«Λόγω παγετού φέτος στα μέσα του Γενάρη το Μπαντίκι και το Σαρντονέ δεν χτύπησε στα κεντρικά μάτια. Αναγκαστήκαμε να κλαδέψουμε αφήνοντας μάτι και καβαλάρη και στην πορεία, όταν τίναξαν, να κάνουμε διπλό βλαστολόγημα. Η άνοιξη ήταν κακή για τους αμπελουργούς της περιοχής μας, που πήραν στο τέλος μειωμένη σοδειά. Λόγο των πολλών και έντονων βροχοπτώσεων πάνω στην ανθοφορία, δεν έδεσαν σωστά τα τσαμπιά και μειώθηκε πολύ η παραγωγή. Εμείς που καλλιεργούμε από το 1993 βιολογικά σταφύλια, περνάμε τα αμπέλια μόνο με καταστροφέα για τον καθαρισμό χόρτων και με μισινέζα καθαρίζουμε ανάμεσα στις ρίζες. Ρίχνουμε γαλαζόπετρα -βορδιγάλειο πολτό για τον περονόσπορο και θειάφι για ωίδιο- μπάστρα. Φέτος μας πήρε και ο καύσωνας και έτσι κάναμε επιπλέον ποτίσματα, ανεβάζοντας το κόστος παραγωγής», λένε τα ξαδέλφια Γιάννης Παπράς του Θωμά και Γιάννης Παπράς του Αστερίου
Κείμενο και φωτογραφίες: Βασιλική Πασχάλη- Τσαντοπούλου
Διαβάστε περισσότερα στο Wine Trails Σεπτεμβρίου που κυκλοφορεί στα περίπτερα όλης της χώρας.
Κείμενο και φωτογραφίες: Βασιλική Πασχάλη- Τσαντοπούλου
Διαβάστε περισσότερα στο Wine Trails Σεπτεμβρίου που κυκλοφορεί στα περίπτερα όλης της χώρας.