BACK TO
TOP
WineTrails

Wine bar στη Σαντορίνη: Στο ρόλο του οινικού σπιτιού

Η «Σπηλιά του Ηλιότοπου” -ένα τυπικό Σαντορινιό υπόσκαφο- λειτουργούσε εδώ και πολλά χρόνια ως χώρος γευσιγνωσιών τοπικών κρασιών για τους επισκέπτες του ξενοδοχείου και σημείο συνάντησης κάποιων οινόφιλων του νησιού. Το Wine Bar άνοιξε τις πόρτες του για τον κόσμο εκτός του ξενοδοχείου τον Οκτώβρη του 2013 και είναι ανοικτό κάθε βράδυ, όλο το χρόνο.

Wine bar στη Σαντορίνη: Στο ρόλο του οινικού σπιτιού

0
0
Ο κατάλογός του περιλαμβάνει κρασιά όλων των οινοποιείων της Σαντορίνης και αντιπροσωπευτικές ετικέτες από τις κύριες ελληνικές αμπελοοινικές περιοχές. Αρκετά από αυτά προσφέρονται και με το ποτήρι.

Παραδόξως η Σαντορίνη άργησε να υιοθετήσει την ιδέα του wine bar. Πλέον ακούγεται ότι θα ανοίξουν επιπλέον δύο - τρία μέσα στο 2015 και μέχρι το 2016 θα έχουν αναμφίβολα πολλαπλασιαστεί.

Το σίγουρο είναι ότι η ύπαρξη ενός ενημερωμένου wine bar ωφελεί μια οινοπαραγωγική καθώς αναπτύσσεται η οινική παιδεία και προβάλεται η οινική ταυτότητα μιάς περιοχής δια μέσου των επιλογών τηε λίστας.  Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι  ένας τουρίστας που επισκέφθηκε έναν ιδιαίτερο χώρο, απόλαυσε ένα ωραίο κρασί, και γυρνάει σπίτι του με όμορφες μνήμες, θα μιλήσει γι’ αυτό το κρασί στον κύκλο του, θα κάνει ένα post στο facebook με φωτογραφία την ετικέτα, πιθανώς και να αγοράσει από τη χώρα του το ίδιο κρασί. Αυτό είναι το ατού του οίνου. Ότι δημιουργεί εμπειρίες και αυτές οι εμπειρίες εξαπλώνονται από στόμα σε στόμα, φέρνοντας κι αλλο κόσμο σε κάποιο οινοποιείο, κάποιο μαγαζί ή κάποιον προορισμό. Στον Ηλιότοπο οι τιμές είναι πολύ προσιτές και, για όποιον ενδιαφέρεται, μπορεί να συζητήσει για το κάθε κρασί που δοκιμάζει με τους εξειδικευμένους ανθρώπους της επιχείρησης που είναι εκεί για να εξυπηρετήσου

Από το περιοδικό Wine Trails μηνός Μαΐου 2015
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία