BACK TO
TOP
Profi

Υπεροχή των γνήσιων ανταλλακτικών John Deere έναντι των imitation

Τα γνήσια ανταλλακτικά της John Deere είναι γνωστά για την αντοχή και την ποιότητα τους. Γι’ αυτό και η Agrotech S.A. σε συνεργασία με την John Deere αποφάσισαν να αποδείξουν την υπεροχή τους σε σχέση με τα imitation ανταλλακτικά που κυκλοφορούν στην αγορά, διεξάγοντας ένα test σύγκρισης μεταξύ γνήσιων ανταλλακτικών βαμβακοσυλλεκτικής της John Deere και imitation ανταλλακτικών βαμβακοσυλλεκτικής, κινεζικής προέλευσης γνωστού εργοστασίου.

Υπεροχή των γνήσιων ανταλλακτικών John Deere έναντι των imitation

5
0

Τον Αύγουστο του 2017, η Agrotech S.A. με την βοήθεια του έμπειρου παραγωγού και των υιών του, κ. Καραϊσκο Γιώργο,  από την Φαλάνη Λάρισας, διεξήγαγαν αυτό το test σύγκρισης χρησιμοποιώντας την βαμβακοσυλλεκτική του μηχανή, John Deere 9970.

Τοποθετήθηκαν λοιπόν στα 2 συλλεκτικά της μηχανής, imitation αδράχτια διπλής βαφής κινεζικής προέλευσης καθώς και imitation doffer, βούρτσες και δαχτυλίδια. Στα υπόλοιπα 2 συλλεκτικά τοποθετήθηκαν γνήσια αδράχτια της John Deere μονής και διπλής βαφής καθώς και γνήσια doffer, βούρτσες και δαχτυλίδια. Στόχος ήταν να μελετήσουμε την συμπεριφορά τους κατά την διάρκεια της συλλογής του βαμβακιού καθώς και την κατάσταση τους  μετά την σκληρή και απαιτητική τους χρήση. 


Το εξειδικευμένο τμήμα του συνεργείου της Agrotech SA αξιολόγησε την κατάσταση  των συγκεκριμένων ανταλλακτικών αρκετές φορές κατά την διάρκεια των εργασιών, καθώς και μετά το τέλος της συλλογής. Τα συμπεράσματα ήταν οφθαλμοφανή.

Σύμφωνα με τον κ. Καραϊσκο παρατηρήθηκε πως:

  • Μετά το τέλος της συλλογής τα κινέζικα αδράχτια έχουν τόσες φθορές που είναι αδύνατο να χρησιμοποιηθούν δεύτερη σεζόν αν και έχουν πουληθεί ως διπλής βαφής. Αντιθέτως, μετά το τέλος της συλλογής, τα ΓΝΗΣΙΑ ανταλλακτικά JOHN DEERE μονής βαφής  καθώς και αυτά της διπλής βαφής ήταν άθικτα.  
  • Τα μη γνήσια δαχτυλίδια ήταν εντελώς κατεστραμμένα λόγω της μη συμβατότητας μεταξύ των γραναζιών και του ίδιου του δαχτυλιδιού.
  • Τα γνήσια αδράχτια και doffer της JOHN DEERE ταίριαζαν απόλυτα μεταξύ τους με αποτέλεσμα να καθαρίζονται ευκολότερα και να επιτυγχάνεται μεγαλύτερη απόδοση, λόγο μηδενικής φθοράς στα δακτυλίδια και στα αδράχτια.
  • Παρατηρήθηκε ακόμη, ότι τα μη γνήσια αδράχτια δεν συλλέγουν το βαμβάκι το ίδιο αποδοτικά όσο τα γνήσια. Σημειώθηκε μεγάλη ποσότητα από ίνες βαμβακιού που είχαν παραμείνει πάνω στο φυτό.
  • Κατά την διάρκεια της συλλογής το συνεργείο της Agrotech SA χρειάστηκε να επισκεφτεί 3 φορές τον κ. Καραΐσκο καθώς λύγισαν τα κινέζικα αδράχτια και δεν ήταν δυνατόν να συνεχίσει να λειτουργεί το συγκεκριμένο συλλεκτικό. Να σημειωθεί ότι δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα στα συλλεκτικά που χρησιμοποιήθηκαν τα γνήσια αδράχτια.

Ωστόσο, η ομάδα της Agrotech S.A. δεν έμεινε εκεί. Τα δείγματα εξετάστηκαν από τα εξειδικευμένα εργαστήρια της John Deere και τα αποτελέσματα επιβεβαίωσαν τα προαναφερθέντα συμπεράσματα!

  • Στα κινέζικα ανταλλακτικά επήλθε ανομοιόμορφη και πρόωρη φθορά λόγω της μη συμβατότητας μεταξύ των αδραχτιών και των δαχτυλιδιών καθώς τα imitation αδράχτια δεν κατασκευάζονται από τον ίδιο κατασκευαστή που κατασκευάζονται τα δαχτυλίδια. Επιπλέον, παρατηρήθηκε ότι το χρώμιο έφυγε εντελώς από τα δόντια του γραναζιού (Εικόνα 3).
(Εικόνα 3)

  • Την υψηλότερη αντοχή με σχεδόν μηδενική φθορά είχαν τα γνήσια ανταλλακτικά της John Deere.
  • Τα μη γνήσια ανταλλακτικά ήταν εκτός προδιαγραφών της John Deere με αποτέλεσμα να παρουσιάζουν μικρότερη απόδοση κατά την συγκομιδή (όπως άλλωστε παρατήρησε και ο κ. Καραΐσκος.
  • Το εργαστηριακό τεστ θραύσης του δείγματος των αδραχτιών απέδειξε ότι τα μη γνήσια αδράχτια ήταν εκτός προδιαγραφών της John Deere με αποτέλεσμα να αυξάνεται πολύ η πιθανότητα θραύσης (Εικόνα 4).
(Εικόνα 4)

Στην παρακάτω εικόνα απεικονίζεται η διαφορετικότητα του πάχους της στρώσης του χρωμίου στο ΙΔΙΟ αδράχτι, λόγω της μη σωστής κατασκευαστικής διαδικασίας. Αυτό φυσικά αυξάνει την πιθανότητα θραύσης (Εικόνα 5). Τέλος, σημειώθηκε διαφορά στο πάχος του χρωμίου του αδραχτιού διπλής βαφής, το οποίο ήταν μικρότερο από αυτό της μονής.

(Εικόνα 5)

Με αυτό το πείραμα αποδεικνύεται για άλλη μία φορά πως η κορυφαία κατασκευαστική εταιρεία γεωργικών μηχανημάτων JOHN DEERE, αποτελεί την πιο αξιόπιστη λύση με γνήσια ανταλλακτικά άριστης ποιότητας και άμεση διαθεσιμότητα.

Δείτε το σχετικό θέμα που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Agrenda εδώ

"Εμπιστευτείτε την υψηλότερη ποιότητα, εμπιστευθείτε τα γνήσια ανταλλακτικά John Deere", αναφέρει σε σχετικό δελτίο τύπου η εταιρεία Agrotech SA.


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία