BACK TO
TOP

WineTrails

cande_terraza

Από αμπελώνα σε υψόμετρο 1650 μέτρων το νέο Malbec, που ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει η Terrazas de Los Andes, που δείχνει ότι το μέλλον του εκλεκτού κρασιού της Αργεντινής ξεφεύγει από τα συμβατικά μονοπάτια και κρύβεται στα ύψη.

WEST_MACEDONIA_UNI_KIR-YIANNI_Memorandum

Μια σημαντική σύμπραξη της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και του Κτήματος ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ υπεγράφη την Τετάρτη 10 Απριλίου στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος στην Κοζάνη, παρουσία του Πρύτανη του Ιδρύματος, Καθηγητή Θεόδωρου Θεοδουλίδη, και του Οινοποιού και Διευθύνοντος Συμβούλου του Κτήματος, Στέλλιου Μπουτάρη.

VINITALY-2024

Σε πολυεθνική ημερίδα 32 χωρών που διοργανώνεται στην Ιταλία για τις στρατηγικές βιωσιμότητας στον αμπελοοινικό τομέα θα συμμετάσχει ο Έλληνας υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης. Tην Κυριακή o Έλληνας υπουργός θα παραστεί στα εγκαίνια της Vinitaly, όπου η Ελλάδα αποτελεί τιμώμενη χώρα.

aeropoia-mpoutik

Η λίστα κρασιών της γαλλικής αεροπορικής εταιρείας La Compagnie, είναι αποκλειστικά με βιολογικά και έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στην «ανατρεπτική εικόνα» της, και να διαφοροποιείται από τις άλλες.

smoe-avgenakis

Η ενδυνάμωση του ρόλου των μικρών οινοποιητικών επιχειρήσεων της χώρας, που βρίσκονται υπό την ομπρέλα του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδος βρέθηκε προ ημερών στο επίκεντρο συνάντησης του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρη Αυγενάκη με τον Πρόεδρο του ΣΜΟΕ, Γιάννη Παπαργυρίου.

caves_Hotel-de_Paris_Monte_Carlo_2

Το ιστορικό Hôtel de Paris Monte-Carlo του Μονακό για να γιορτάσει την 150ή επέτειο λειτουργίας του λανσάρει ένα κονιάκ από σπάνιες σοδειές σταφυλιών και ανοίγει στο κοινό τις πόρτες της μεγαλύτερης κάβας κρασιών στον κόσμο, που φιλοξενεί 350.000 φιάλες.

ellhnika-krasia-sthn-alvanikh-agora

Το πρώτο βήμα μιας συντονισμένης προσπάθειας ώστε να ενισχυθεί η παρουσία των ελληνικών κρασιών στην αλβανική αγορά η οποία, επί του παρόντος, είναι ισχνή, καθώς τη μερίδα του λέοντος καταλαμβάνουν τα ιταλικά και δευτερευόντως τα γαλλικά κρασιά, επετεύχθη μέσω ειδικής εκδήλωσης που διοργάνωσε το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στα Τίρανα διοργάνωσε την Τετάρτη 3 Απριλίου.

krish-tou-oinou-vrikseles

Πολλά από τα αιτήματα της οινοποιίας καταλήγουν σε διαιτησία για διαπραγμάτευση στις Βρυξέλλες: όπως τα θέματα για τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης, την ιδιωτική αποθεματοποίηση, την προσωρινή εκρίζωση, ελάχιστα-ανώτατα όρια (de minimis) … Ενημέρωση για τα καυτά θέματα στον κλάδο του κρασιού από τις Βρυξέλλες, παραθέτει σε ανακοίνωση της η ΚΕΟΣΟΕ.

china-wine-market

Μία από τις πιο ευμετάβλητες γωνιές της αγοράς ειδών πολυτελείας της Κίνας είναι ο αμπελοοινικός τομέας, ο οποίος γνώρισε ραγδαία ανάπτυξη και απότομη πτώση τις τελευταίες δύο δεκαετίες, παρέχοντας μια κρίσιμη ευκαιρία και μια προειδοποιητική ιστορία για τους οινοπαραγωγούς.

Chateau_Cantemerle

Οι παραγωγοί οίνου στο Μπορντό έχουν επίγνωση της ανάγκης για «λογική τιμολόγηση» στην επερχόμενη εμπορική εκστρατεία μετά τις περσινές αυξήσεις, προκειμένου να «σωθεί το en primeur»*, γραφεί το Drinks Business.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία