Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η μεγαλύτερη ξενοδοχειακή κάβα κρασιών γιορτάζει τα 150 έτη με ένα κονιάκ από σπάνιες σοδειές σταφυλιών

Το ιστορικό Hôtel de Paris Monte-Carlo του Μονακό για να γιορτάσει την 150ή επέτειο λειτουργίας του λανσάρει ένα κονιάκ από σπάνιες σοδειές σταφυλιών και ανοίγει στο κοινό τις πόρτες της μεγαλύτερης κάβας κρασιών στον κόσμο, που φιλοξενεί 350.000 φιάλες.

Η κάβα του Hôtel de Paris Monte-Carlo, που άνοιξε για πρώτη φορά το 1874, θα φιλοξενήσει μια σειρά από δείπνα και masterclasses σε συνεργασία με οινοποιεία και κτήματα σαμπάνιας από όλη τη Γαλλία για να γιορτάσει την επέτειο. Επιπλέον, η κάβα του Hôtel de Paris Monte-Carlo ανανεώνει την παράδοση παραγωγής της για να λανσάρει το Grande Champagne Premier Cru de Cognac, ένα κονιάκ XO Extra Old ποιότητας Champagne Cognac. Οι master sommeliers του Monte-Carlo Société des Bains de Mer, του θέρετρου που στεγάζει το ξενοδοχείο, επέλεξαν σπάνιες σοδειές οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν για το λανσάρισμα του κονιάκ για τον εορτασμό της επετείου. Το κονιάκ θα είναι διαθέσιμο από τον Απρίλιο του 2024 στα μπαρ του resort Monte-Carlo Société des Bains de Mer, στα κελάρια του Hôtel de Paris και στην μπουτίκ του Casino de Monte-Carlo.

Η κάβα του ξενοδοχείου του Μονακό είναι η μεγαλύτερη κάβα ξενοδοχείου στον κόσμο, η οποία λαξεύτηκε στο βράχο κάτω από το παλάτι τον Ιανουάριο του 1874 κατόπιν αιτήματος της Marie Blanc, συζύγου του François Blanc, ιδρυτή του Monte-Carlo Société des Bains de Mer. Το ίδιο το κελάρι καταλαμβάνει πάνω από 1.500 τ.μ. και φιλοξενεί πάνω από 350.000 φιάλες σε 1,5 χιλιόμετρο, με περίπου 6.000 διαφορετικές ετικέτες.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το τεύχος 38 του Winetrails

Τα masterclasses και τα δείπνα που προσφέρονται επίσης στο πλαίσιο του επετειακού προγράμματος θα περιλαμβάνουν κρασιά από το Μπορντό, τη Βουργουνδία, τις κοιλάδες του Ροδανού και του Λίγηρα, καθώς και από τη Καμπανία. Τα μπουκάλια που επιλέχθηκαν έχουν επιλεγεί για να συμπληρώνουν την υπάρχουσα λίστα κρασιών και να αναδεικνύουν την κληρονομιά των κελαριών, αναφέρουν εκπρόσωποι του ξενοδοχείου. Για να συμπέσει με την 150η επέτειο, τα κελάρια υποβάλλονται σε ένα έργο ανακαίνισης σε δύο στάδια, ξεκινώντας με μια νέα είσοδο, υποδοχή και αίθουσα γευσιγνωσίας, που σχεδιάστηκε με την εταιρεία Moinard. Η δεύτερη φάση προγραμματίζεται μεταξύ Νοεμβρίου 2024 και Μαρτίου 2025.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Στην έγκριση της κοινής επένδυσης ΤΕΜΕΣ με την Premia Properties στο Costa Navarino προχώρησε η Επιτροπή Ανταγωνισμού, κατά την συνεδρίαση της την 1η Μαΐου.

REPORTS

Ο πληθωρισμός, μια διάχυτη οικονομική δύναμη, ασκεί την επιρροή του σε διάφορους κλάδους, συμπεριλαμβανομένου του κόσμου του κρασιού.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

REPORTS

Ένα ξαφνικό κρύο έχει προκαλέσει «ακραίες ζημιές» σε πολλές γερμανικές αμπελοοινικές περιοχές, με ορισμένους παραγωγούς να αναμένουν να χάσουν σχεδόν το σύνολο της σοδειάς...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

REPORTS

Η παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνεται στις νέες τάσεις βρίσκεται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της οινολογικής ομάδας της Kontopos - Wine Therapy, που...