BACK TO
TOP
Top 50

Πενήντα ετικέτες που έλαμψαν το 2016

Η Ομάδα του Wine Trails The Top 50 που κυκλοφορεί στα περίπτερα όλης της χώρας επέλεξε τα πενήντα κορυφαία ελληνικά κρασιά που αποτυπώνουν τον διαρκώς εξελισσόμενο ελληνικό οινικό πολιτισμό, δίχως να περιορίζονται στα συνηθισμένα στείρα βαθμολογικά κριτήρια.

Πενήντα ετικέτες που έλαμψαν το 2016

1043
0
Έχοντας πλέον πατήσει γερά και τα δύο πόδια στο τελευταίο σκαλοπάτι του 2016 η οµάδα του Wine Trails επιλέγει 50 κορυφαία ελληνικά κρασιά από τη χρονιά που φεύγει, παραδίδοντας µια πολλά υποσχόµενη οινική παρακαταθήκη στο 2017 που έρχεται. Αναµφίβολα, δεν πρόκειται για κρασιά βαθµοθήρες, καθώς καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας δεν υπήρξε σε κανένα σηµείο βαθµολόγηση µε τη στείρα, απόλυτη, αιτιολόγηση του όρου. Άλλωστε, πώς µπορεί κάποιος να βαθµολογεί στείρα έναν εξελισσόµενο ζωντανό οργανισµό όπως το κρασί

Ως οµάδα που καλύπτει κάθε πτυχή του οινικού κόσµου, από τον σχεδιασµό της φύτευσης ενός αµπελώνα  ως τη συλλογή σπάνιων φιαλών, επιλέγουµε 50 κρασιά που µας έκαναν να κοντοσταθούµε, να ξανασκεφτούµε και να χαµογελάσουµε αναµένοντας για αρχή το οινικό 2017. Πενήντα ποτήρια λοιπόν που όχι µόνο έλαµψαν όπως και δεκάδες άλλα µέσα στο 2016, αλλά 50 ποτήρια κρασί που σκανδάλισαν τον οινικό διάλογο, ανύψωσαν το οινικό θερµόµετρο προκαλώντας καβγάδες, δοκίµασαν τις γνώσεις και την οµαδική µας ισορροπία, παράγοντας τελικά και οινικό πολιτισµό.

Συµπεριλαµβάνοντας λοιπόν όλα τα παραπάνω σηµειώνουµε
  • Κάθε µέλος της οµάδας επέλεξε 50 ελληνικά κρασιά.
  • Οι 50 επιλογές κάθε µέλους της οµάδας αποκαλύφθηκαν σε στρογγυλή τράπεζα.
  • Όταν κάποιο οινοποιείο συµµετείχε µε δύο ή και περισσότερες ετικέτες η οµάδα κατευθυνόταν στο να επιλέξει αποκλειστικά µία ετικέτα.
Έχοντας δηµιουργήσει λοιπόν τον βασικό πυρήνα ταύτισης 33 κρασιών απέµεναν 17 θέσεις για να συµπληρωθούν και οι 50. Σε αυτό το σηµείο τα µέλη της οµάδας ανέλαβαν να πείσουν τους υπόλοιπους υπερασπιζόµενοι όσα κρασιά πίστευαν πως θα έπρεπε να βρίσκονται οπωσδήποτε στις 50 ελπιδοφόρες επιλογές, αλλά δεν βρίσκονταν στις αρχικές 33 θέσεις οµοφωνίας. Οι τελευταίες 17 θέσεις καλύφθηκαν µε χαρακτηριστική ευκολία αφήνοντας διάχυτες σκέψεις και προβληµατισµούς σχετικά µε το αν ο αριθµός 50 ήταν πραγµατικά ο µαγικός, δηλαδή ο κατάλληλος για να φιλοξενήσει κορυφαία ελληνικά κρασιά για το 2016. Προς το παρόν φαίνεται πως ο αριθµός 50 παραµένει ο καταλληλότερος, ιδιαίτερα αν ξαναθυµηθούµε και συνυπολογίσουµε το κριτήριο της µελλοντικής αισιοδοξίας.

Τόσο οι ενιστάµενοι προς τα πάνω, όσο και οι ενιστάµενοι προς τα κάτω, υποσχέθηκαν πως θα επανέρθουν υπερασπιζόµενοι τη θέση τους για αύξηση ή µείωση των συνολικών θέσεων των επιλογών.

Υποµονή λοιπόν µέχρι τον ∆εκέµβριο του 2017 για να µάθουµε τη συνέχεια.


Διαβάστε περισσότερα στο περιοδικό Wine Trails The Top 50 που κυκλοφορεί.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία