BACK TO
TOP
Profi

Στην Agrotica σύσσωμη η πολιτική ηγεσία της Βάθη

Yπουργός, αναπληρωτής και υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στην έκθεση από την Πέμπτη το απόγευμα.

5
0

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, θα επισκεφθεί το διήμερο 1 και 2 Φεβρουαρίου τη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 27ης Διεθνούς Έκθεσης Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων Agrotica.

Συγκεκριμένα την Πέμπτη το μεσημέρι ο κ. Αποστόλου θα πραγματοποιήσει τα εγκαίνια της Τράπεζας Γενετικού Υλικού στη Θέρμη και το απόγευμα θα εγκαινιάσει την 27η Agrotica.

Την Παρασκευή ο υπουργός θα μιλήσει στην κεντρική εκδήλωση του ΥΠΑΑΤ με θέμα: «2018: Χρονιά Έρευνας & Καινοτομίας στον Αγροτικό Τομέα - Προοπτικές εφαρμογής σύγχρονων τεχνολογιών», καθώς και στη 2η ετήσια ημερίδα της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Βάμβακος.

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και οι Ειδικές Υπηρεσίες του ΠΑΑ 2014-2020 συμμετέχουν στην 27η Agrotica, με ενημερωτικές εκδηλώσεις, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν καθ’ όλη τη διάρκεια της Έκθεσης από 1 έως 4 Φεβρουαρίου 2018.

Πιο αναλυτικά το πρόγραμμα των ενημερωτικών εκδηλώσεων του ΥΠΑΑΤ έχει ως εξής:

•Πέμπτη 1.2.2018, 10:00 – 13:00, Συνεδριακό Κέντρο «Ν. ΓΕΡΜΑΝΟΣ» - Αίθουσα Α’. «Τεχνική συνάντηση για τις Δράσεις 4.1.1 & 4.1.3 και το Υπομέτρο 5.1. του ΠΑΑ 2014-2020»

•Παρασκευή 2/2/2018 & ώρα 13.30 - 16.00, Αίθουσα "Αιμίλιος Ριάδης" Κεντρική εκδήλωση του ΥΠΑΑΤ με θέμα: «2018: Χρονιά Έρευνας & Καινοτομίας στον Αγροτικό Τομέα - Προοπτικές εφαρμογής σύγχρονων τεχνολογιών»

•Παρασκευή 2.2.2018, 17:00 – 19:00, Συνεδριακό Κέντρο «Ν. ΓΕΡΜΑΝΟΣ» Αίθουσα Β΄. «To Αιγοπρόβατο στην ελληνική γαστρονομία: στρατηγική, ευκαιρίες και προκλήσεις»

•Σάββατο 3.2.2018, 11:00 – 13:00, Συνεδριακό Κέντρο «Ι.ΒΕΛΛΙΔΗΣ» - Αίθουσα «ΟΛΥΜΠΙΑΣ»: «Η Κοινή Αγροτική Πολιτική μετά το 2020 και οι προκλήσεις της νέας εποχής».

•Κυριακή 4.2.2018, 15:30 – 18:30, Συνεδριακό Κέντρο «Ν. ΓΕΡΜΑΝΟΣ» - Αίθουσα C’. «Τεχνική συνάντηση για τη δράση 10.1.04: Μείωση της ρύπανσης νερού από γεωργική δραστηριότητα του ΠΑΑ 2014-2020».

Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του περιπτέρου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης (Περίπτερο 2 stand 27, 1ος όροφος) θα πραγματοποιηθούν σε στοχευμένο ακροατήριο εκδηλώσεις ενημέρωσης για σημαντικά επίκαιρα θέματα για την αγροτικής ανάπτυξη, μεταξύ των οποίων και ενημέρωση για την ενεργοποίηση Μέτρων του ΠΑΑ 2014-2020.


Και ο αναπληρωτής Γιάννης Τσιρώνης στη Θεσσαλονίκη

Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης, θα επισκεφθεί το τριήμερο 1-3 Φεβρουαρίου τη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 27ης Διεθνούς Έκθεσης Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων - Agrotica.

Την Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου στις 12:00 το μεσημέρι ο αναπληρωτής υπουργός θα παραστεί στα εγκαίνια της Τράπεζας Γενετικού Υλικού στη Θέρμη.

Στις 17:00μμ ο Γιάννης Τσιρώνης θα απευθύνει ομιλία στην ημερίδα για την Ανάπτυξη και πρόοδο της Ελληνικής Μελισσοκομίας στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν. ΓΕΡΜΑΝΟΣ» Περίπτερο 8 - Αίθουσα Α’, ενώ το απόγευμα στις 19:00μμ θα παραστεί στα εγκαίνια της 27ης Διεθνούς έκθεσης Agrotica.

Την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου το πρωί ο αναπληρωτής υπουργός θα κάνει περιοδεία στα περίπτερα της Διεθνούς έκθεσης προκειμένου να συνομιλήσει με φορείς και εκθέτες για ζητήματα της αρμοδιότητάς του.

Στις 17:30μμ της ίδιας μέρας θα επισκεφτεί τον αγροτικό Συνεταιρισμό «Ραχώνας» στον νομό Πέλλας, ενώ στις 20:00μμ ο Γιάννης Τσιρώνης θα μιλήσει σε ανοιχτή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο δημαρχιακό μέγαρο στην Χαλάστρα, με κτηνοτρόφους του Δήμου Δέλτα.

Το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου στις 11:00πμ ο αναπληρωτής υπουργός θα παραστεί στα εγκαίνια του Παραρτήματος Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας στην Σίνδο.

Κατά τη διάρκεια της τριήμερης επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη ο Γιάννης Τσιρώνης θα έχει επίσης συναντήσεις με εκπροσώπους κτηνοτροφικών και γεωργικών φορέων για θέματα που αφορούν στο χαρτοφυλάκιό του.


Επίσκεψη υφυπουργού Βασίλη Κόκκαλη στη Θεσσαλονίκη

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλειος Κόκκαλης θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων - Agrotica.

Αναλυτικότερα, την Πέμπτη, 1η Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 14:30, ο κ. Κόκκαλης θα συναντηθεί με το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος με θέμα την ψηφιοποίηση του αγροδιατροφικού τομέα. Στις 17:00, ο Υφυπουργός θα απευθύνει χαιρετισμό στην ημερίδα του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών με θέμα τις ευκαιρίες ανάπτυξης και προώθησης της ελληνικής μελισσοκομίας (Συνεδριακό Κέντρο «Νικόλαος Γερμανός», Περίπτερο 8, Αίθουσα Α). Ακολούθως, ο κ. Κόκκαλης θα παρίσταται στα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης Agrotica.

Την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018, ο υφυπουργός θα είναι συντονιστής σε ειδική σύσκεψη της Διεύθυνσης Πολλαπλασιαστικού Υλικού και Φυτογενετικών Πόρων με τους αρμόδιους φορείς και θεσμικούς συνομιλητές του Υπουργείου, εκπροσώπους του ιδιωτικού τομέα. Στις 16:00 θα μιλήσει στη ημερίδα για την ποιότητα στο ελληνικό βαμβάκι που διοργανώνει η Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Τυποποίησης & Ταξινόμησης Βάμβακος του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ.

Το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018, ο κ. Κόκκαλης θα συναντήσει εκπροσώπους αγροτικών συνεταιρισμών, ομάδων παραγωγών καθώς και λοιπούς εκπροσώπους φορέων του συνόλου της αλυσίδας παραγωγής-μεταποίησης και εμπορίας των προϊόντων του αγροδιατροφικού τομέα.



Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία