Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η παγκόσμια αγορά τυριού αναμένεται να εκτιναχθεί έως το 2032 με ρυθμό ανάπτυξης 5,5%

Η αγορά τυριού προβλέπεται να σημειώσει αισθητή άνοδο, με αναμενόμενο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 5,5% κατά την περίοδο 2023-2032, καθώς η τεχνολογική εξέλιξη και οι αλλαγές στις προτιμήσεις των καταναλωτών διαμορφώνουν ένα ευνοϊκό περιβάλλον ανάπτυξης, σύμφωνα με έρευνα.

Τεχνολογικές καινοτομίες στην παραγωγή τυριού που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των καταναλωτών για ευκολία και υψηλής ποιότητας πρωτεΐνες, καθώς και η ανάπτυξη του τομέα υπηρεσιών τροφίμων, συμβάλλουν στην επέκταση της αγοράς. Επιπλέον, η έρευνα τονίζει την αποδοχή των δυτικών διατροφικών προτύπων ως καθοριστικό παράγοντα που διαμορφώνει τη ζήτηση των καταναλωτών στην αγορά τυριού.

Η ανάλυση της αγοράς με βάση την πηγή, τον τύπο, το προϊόν, τη μορφή και το κανάλι διανομής παρέχει μια πλήρη προοπτική σχετικά με τις διαφορετικές προτιμήσεις των καταναλωτών και τα καταναλωτικά πρότυπα. Το αγελαδινό γάλα, που αναγνωρίζεται για την καθολικότητά του, πρωτοστατεί στις προτιμήσεις, ενώ το φυσικό τυρί αναδεικνύεται ως ο κυρίαρχος τύπος, ωφελούμενο από την τάση των καταναλωτών προς την αυθεντικότητα και τον υγιεινό τρόπο ζωής. Η δημοφιλία της μοτσαρέλας παραμένει επίσης σταθερή. Η γεωγραφική ανάλυση δείχνει την υπεροχή της Ευρώπης στην αγορά, με την πλούσια τυροκομική κληρονομιά και τις καινοτόμες τεχνικές παραγωγής.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το 7ο τεύχος του Τυροκόμου

 

Ανταγωνιστικό περιβάλλον αγοράς

Το ανταγωνιστικό περιβάλλον της αγοράς διαμορφώνεται από τους στρατηγικούς ελιγμούς των κορυφαίων εταιρειών του κλάδου, οι οποίες διευρύνουν τα χαρτοφυλάκια προϊόντων τους και υιοθετούν πρακτικές φιλικές προς το περιβάλλον. Δίνοντας έμφαση στη διαφοροποίηση της επωνυμίας και την άνοδο στα πρότυπα ποιότητας, προσαρμόζονται επιδέξια στις συνεχώς εξελισσόμενες προτιμήσεις των καταναλωτών και στα περιβαλλοντικά ζητήματα. Οι τελευταίες εξελίξεις αναδεικνύουν προληπτικές προσεγγίσεις στη διαφοροποίηση των προϊόντων και τις συνεργασίες με στόχο την αξιοποίηση των ευκαιριών της αγοράς.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η βιωσιμότητα του κλάδου γαλακτοκομικών συγκριτικά με τα ροφήματα φυτικής προέλευσης (PBB) αποτελεί καυτό ζήτημα στους επιστημονικούς κύκλους. Η έκδοση Απριλίου της σειράς Perspective...

REPORTS

Αυστηρή προθεσμία έως και την 13η Ιουνίου έχουν όσες τυροκομικές επιχειρήσεις ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στα κορυφαία βραβεία του κλάδου διεθνώς.

REPORTS

Στην τροποποίηση της υπ’ αρ. 1710/51865/2018 υπουργικής απόφασης «Λεπτομέρειες εφαρμογής των άρθρων 5 και 7 του ν.4492/2017 (ΦΕΚ Α’156) περί της υποχρεωτικής επισήμανσης προέλευσης...

REPORTS

Tην 1η Μαΐου 2024 τίθεται οριστικά σε εφαρμογή η Συμφωνία Ελεύθερων Συναλλαγών μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Νέας Ζηλανδίας.

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Όσο περισσότερο εμβαθύνει κανείς σε ένα πεδίο δραστηριότητας, τόσο και ανακαλύπτει πράγματα.

Χωρίς κατηγορία

Τα περισσότερα τυριά παρά το γεγονός ότι είναι εύγευστα ευθύνονται για αύξηση της χοληστερόλης καθώς και πολλές θερμίδες. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις για τη νόστιμη...

REPORTS

Στόχος η επισκεψιμότητα της φάρμας και του τυροκομείου κοντά στο Ρέθυμνο, με mentoring Νέα Γεωργία -Νέα Γενιά.

REPORTS

Στην περίπτωση των δύο παραγωγών, Θωµά και Χρήστου Μόσχου, η οικογενειακή παράδοση φαίνεται ότι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην...