Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Με δικό του σημείο πώλησης στην αγορά της Αθήνας ο Συνεταιρισμός Μεσοτόπου

Δεύτερο σημείο πώλησης των προϊόντων του σε μεγάλο αστικό κέντρο ετοιμάζει ο Αγροτικός Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Μεσοτόπου Λέσβου.

Το πρώτο βήμα έγινε με το άνοιγμα καταστήματος πώλησης των προϊόντων του στη Στοά Μοδιάνο Θεσσαλονίκης, ενώ ακολουθεί η αγορά της Αθήνας, και συγκεκριμένα στην Ηλιούπολη  επί της οδού Μαρίνου Αντύπα, όπου εκτός από τα δικά του προϊόντα όπως Φέτα, Λαδοτύρι ΠΟΠ και λοιπά τυροκομικά, θα πωλούνται κι άλλα συνεταιριστικά προϊόντα.

Οι κτηνοτρόφοι του Συνεταιρισμού παράγουν πρόβειο και κατσικίσιο γάλα, για την παρασκευή τοπικών τυροκομικών προϊόντων, όπως Φέτα ΠΟΠ και Λαδοτύρι ΠΟΠ, ενώ ο Συνεταιρισμός έχει δημιουργήσει και μια μεγάλη γκάμα προϊόντων, όπως τα παγωτά από πρόβειο γάλα, τα οποία διαθέτει είτε με ίδιες δυνάμεις στο λιανικό εμπόριο μέσα από τα καταστήματά του, είτε στο συνεργαζόμενο δίκτυο λιανεμπορικών επιχειρήσεων από τις οποίες πωλούνται τα προϊόντα του.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το 7ο τεύχος του Τυροκόμου

 

Ετήσια εισκόμιση 3,5 εκατ. κιλά

Ο Συνεταιρισμός αριθμεί περί τα 180 μέλη που εισφέρουν την παραγωγή τους και προέρχονται από χωριά όπως η Ερεσσός, η Άγρα, ο Μεσότοπος και η Άντισσα. Η εισκόμιση αιγοπρόβειου γάλακτος σε ετήσια βάση ανέρχεται στα 3,5 εκατ. κιλά. Μεταξύ των κινήσεων που έχει κάνει εντάσσεται και η γενετική βελτίωση της ράτσας προβάτου της φυλής Λέσβου, η οποία αποτελεί και το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού των προβάτων των μελών του. Ας σημειωθεί ότι ο  Συνεταιρισμός διατηρεί ιδιόκτητο σούπερ μάρκετ και πρατήριο καυσίμων, ενώ ασχολείται και με την εμπορία εφοδίων και το χονδρικό εμπόριο άλλων προϊόντων όπως ζάχαρη ή αγαθών που αγοράζει και μεταπωλεί με τον κύκλο των εργασιών του το 2022 να αγγίζει τα 10 εκατ. ευρώ.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η «Τυροκομεία Δωρική ΑΕ», είναι η εταιρεία που θα συσταθεί για να υποδεχθεί το σύνολο των περιουσιακών μετά την απόσχιση της Μινέρβα, από την...

REPORTS

Η σωστά µελετηµένη επιλογή του εξοπλισµού της φάρµας µεταµορφώνει την καθηµερινότητα του κτηνοτρόφου στη µονάδα. Η σίτιση γίνεται γρήγορα και εύκολα, η αρµεγή οργανωµένα...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Αυστηρή προθεσμία έως και την 13η Ιουνίου έχουν όσες τυροκομικές επιχειρήσεις ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στα κορυφαία βραβεία του κλάδου διεθνώς.

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...