BACK TO
TOP
Profi

Το τμήμα χορτονομής της Lely εξαγοράζει ο όμιλος AGCO

Η διεθνής οικογενειακή εταιρία Lely σχεδιάζει να πουλήσει την επιχείρηση χορτονομής, η οποία παράγει μηχανές συγκομιδής χορτονομής, στην AGCO Corporation (Fendt, Valtra, Massey Ferguson κ.α), μια εταιρεία με ηγετική θέση παγκοσμίως που πρωταγωνιστεί στον σχεδιασμό, την κατασκευή και τη διανομή γεωργικών μηχανημάτων.

Το τμήμα χορτονομής της Lely εξαγοράζει ο όμιλος AGCO

3
0

Η πώληση της δραστηριότητας χορτονομής θα επιτρέψει στη Lely να επικεντρωθεί πλήρως στον γαλακτοπαραγωγικό τομέα: στην ανάπτυξη των ρομπότ αρμέγματος και άλλων καινοτομιών για αύξηση της απόδοσης, της βιωσιμότητάς της και της καλής διαβίωσης των ζώων της μιας γαλακτοπαραγωγικής μονάδας. Χάρη στη μοναδική εμπειρία και κορυφαία τεχνογνωσία της στα αυτοματοποιημένα συστήματα, η Lely θα είναι σε θέση να δυναμώσει περαιτέρω την ηγετική της θέση ως καινοτόμου εταιρίας στον γαλακτοπαραγωγικό τομέα παγκοσμίως, αναφέρει σχετικά το δελτίο τύπου της εταιρεία.

Παράλληλα, η εξαγορά αυτή επίσης θα επιτρέψει στην AGCO Corporation να διευρύνει περισσότερο το φάσμα της σε μηχανές συγκομιδής χορτονομής.

Οι εξελίξεις της αγοράς κάνουν τις επιλογές αναγκαίες

Η οικογενειακή επιχείρηση Lely επικεντρωνόταν μέχρι τώρα σε δύο διαφορετικές κατηγορίες προϊόντων, με μια ομάδα να αφορά στη γαλακτοπαραγωγή και μια ομάδα στη χορτονομή. Αυτό ώθησε την εταιρία να ξεκινήσει έναν στρατηγικό επαναπροσανατολισμό πριν λίγο καιρό. Η ανάλυση αυτή έδειξε πως για να είναι σε θέση μια εταιρία να συνεχίζει να λειτουργεί επιτυχώς στην αγορά θα πρέπει να προσαρμόζεται στο αυξανόμενα μεγάλο εύρος απαιτήσεων της κάθε διαφορετικής ομάδας προϊόντων.


Σαν αποτέλεσμα του στρατηγικού επαναπροσδιορισμού η Lely επιλέγει πλέον να εστιάσει στην ανάπτυξη της ρομποτικής και άλλων καινοτομιών στην εκτροφή ζώων γαλακτοπαραγωγής. Ο CEO της εταιρίας Alexander van der Lely ανέφερε: “Η Lely θα επικεντρωθεί ολοκληρωτικά στο ρόλο της ως καινοτόμου στο πεδίο της δημιουργίας ρομπότ αρμεγής, συστημάτων αισθητήρων και συλλογής δεδομένων προς χρήση στις γαλακτοπαραγωγικές μονάδες. Κατά τα τελευταία 15 χρόνια αυτές οι ομάδες προϊόντων εξελίχθηκαν σε μία επιτυχημένη δραστηριότητα για την Lely με πάρα πολλές δυνατότητες για το μέλλον. Εκτός από το καινοτόμο ρομπότ αρμεγής αναπτύχθηκαν και άλλα προϊόντα που βασίζονται πρωτίστως στον αυτοματισμό με τη βοήθεια των ρομπότ.” Η παραγωγή αυτών των γαλακτοπαραγωγικών μηχανών θα παραμείνει στη Maassluis (Ολλανδία), την Pella (Ηνωμένες Πολιτείες) και την Leer (Γερμανία).

Την ίδια στιγμή, ο CEO της AGCO, Martin Richenhagen σχολίασε: «Η ενσωμάτωση των γνώσεων της Lely, της κορυφαίας εταιρίας στον κλάδο της συγκομιδής σανού και χορτονομής θα ενισχύσει περαιτέρω τις σχέσεις μας με τους αντιπροσώπους και τους πελάτες μας σε ολόκληρο τον κόσμο».

Επίπτωση στην απασχόληση

Η προτεινόμενη πώληση των δραστηριοτήτων Χορτονομής έχει μια επίδραση στην απασχόληση για τη Lely:

• Οι μηχανές χορτονομής που παράγονται στο Maassluis, Ολλανδία (χορτοκοπτικά, ξηραντές και τσουγκράνες) συμπίπτουν με το φάσμα της AGCO Corporation. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να ελαττωθεί η παραγωγή στο Maassluis μετά την πώληση. Η προοπτική είναι ότι αυτές οι δραστηριότητες θα διακοπούν στις 31 Μαρτίου 2018.

• Όλοι οι εργαζόμενοι στην Ολλανδία παραμένουν απασχολούμενοι από τη Lely. Περίπου 95 εργαζόμενοι που απασχολούνται στην παραγωγή θα αποσπαστούν προσωρινά στην AGCO Corporation. Στη συνέχεια, θα βρεθούν λύσεις για το μέλλον τους εντός ή εκτός της εταιρίας.

• Τα Γερμανικά εργοστάσια στο Wolfenbüttel (χορτοδετικές πρέσες) και Waldstetten (ρυμούλκες φόρτωσης), θα περιέλθουν στην ιδιοκτησία της AGCO Corporation και οι εργαζόμενοι θα απασχολούνται από την AGCO. Ο αντιπρόεδρος πωλήσεων της Lely, Gijs Scholman, δήλωσε: “Η πώληση της Χορτονομής θα προσφέρει σε αυτούς τους εργαζόμενους τη δυνατότητα για ένα καλύτερο μέλλον σε μια εταιρεία που επικεντρώνεται πλήρως στην κατασκευή τρακτέρ και γεωργικών μηχανημάτων”.

• Ένας αριθμός εργαζομένων στις διεθνείς οργανώσεις υποστήριξης Lely  (LSO) στον τομέα της χορτονομής θα απασχοληθεί στην AGCO Corporation.

Αξίζει να αναφερθεί πως έχει ζητηθεί η γνώμη της Κλαδικής Συνδικαλιστικής Οργάνωσης στην Ολλανδία σχετικά με την προτεινόμενη πώληση, απόσπαση προσωπικού και αναδιοργάνωση της εταιρίας και έχουν ενημερωθεί τα σχετικά συνδικάτα.

Για τη Lely, μια οικογενειακή εταιρία που ξεκίνησε με προϊόντα βοσκοτόπων, αυτό είναι ένα εξαιρετικά ριζοσπαστικό βήμα το οποίο θέλει να κάνει με προσοχή. Η Lely θεωρεί ιδιαίτερα σημαντική την ειλικρινή και με σεβασμό μεταχείριση των εργαζομένων της. Η αφετηρία για τα εν λόγω σχέδια είναι πάντα να διατηρήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους εργαζόμενους και να δουλέψουμε με τους εργαζόμενους για την οικοδόμηση ενός υγιούς μέλλοντος για την εταιρία στον τομέα της γαλακτοπαραγωγής.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία