• WineTrails|09 Ιουλίου 2017 

    Η οργανική καλλιέργεια του αµπελιού είναι τρόπος ζωής στο Κτήμα Κούρτη Η οργανική καλλιέργεια του αµπελιού<br/>είναι τρόπος ζωής στο Κτήμα Κούρτη 2017-07-09T02:21:06 2017-07-09T02:21:06 Παλαιότερα στα χωράφια του Κτήµατος Κούρτη καλλιεργούνταν κυρίως καπνά, όπως συνέβαινε και στο σύνολο σχεδόν των αγρών της περιοχής. Το 1997 ο Απόστολος Κούρτης φύτεψε το πρώτο αµπέλι, µε σκοπό την επαγγελµατική πλέον ενασχόλησή του µε την καλλιέργεια του αµπελιού και την παραγωγή οίνου, αξιοποιώντας αφενός µια παράδοση που κάλυπτε ως τότε τις καθηµερινές, οικογενειακές ανάγκες, αφετέρου όµως προσπαθώντας να συνδυάσει την εµπειρική γνώση γεωπόνου και οινολόγου. WineTrails files/1/περιοδικά/winetrails_photos/kourtis_a.jpg Center files/1/περιοδικά/winetrails_photos/kourtis_a.jpg Center files/1/περιοδικά/winetrails_photos/kourtis_a.jpg Center
    Η οργανική καλλιέργεια του αµπελιού είναι τρόπος ζωής στο Κτήμα Κούρτη

    Παλαιότερα στα χωράφια του Κτήµατος Κούρτη καλλιεργούνταν κυρίως καπνά, όπως συνέβαινε και στο σύνολο σχεδόν των αγρών της περιοχής. Το 1997 ο Απόστολος Κούρτης φύτεψε το πρώτο αµπέλι, µε σκοπό την επαγγελµατική πλέον ενασχόλησή του µε την καλλιέργεια του αµπελιού και την παραγωγή οίνου, αξιοποιώντας αφενός µια παράδοση που κάλυπτε ως τότε τις καθηµερινές, οικογενειακές ανάγκες, αφετέρου όµως προσπαθώντας να συνδυάσει την εµπειρική γνώση...

  • WineTrails|11 Ιουλίου 2017 

    Από τη μακρινή Αργεντινή έρχεται στην Αθήνα η ποικιλία Bonarda 2017-06-26T16:43:17 2017-07-11T11:56:58 Ίσως κάποιοι τη γνωρίζουν σαν µια ποικιλία της γειτονικής Ιταλίας, ίσως κάποιοι δεν την έχουν ακούσει ποτέ. Παρόλα αυτά η Bonarda είναι µια ποικιλία που έχει περάσει πολλά και στην παρούσα φάση µας έρχεται από τη µακρινή Αργεντινή. WineTrails files/1/περιοδικά/winetrails_photos/alogo argentinos.jpg Center Center files/1/περιοδικά/winetrails_photos/alogo argentinos.jpg Center
    Από τη μακρινή Αργεντινή έρχεται στην Αθήνα η ποικιλία Bonarda

    Ίσως κάποιοι τη γνωρίζουν σαν µια ποικιλία της γειτονικής Ιταλίας, ίσως κάποιοι δεν την έχουν ακούσει ποτέ. Παρόλα αυτά η Bonarda είναι µια ποικιλία που έχει περάσει πολλά και στην παρούσα φάση µας έρχεται από τη µακρινή Αργεντινή.

  • WineTrails|11 Ιουλίου 2017 

    Tσίπουρο παλαίωσης η αντιπρόταση στα ξένα malt 2017-06-26T16:43:10 2017-07-11T11:56:51 Εδώ και µία δεκαετία το τσίπουρο είναι το µόνο αλκοολούχο ποτό που κινείται συνεχώς ανοδικά, ξεπερνώντας σε πωλήσεις ακόµη και το ούζο µετά το 2010. Επιπλέον, οι παλαιωµένες προτάσεις των Ελλήνων αποσταγµατοποιών έδωσαν θέση ποτού στο απόσταγµα που συνόδευε συνήθως το φαγητό. WineTrails files/1/περιοδικά/winetrails_photos/exwf.jpg Center Center files/1/περιοδικά/winetrails_photos/exwf.jpg Center
    Tσίπουρο παλαίωσης η αντιπρόταση στα ξένα malt

    Εδώ και µία δεκαετία το τσίπουρο είναι το µόνο αλκοολούχο ποτό που κινείται συνεχώς ανοδικά, ξεπερνώντας σε πωλήσεις ακόµη και το ούζο µετά το 2010. Επιπλέον, οι παλαιωµένες προτάσεις των Ελλήνων αποσταγµατοποιών έδωσαν θέση ποτού στο απόσταγµα που συνόδευε συνήθως το φαγητό.

  • WineTrails|11 Ιουλίου 2017 

    Στα άδυτα του εργοστασίου φελλών της Amorim 2017-06-26T16:43:02 2017-07-11T11:56:28 Corticeira Amorim: Οι αριθµοί στην περίπτωση αυτή είναι αµείλικτοι... Πρόκειται για τη µεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής φελλού στον κόσµο µε την έδρα της να βρίσκεται στην Πορτογαλία. WineTrails files/1/περιοδικά/winetrails_photos/fellos.jpg Center Center files/1/περιοδικά/winetrails_photos/fellos.jpg Center
    Στα άδυτα του εργοστασίου φελλών της Amorim

    Corticeira Amorim: Οι αριθµοί στην περίπτωση αυτή είναι αµείλικτοι... Πρόκειται για τη µεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής φελλού στον κόσµο µε την έδρα της να βρίσκεται στην Πορτογαλία.

  • WineTrails|11 Ιουλίου 2017 

    Συν 285% στην τιμή του ασύρτικου την τελευταία πενταετία 2017-06-26T16:42:55 2017-07-11T11:56:19 Ένας µοναδικός προορισµός και τόπος παραγωγής του οµώνυµου λευκού κρασιού που ταξιδεύει την Ελλάδα στις οινικές αγορές όλου του κόσµου, η Σαντορίνη αποτέλεσε ήδη από το 1989 πόλο έλξης επενδύσεων στην παραγωγή οίνου ενώ παράλληλα οι αµπελώνες της συρρικνώθηκαν προς όφελος της τουριστικής ανάπτυξης µε τη θάλασσα φυσικά να αποκλείει κάθε σκέψη για επέκταση. Ως εκ τούτου η αυξηµένη ζήτηση ήταν αναµενόµενο να εκτοξεύσει την τιµή παραγωγού του σταφυλιού, η οποία έφθασε σε βάθος πενταετίας το 285%, µια εξέλιξη που ενέχει θετικές και αρνητικές συνιστώσες. WineTrails files/1/περιοδικά/winetrails_photos/potiria krasi.jpg Center Center files/1/περιοδικά/winetrails_photos/potiria krasi.jpg Center
    Συν 285% στην τιμή του ασύρτικου την τελευταία πενταετία

    Ένας µοναδικός προορισµός και τόπος παραγωγής του οµώνυµου λευκού κρασιού που ταξιδεύει την Ελλάδα στις οινικές αγορές όλου του κόσµου, η Σαντορίνη αποτέλεσε ήδη από το 1989 πόλο έλξης επενδύσεων στην παραγωγή οίνου ενώ παράλληλα οι αµπελώνες της συρρικνώθηκαν προς όφελος της τουριστικής ανάπτυξης µε τη θάλασσα φυσικά να αποκλείει κάθε σκέψη για επέκταση. Ως εκ τούτου η αυξηµένη ζήτηση ήταν αναµενόµενο να εκτοξεύσει την τιµή παραγωγού του...

  • WineTrails|11 Ιουλίου 2017 

    Eξερεύνηση γεύσεων και αρωμάτων στις Άνοιxτές Πόρτες 2017 2017-06-26T16:42:46 2017-07-11T11:56:12 Με πρωτότυπες ενέργειες όπως οι διαγωνισµοί φωτογραφίας µέσω των social media µε έπαθλο εκλεκτά κρασιά αλλά και η δράση «Bring Your Own Bottle», τα ελληνικά οινοποιεία κέρδισαν τις εντυπώσεις οργανώνοντας το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Μαΐου τις «Ανοιχτές Πόρτες», την καθιερωµένη δράση του Ευρωπαϊκού ∆ικτύου Πόλεων του Κρασιού, που έχει στόχο τη γνωριµία του καταναλωτικου κοινού µε το χυµό του σταφυλιού WineTrails files/1/περιοδικά/winetrails_photos/ginaika krasi ampeli.jpg Center Center files/1/περιοδικά/winetrails_photos/ginaika krasi ampeli.jpg Center
    Eξερεύνηση γεύσεων και αρωμάτων στις Άνοιxτές Πόρτες 2017

    Με πρωτότυπες ενέργειες όπως οι διαγωνισµοί φωτογραφίας µέσω των social media µε έπαθλο εκλεκτά κρασιά αλλά και η δράση «Bring Your Own Bottle», τα ελληνικά οινοποιεία κέρδισαν τις εντυπώσεις οργανώνοντας το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Μαΐου τις «Ανοιχτές Πόρτες», την καθιερωµένη δράση του Ευρωπαϊκού ∆ικτύου Πόλεων του Κρασιού, που έχει στόχο τη γνωριµία του καταναλωτικου κοινού µε το χυµό του σταφυλιού

  • WineTrails|25 Ιουνίου 2017 

    Με δέρμα από κρασί θα είναι φτιαγμένα τα αξεσουάρ στο μέλλον Με δέρμα από κρασί θα είναι<br/>φτιαγμένα τα αξεσουάρ στο μέλλον 2017-06-25T04:04:02 2017-06-25T04:04:02 Ένας Ιταλός επιχειρηματίας αναμένεται να λανσάρει για πρώτη φορά μέσα στην επόμενη χρονιά στο Μιλάνο δέρμα από κρασί, σύμφωνα με την έγκριτη ιστοσελίδα Decanter. WineTrails files/1/περιοδικά/krasi_derma_630x380.jpg Center files/1/περιοδικά/krasi_derma_630x380.jpg Center files/1/περιοδικά/krasi_derma_630x380.jpg Center
    Με δέρμα από κρασί θα είναι φτιαγμένα τα αξεσουάρ στο μέλλον

    Ένας Ιταλός επιχειρηματίας αναμένεται να λανσάρει για πρώτη φορά μέσα στην επόμενη χρονιά στο Μιλάνο δέρμα από κρασί, σύμφωνα με την έγκριτη ιστοσελίδα Decanter.

  • WineTrails|23 Ιουνίου 2017 

    Όταν ένα αμπελοτόπι γίνεται παγκόσμιο brand Όταν ένα αμπελοτόπι<br/>γίνεται παγκόσμια μπράντα 2017-06-23T15:57:37 2017-06-23T15:57:37 Αφιέρωμα σ' ένα αμπελοτόπι που έγινε παγκόσμια μπράντα στο περιοδικό Wine Trails Ιουνίου που κυκλοφορεί μαζί με την Agrenda το Σάββατο 24 Ιουνίου. WineTrails files/1/exwfulla/winetrails-iounios17-small.jpg Center files/1/exwfulla/winetrails-iounios17-big.jpg Center files/1/exwfulla/winetrails-iounios17-small.jpg Center
    Όταν ένα αμπελοτόπι γίνεται παγκόσμιο brand

    Αφιέρωμα σ' ένα αμπελοτόπι που έγινε παγκόσμια μπράντα στο περιοδικό Wine Trails Ιουνίου που κυκλοφορεί μαζί με την Agrenda το Σάββατο 24 Ιουνίου.

  • WineTrails|05 Ιουνίου 2017 

    Η ζύμωση οίνου από το ξύλινο βαρέλι μέχρι τον πήλινο αμφορέα νέου τύπου Η ζύμωση οίνου από το ξύλινο βαρέλι<br/>μέχρι τον πήλινο αμφορέα νέου τύπου 2017-06-05T02:01:05 2017-06-05T02:01:05 Αν δούμε ιστορικά την πορεία εξέλιξης όσον αφορά τα δοχεία που γινόταν η ζύμωση και η φύλαξη του κρασιού έως την κατανάλωση θα πάμε πίσω στη Νεολιθική εποχή όπου θα βρούμε λαξευμένες ή φυσικές πέτρινες κοιλότητες όπου οι πρώτοι οινοποιοί χρησιμοποιούσαν σαν δοχεία ζύμωσης. WineTrails files/1/περιοδικά/30-39-mitres.jpg Center files/1/περιοδικά/30-39-mitres.jpg Center files/1/περιοδικά/30-39-mitres.jpg Center
    Η ζύμωση οίνου από το ξύλινο βαρέλι μέχρι τον πήλινο αμφορέα νέου τύπου

    Αν δούμε ιστορικά την πορεία εξέλιξης όσον αφορά τα δοχεία που γινόταν η ζύμωση και η φύλαξη του κρασιού έως την κατανάλωση θα πάμε πίσω στη Νεολιθική εποχή όπου θα βρούμε λαξευμένες ή φυσικές πέτρινες κοιλότητες όπου οι πρώτοι οινοποιοί χρησιμοποιούσαν σαν δοχεία ζύμωσης.

  • WineTrails|04 Ιουνίου 2017 

    Η βιοδυναμική καλλιέργεια στο αμπέλι δεν είναι μόδα αλλά τρόπος ζωής Η βιοδυναμική καλλιέργεια στο αμπέλι<br/>δεν είναι μόδα αλλά τρόπος ζωής 2017-06-04T03:58:45 2017-06-04T03:58:45 Μια από τις ανερχόµενες τάσεις στο χώρο του οίνου, είναι η παραγωγή του από αµπελώνες που καλλιεργούνται µε κατανόηση ζωτικών διαδικασιών της γης, του νερού, του αέρα, της θερµότητας, του ήλιου και της Σελήνης, οι οποίες, κατόπιν, εφαρµόζονται στο χωράφι. Ο λόγος για τη βιοδυναµική καλλιέργεια, η οποία στο «Κτήµα Τάτση», στη Γουµένισσα του Κιλκίς, όπως επισηµαίνει στο «WineTrails», ο Περικλής Τάτσης, δεν είναι µόδα αλλά τρόπος ζωής... WineTrails files/1/περιοδικά/42-45-periklis tatsis.jpg Center files/1/περιοδικά/42-45-periklis tatsis.jpg Center files/1/περιοδικά/42-45-periklis tatsis.jpg Center
    Η βιοδυναμική καλλιέργεια στο αμπέλι δεν είναι μόδα αλλά τρόπος ζωής

    Μια από τις ανερχόµενες τάσεις στο χώρο του οίνου, είναι η παραγωγή του από αµπελώνες που καλλιεργούνται µε κατανόηση ζωτικών διαδικασιών της γης, του νερού, του αέρα, της θερµότητας, του ήλιου και της Σελήνης, οι οποίες, κατόπιν, εφαρµόζονται στο χωράφι. Ο λόγος για τη βιοδυναµική καλλιέργεια, η οποία στο «Κτήµα Τάτση», στη Γουµένισσα του Κιλκίς, όπως επισηµαίνει στο «WineTrails», ο Περικλής Τάτσης, δεν είναι µόδα αλλά τρόπος ζωής...

  • WineTrails|27 Μαρτίου 2017 

    Στ’ αμπέλι... γιατί χανόμαστε 2017-03-27T15:23:06 2017-03-27T15:23:06 Ακροβατώντας µεταξύ αµπελουργικής λήθης και απαξίωσης για δύο και πλέον δεκαετίες, συγκυριακά καταφέρνουµε ν’ αντεπεξέλθουµε ακόµη και σήµερα βρισκόµενοι στο χείλος ενός παγκόσµιου αµπελουργικού και οινικού ανασχηµατισµού. Θα µπούµε τελικά στο τρένο του αύριο ή ζαλιζόµαστε απο τη µυρωδιά και µόνο της εργασίας... WineTrails files/1/tsa_1.jpg Center Center files/1/tsa_1.jpg Center
    Στ’ αμπέλι... γιατί χανόμαστε

    Ακροβατώντας µεταξύ αµπελουργικής λήθης και απαξίωσης για δύο και πλέον δεκαετίες, συγκυριακά καταφέρνουµε ν’ αντεπεξέλθουµε ακόµη και σήµερα βρισκόµενοι στο χείλος ενός παγκόσµιου αµπελουργικού και οινικού ανασχηµατισµού. Θα µπούµε τελικά στο τρένο του αύριο ή ζαλιζόµαστε απο τη µυρωδιά και µόνο της εργασίας...

  • WineTrails|27 Μαρτίου 2017 

    Μόνο η μοναδικότητα έχει μέλλον στο κρασί 2017-03-27T15:20:55 2017-03-27T15:20:55 Καλεσμένος του ΣΕΟ για να παρουσιάσει τις θέσεις του γύρω από το ελληνικό κρασί, o Jamie Goode προτρέπει τους Έλληνες να τιµήσουν τη µοναδικότητά τους. ∆εν έχει νόηµα κανείς σήµερα να προσπαθεί για απλώς καλά κρασιά, αναφέρει χαρακτηριστικά WineTrails files/1/14-15.jpg Center Center files/1/14-15.jpg Center
    Μόνο η μοναδικότητα έχει μέλλον στο κρασί

    Καλεσμένος του ΣΕΟ για να παρουσιάσει τις θέσεις του γύρω από το ελληνικό κρασί, o Jamie Goode προτρέπει τους Έλληνες να τιµήσουν τη µοναδικότητά τους. ∆εν έχει νόηµα κανείς σήµερα να προσπαθεί για απλώς καλά κρασιά, αναφέρει χαρακτηριστικά

  • WineTrails|27 Μαρτίου 2017 

    Οι μήτρες του Οίνου 2017-03-27T15:19:59 2017-03-27T15:20:07 Από τα παραδοσιακά ξύλινα βαρέλια και δεξαμενές από ανοξείδωτο χάλυβα µέχρι τους νέου τύπου πήλινους αµφορείς και τα µοντέρνα τσιµεντένια αυγά, η επιλογή του δοχείου ζύµωσης, τόσο σε ό,τι αφορά το υλικό κατασκευής του, όσο και το σχήµα και τη διαµόρφωσή του, είναι ένας από τους τρόπους που ένας οινοποιός µπορεί να επηρεάσει τη γεύση του κρασιού. WineTrails files/1/dexamenes2.jpg Center Center files/1/dexamenes2.jpg Center
    Οι μήτρες του Οίνου

    Από τα παραδοσιακά ξύλινα βαρέλια και δεξαμενές από ανοξείδωτο χάλυβα µέχρι τους νέου τύπου πήλινους αµφορείς και τα µοντέρνα τσιµεντένια αυγά, η επιλογή του δοχείου ζύµωσης, τόσο σε ό,τι αφορά το υλικό κατασκευής του, όσο και το σχήµα και τη διαµόρφωσή του, είναι ένας από τους τρόπους που ένας οινοποιός µπορεί να επηρεάσει τη γεύση του κρασιού.

  • WineTrails|27 Μαρτίου 2017 

    Για αιώνες φελλός και κρασί είναι ένα αχώριστο ζευγάρι 2017-03-27T15:16:31 2017-03-27T15:16:31 Λατρεύει το κρασί όσο λίγοι στον κόσµο και γνωρίζει γι' αυτό πράγµατα και αριθµούς όσο ακόµα λιγότεροι. Ο διευθύνων σύµβουλος της πρωτοπόρου βιοµηχανίας φελλών Amorim, που µίλησε αποκλειστικά στο Wine Trails, κάνει λόγο για πειραµατικά δεδοµένα που αποδεικνύουν αυτό που όλοι ξέρουν εδώ και αιώνες, ότι ο φελλός στο µπουκάλι ενισχύει το κρασί µε έναν µοναδικό τρόπο... WineTrails files/1/kontino.jpg Center Center files/1/kontino.jpg Center
    Για αιώνες φελλός και κρασί είναι ένα αχώριστο ζευγάρι

    Λατρεύει το κρασί όσο λίγοι στον κόσµο και γνωρίζει γι' αυτό πράγµατα και αριθµούς όσο ακόµα λιγότεροι. Ο διευθύνων σύµβουλος της πρωτοπόρου βιοµηχανίας φελλών Amorim, που µίλησε αποκλειστικά στο Wine Trails, κάνει λόγο για πειραµατικά δεδοµένα που αποδεικνύουν αυτό που όλοι ξέρουν εδώ και αιώνες, ότι ο φελλός στο µπουκάλι ενισχύει το κρασί µε έναν µοναδικό τρόπο...

