχολούν πλήρως γεωπόνους γι’ αυτό το σκοπό.

Τέλος, η πέµπτη στρατηγική είναι η από κοινού πώληση δεδοµένων και υπηρεσιών γεωργίας ακριβείας, µε άλλες επιχειρήσεις αγροτεχνολογίας. Αυτό δεν ισχύει µόνο για τον µηχανολογικό εξοπλισµό αλλά και για τον κλάδο των χηµικών, σπόρων, λιπασµάτων, θρέψης και πολλών άλλων ακόµα.

Πτώση το 2016, ελαφρά αύξηση το 2017

Με πτώση της τάξεως του 35% σε σχέση µε τις αποδόσεις του 2015 έκλεισε η αγορά τρακτέρ στην Ελλάδα το 2016, µε τις ταξινοµήσεις να ξεπερνούν για λίγο τις 1.100. Όσον αφορά το τρέχον έτος, παράγοντες της αγοράς εκτιµούν ότι οι πωλήσεις θα φτάσουν τις 1.300, υπό την προϋπόθεση να τηρηθούν οι προθεσµίες για την προκήρυξη των Σχεδίων Βελτίωσης από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Υπενθυµίζεται ότι το 2015, οι πωλήσεις τρακτέρ στην Ελλάδα έφτασαν τις 1.489, µειωµένες σε σχέση µε τις 1.817 του 2014.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία