BACK TO
TOP
Profi

Για πρώτη φορά τεχνολογικό βραβείο στην Interproma 2018

Το τεχνολογικό βραβείο Interproma Technology Award θα εισάγει για πρώτη φορά στη Διεθνή Έκθεση Καλλιέργειας Μήλου, η οποία θα λάβει χώρα στις 15-17 Νοεμβρίου στο Bolzano της Ιταλίας, η διοργανώτρια εταιρεία της Έκθεσης, Fiera Bolzano, σε συνεργασία με το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου του Bolzano και την Ιταλική Επιστημονική Εταιρεία Κηπευτικών (SOI).

Για πρώτη φορά τεχνολογικό βραβείο στην Interproma 2018

0
0

 «Το βραβείο» εξηγεί ο Thomas Mur, Διευθυντής της Fiera Bolzano, «σκοπεύει να αναδείξει τις πλέον καινοτόμες τεχνολογίες και τον εξοπλισμό που θα εκτεθεί στην Έκθεση και θα έχουν τον μεγαλύτερο αντίκτυπο στην καλλιέργεια μήλου, καθώς επίσης και στις τεχνικές προστασίας των καλλιεργειών κατά την φάση που ακολουθεί τη συγκομιδή. Με την τεχνική και επιστημονική στήριξη των συνεργατών μας, σκοπεύουμε να βραβεύσουμε τις τεχνολογικές καινοτομίες που θα αυξήσουν την κερδοφορία των αγροκτημάτων, την ποιότητα των μήλων, την ασφάλεια των εργατών και την περιβαλλοντική βιωσιμότητα της παραγωγικής διαδικασίας».

Σημειώνεται ότι στη φετινή, πρώτη εμφάνιση του βραβείου θα υπάρχουν δύο κατηγορίες. Η πρώτη ονομάζεται «Χωράφι»  και συμπεριλαμβάνει τρεις υποκατηγορίες: «διαχείριση καλλιέργειας» «προστασία του φυτού» και «συγκομιδή καρπών». Η δεύτερη ονομάζεται «Μετά τη Συγκομιδή» και θα έχει τρεις υποκατηγορίες: “Διαλογή και αξιολόγηση καρπού», «αποθήκευση καρπού» και «επεξεργασία καρπού». 

Οι υποψηφιότητες που θα κατατεθούν θα αξιολογηθούν από ένα μεγάλο πάνελ καταξιωμένων ειδικών και ερευνητών στον συγκεκριμένο χώρο, όπως ο Massimo Tagliavini από το Πανεπιστήμιο του Bolzano, ο οποίος θα είναι ο Πρόεδρος της Επιτροπής, ο Paolo Balsari από το Πανεπιστήμιο του Τορίνο και ο Angelo Zanella από το Ερευνητικό Κέντρο Laimburg, μεταξύ άλλων.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία