Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Στην Πορτογαλία για πρώτη φορά τα World Cheese Awards, αιτήσεις έως 13 Ιουνίου

Αυστηρή προθεσμία έως και την 13η Ιουνίου έχουν όσες τυροκομικές επιχειρήσεις ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στα κορυφαία βραβεία του κλάδου διεθνώς.

Η  οργανωτική επιτροπή Fine Food ανακοίνωσε ότι τα Παγκόσμια Βραβεία Τυριού 2024 θα διεξαχθούν στο Viseu της Πορτογαλίας τον προσεχή Νοέμβριο.

Οι ημερομηνίες-κλειδί για τα Παγκόσμια Βραβεία Τυριού 2024 έχουν ως εξής:

  • Αιτήματα για συμμετοχή: Πέμπτη 13 Ιουνίου
  • Επιλογή συμμετοχών: Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου
  • Παρουσίαση τυριών: Πέμπτη 14 Νοεμβρίου
  • Άφιξη κριτών: Πέμπτη 14 Νοεμβρίου
  • Κρίση: Παρασκευή 15 Νοεμβρίου
  • Φεστιβάλ τυριού για τους καταναλωτές: Παρασκευή 15 – Κυριακή 17 Νοεμβρίου
  • Αποτελέσματα: Σάββατο 16 Νοεμβρίου
  • Βραβεύσεις: Δευτέρα 18 Νοεμβρίου

Ο John Farrand, διευθύνων σύμβουλος της Guild of Fine Food, διοργανωτή του διαγωνισμού, δηλώνει: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που μεταφέρουμε τα World Cheese Awards σε μια νέα χώρα και περιοχή υποδοχής, πραγματοποιώντας την εκδήλωση με την πόλη Viseu στην 36η έκδοση των βραβείων».

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το 7ο τεύχος του Τυροκόμου

 

«Το Viseu, που βρίσκεται στην καρδιά της αμπελουργικής περιοχής Dão, διαθέτει πλούσια κουλτούρα τροφίμων και ποτών, καθιστώντας το κατάλληλο μέρος για την πρώτη διοργάνωση των World Cheese Awards της Πορτογαλίας. Η εκδήλωση συγκεντρώνει το παγκόσμιο εμπόριο τυριών και είναι μοναδική στην προώθηση των διεθνών σχέσεων στον κλάδο των γαλακτοκομικών προϊόντων. Θα συγκεντρώσει, για άλλη μια φορά, τους σημαντικότερους διεθνείς εμπειρογνώμονες τυριών και τα καλύτερα τυριά του κόσμου». καταλήγει ο κ. Farrand.

Ο γαστρονομικός δημοσιογράφος Paulo Salvador, ο οποίος συμμετέχει στην ομάδα που φέρνει τα Παγκόσμια Βραβεία Τυριού στην Πορτογαλία, σχολιάζει: «Ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε τη διεθνή κοινότητα τυριών στο Viseu. Η Πορτογαλία και η περιοχή Serra da Estrela κρύβουν γνήσια γαστρονομικά διαμάντια που θα εκπλήξουν τους παραγωγούς, τους εμπόρους και τους λάτρεις των τυριών».

Αυτή θα είναι η 36η χρονιά των World Cheese Awards, της μεγαλύτερης εκδήλωσης «μόνο για τυρί» του είδους της. Πέρυσι, στον διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στο Τρόντχαϊμ της Νορβηγίας, έφτασαν από όλο τον κόσμο με πλοίο, φορτηγό, τρένο και αεροπλάνο 4.502 τυριά που αποτελούν ρεκόρ. Μια ομάδα κριτών, αποτελούμενη από 264 τεχνικούς εμπειρογνώμονες, βαθμολογητές, αγοραστές, λιανοπωλητές και συγγραφείς τροφίμων, δοκίμασε και αξιολόγησε όλα τα τυριά μέσα σε μία μόνο ημέρα. Μια σούπερ κριτική επιτροπή 16 κριτών συγκεντρώθηκε στη συνέχεια για να κρίνει το Παγκόσμιο Πρωταθλητή Τυριού.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Την ύψιστη διάκριση από τον κορυφαίο Οργανισμό DLG (Deutsche Landwirtschafts-Gesellschaft – Γερμανική Γεωργική Εταιρεία) έλαβε η ΗΠΕΙΡΟΣ για τη διαχρονικά σταθερή ποιότητα των προϊόντων...

REPORTS

Η βιωσιμότητα του κλάδου γαλακτοκομικών συγκριτικά με τα ροφήματα φυτικής προέλευσης (PBB) αποτελεί καυτό ζήτημα στους επιστημονικούς κύκλους. Η έκδοση Απριλίου της σειράς Perspective...

REPORTS

Η «Τυροκομεία Δωρική ΑΕ», είναι η εταιρεία που θα συσταθεί για να υποδεχθεί το σύνολο των περιουσιακών μετά την απόσχιση της Μινέρβα, από την...

REPORTS

Η σωστά µελετηµένη επιλογή του εξοπλισµού της φάρµας µεταµορφώνει την καθηµερινότητα του κτηνοτρόφου στη µονάδα. Η σίτιση γίνεται γρήγορα και εύκολα, η αρµεγή οργανωµένα...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...