  • WineTrails|27 Μαρτίου 2017 

    Δεν κάνει καλά σταφύλια το λιπασμα του γειτονα 2017-03-27T15:15:44 2017-03-27T15:15:44 Η λίπανση των αµπελώνων είναι µία καλλιεργητική τεχνική εξαιρετικής σηµασίας τόσο για την ποσότητα, κυρίως όµως για την ποιότητα των σταφυλιών και κατ’ επέκταση του παραγόµενου κρασιού. Και δεν είναι µία σταθερή τεχνική εφαρµοζόµενη σε κάθε περίπτωση αλλά µία τεχνική προσαρµοσµένη στις ιδιατερότητες του κάθε αµπελώνα: Έδαφος, µικροκλίµα, ποικιλία, υποκείµενο, προορισµός σταφυλιού. WineTrails files/1/gia-to-5o-lipansh.jpg Center Center files/1/gia-to-5o-lipansh.jpg Center
    Δεν κάνει καλά σταφύλια το λιπασμα του γειτονα

    Η λίπανση των αµπελώνων είναι µία καλλιεργητική τεχνική εξαιρετικής σηµασίας τόσο για την ποσότητα, κυρίως όµως για την ποιότητα των σταφυλιών και κατ’ επέκταση του παραγόµενου κρασιού. Και δεν είναι µία σταθερή τεχνική εφαρµοζόµενη σε κάθε περίπτωση αλλά µία τεχνική προσαρµοσµένη στις ιδιατερότητες του κάθε αµπελώνα: Έδαφος, µικροκλίµα, ποικιλία, υποκείµενο, προορισµός σταφυλιού.

  • WineTrails|23 Μαρτίου 2017 

    Μετά το κρασί στρατηγικό σχέδιο και για το αμπέλι Μετά το δεκαετές πρόγραμμα στο κρασί<br/>στρατηγικό σχέδιο και για το αμπέλι 2017-03-23T18:01:32 2017-03-23T18:01:32 Μέσα στη δίνη του εξελισσόμενου παγκόσμιου αμπελουργικού και οινικού ανασχηματισμού η Ελλάδα του κρασιού καλείται, επιτακτικά πια, να επιστρέψει στον αμπελώνα της και να αναμετρηθεί με τις αδυναμίες του. Στρατηγικό σχέδιο για την αμπελουργία, το ονομάζουν οι άνθρωποι του κλάδου. Διαβάστε γι΄αυτό αναλυτικό ρεπορτάζ στο Wine Trails Μαρτίου που κυκλοφορεί μαζί με την Agrenda. WineTrails files/1/wine_03-17_small.jpg Center files/1/περιοδικά/wine_03-17_slider.jpg Center files/1/wine_03-17_small.jpg Center
    Μετά το κρασί στρατηγικό σχέδιο και για το αμπέλι

    Μέσα στη δίνη του εξελισσόμενου παγκόσμιου αμπελουργικού και οινικού ανασχηματισμού η Ελλάδα του κρασιού καλείται, επιτακτικά πια, να επιστρέψει στον αμπελώνα της και να αναμετρηθεί με τις αδυναμίες του. Στρατηγικό σχέδιο για την αμπελουργία, το ονομάζουν οι άνθρωποι του κλάδου. Διαβάστε γι΄αυτό αναλυτικό ρεπορτάζ στο Wine Trails Μαρτίου που κυκλοφορεί μαζί με την Agrenda.

  • WineTrails|10 Οκτωβρίου 2016 

    Σαν το παιδί που το παίρνεις από το χέρι είναι το κρασί 2016-10-10T12:50:34 2016-10-10T12:50:34 «Αυτό θα κάνει εκείνο που θέλει, αλλά εσύ οφείλεις να προσέχεις να µην χτυπήσει. Αυτό κάνεις και µε το κρασί, το οποίο έχει τη δική του προσωπικότητα και ας µην ξεχνούµε πως κάθε χρονιά είναι και διαφορετική». Με αυτά τα λόγια ο τολµηρός οινοποιός ∆ηµήτρης Κιουτσούκης περιέγραψε τη σχέση του µε το κρασί, η οποία πλησιάζει στην πρώτη της δεκαετία. WineTrails files/1/περιοδικά/winetrails_photos/kioutsoukis.jpg Center Center files/1/περιοδικά/winetrails_photos/kioutsoukis.jpg Center
    Σαν το παιδί που το παίρνεις από το χέρι είναι το κρασί

    «Αυτό θα κάνει εκείνο που θέλει, αλλά εσύ οφείλεις να προσέχεις να µην χτυπήσει. Αυτό κάνεις και µε το κρασί, το οποίο έχει τη δική του προσωπικότητα και ας µην ξεχνούµε πως κάθε χρονιά είναι και διαφορετική». Με αυτά τα λόγια ο τολµηρός οινοποιός ∆ηµήτρης Κιουτσούκης περιέγραψε τη σχέση του µε το κρασί, η οποία πλησιάζει στην πρώτη της δεκαετία.

  • WineTrails|06 Οκτωβρίου 2016 

    Οι διεθνείς περγαμηνές δικαίωσαν το Σαββατιανό 2016-10-06T10:49:04 2016-10-06T10:49:04 Με εφόδια την τεχνογνωσία και την αγάπη του για το ποιοτικό κρασί, σε συνδυασµό µε την οικογενειακή και τοπική παράδοση στην ποικιλία του Σαββατιανού, ο οινοποιός και αµπελουργός 3ης γενιάς, Βασίλης Παπαγιαννάκος, δικαιώθηκε στην προσπάθειά του να αναγνωριστεί το µονοποικιλιακό Σαββατιανό στην εγχώρια αγορά, προσπάθεια που φάνταζε ανέλπιδη στις αρχές του ’90 WineTrails files/1/περιοδικά/winetrails_photos/papagiannakos.jpg Center Center files/1/περιοδικά/winetrails_photos/papagiannakos.jpg Center
    Οι διεθνείς περγαμηνές δικαίωσαν το Σαββατιανό

    Με εφόδια την τεχνογνωσία και την αγάπη του για το ποιοτικό κρασί, σε συνδυασµό µε την οικογενειακή και τοπική παράδοση στην ποικιλία του Σαββατιανού, ο οινοποιός και αµπελουργός 3ης γενιάς, Βασίλης Παπαγιαννάκος, δικαιώθηκε στην προσπάθειά του να αναγνωριστεί το µονοποικιλιακό Σαββατιανό στην εγχώρια αγορά, προσπάθεια που φάνταζε ανέλπιδη στις αρχές του ’90 {1}

  • WineTrails|01 Αυγούστου 2016 

    Κτήµα Μιχαηλίδη: limited edition, η νέα φιλοσοφία της οινοπαραγωγής 2016-08-01T15:43:53 2016-08-01T15:43:53 Αρχηγός µιας µικρής οικογενειακής επιχείρησης, µε «βαθιές ρίζες» παράδοσης στον αµπελοοινικό τοµέα της ∆ράµας, ο Ιορδάνης Μιχαηλίδης γνωρίζει καλά ότι η πρώτη δουλειά του οινοποιού είναι να βρίσκεται µέσα στο αµπέλι του και να βγάζει, αν είναι δυνατόν κάθε χρόνο, καλά σταφύλια και καλά κρασιά WineTrails files/1/περιοδικά/winetrails_photos/ktima_mixailidi.jpg Center Center files/1/περιοδικά/winetrails_photos/ktima_mixailidi.jpg Center
    Κτήµα Μιχαηλίδη: limited edition, η νέα φιλοσοφία της οινοπαραγωγής

    Αρχηγός µιας µικρής οικογενειακής επιχείρησης, µε «βαθιές ρίζες» παράδοσης στον αµπελοοινικό τοµέα της ∆ράµας, ο Ιορδάνης Μιχαηλίδης γνωρίζει καλά ότι η πρώτη δουλειά του οινοποιού είναι να βρίσκεται µέσα στο αµπέλι του και να βγάζει, αν είναι δυνατόν κάθε χρόνο, καλά σταφύλια και καλά κρασιά

  • WineTrails|22 Ιουλίου 2016 

    Οινοποιείο Ντούγκος: Πανάρχαια αρώματα και γεύσεις του Ολύμπου 2016-07-22T14:39:46 2016-07-22T14:39:46 Με το αµπέλι στo DNA τους, τα αδέλφια Θάνος και Λουίζα Ντούγκου έχουν βάλει σκοπό ν΄απογειώσουν την οινική παραγωγή της Κοιλάδας των Τεµπών οινοποιώντας µικρές ποσότητες αλλά µε µεγάλο πάθος WineTrails files/1/περιοδικά/winetrails_photos/oinopoieio_dougos.jpg Center Center files/1/περιοδικά/winetrails_photos/oinopoieio_dougos.jpg Center
    Οινοποιείο Ντούγκος: Πανάρχαια αρώματα και γεύσεις του Ολύμπου

    Με το αµπέλι στo DNA τους, τα αδέλφια Θάνος και Λουίζα Ντούγκου έχουν βάλει σκοπό ν΄απογειώσουν την οινική παραγωγή της Κοιλάδας των Τεµπών οινοποιώντας µικρές ποσότητες αλλά µε µεγάλο πάθος