BACK TO
TOP
Top 50

Κερδισμένοι του 2016 οι επενδυτές των εκλεκτών οίνων

Κερδισμένοι του 2016 οι επενδυτές των εκλεκτών οίνων

1050
0
Brexit, Τραμπ, Ρέντσι και μετά τι; Τα γεγονότα των τελευταίων μηνών έχουν κάνει τον κόσμο των αγορών να παρακολουθεί αμήχανος μια πορεία των λαών προς την εσωστρέφεια. Η σταθερή και ραγδαία άνοδος της ακροδεξιάς στην Ευρώπη, το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος και η επικράτηση του εκκεντρικού Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, αλλά και το δημοψήφισμα στην Ιταλία, έχουν αναμφίβολα επηρεάσει την παγκόσμια επενδυτική δραστηριότητα.

Μέσα σε αυτό το γενικότερο κλίμα αβεβαιότητας που επικρατεί σε όλο τον πλανήτη και στην ευρωπαϊκή ήπειρο και εν αναμονή των κρίσιμων εκλογικών αναμετρήσεων σε Γαλλία (ποιος μπορεί σήμερα, με τα υπάρχοντα δεδομένα, να αποκλείσει μια νίκη της Μαρίν Λεπέν;) και Γερμανία (με τη συνεχώς, καθώς φαίνεται, αυξανόμενη δύναμη του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος AfD, Alternative für Deutschland, που σημαίνει «Εναλλακτική για τη Γερμανία»), είναι εντυπωσιακό ότι η αγορά των εκλεκτών οίνων διαγράφει μια δική της αυτόνομη ανοδική πορεία κόντρα στα σημεία των καιρών.


Justin Gibbs, Sales & Marketing Director του Liv-ex.Ανοδική η πορεία των εκλεκτών οίνων κόντρα σε όλους και σε όλαΣύμφωνα με στοιχεία του London International Vintners Exchange, γνωστότερου και ως Liv-ex, το οποίο παρακολουθεί, αναλύει και καταγράφει τις επενδυτικές κινήσεις και τάσεις στον κόσμο των εκλεκτών οίνων, όσοι επένδυσαν στην αγορά εκλεκτών οίνων θα αναδειχθούν οι νικητές της δύσκολης χρονιάς του 2016. Είναι χαρακτηριστικός ο δείκτης Liv-ex Fine Wine 100 που αποτυπώνει την πορεία των τιμών των 100 πιο περιζήτητων εκλεκτών οίνων. Σήμερα, ο δείκτης αυτός καταγράφει άνοδο 22,3% σε σχέση με πέρσι, διαγράφοντας μια διαρκώς αυξανόμενη πορεία τους τελευταίους 11 μήνες.


TOY ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΡΙΖΑ
Διαβάστε περισσότερα στο περιοδικό Wine Trails The Top 50 που κυκλοφορεί
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία