BACK TO
TOP
Agrenda

Εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής φοβάται ο ΣΕΟ για τον φόρο στο κρασί

Θετική εξέλιξη χαρακτήρισε ο Σύνδεσµος Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ) – σε επιστολή προς τους οινοποιούς µέλη του - την κατάργηση του Ειδικού Φόρου στο Κρασί. Ωστόσο δεν παρέλειψε να τονίσει ότι υπάρχει πάντα η επιφύλαξη «τυχόν εκπλήξεων» της τελευταίας στιγµής, και πρόσθεσε πως «ο µηδενισµός του συντελεστή βεβαίως δεν δύναται να ακυρώσει την δυνατότητα του Κράτους να επιβάλει ΕΦΚ στο µέλλον».

4-SEO

13
0

 Ειδικότερα ο ΣΕΟ επισηµαίνει προς τα µέλη του ότι: «στον κωδικό ταξινόµησης του Προϋπολογισµού υπ’ αριθµ. 1110331 προβλέπονται έσοδα 1 εκατοµµύριο ευρώ (σε σχέση µε τα περίπου 30 τα οποία αναµένεται να εισπραχθούν για το τρέχον έτος. Αναµένουµε να δούµε σε τι συνίσταται αυτό το ποσό (πιθανόν να πρόκειται για τα έσοδα ∆εκεµβρίου 2018 από την ∆ΕΦΚ που θα υποβληθεί τον ερχόµενο Ιανουάριο). Όπως έχουµε επισηµάνει το καθεστώς ΕΦΚ οινοπνευµατωδών βασίζεται στο δίκαιο της Ε.Ε. (Οδηγίες 92/83/ΕΟΚ και 92/84/ΕΟΚ) και συνιστά υποχρέωση της Ελληνικής Πολιτείας να έχει έτοιµο σχετικό µηχανισµό, ακόµα και µε µηδενικό συντελεστή. Έτσι, το Υπουργείο Οικονοµικών έχει την υποχρέωση να αντικαταστήσει τις διατάξεις της ατυχούς, αντισυνταγµατικής και άδικης υπουργικής απόφασης, στην βάση των όσων όρισε το Συµβούλιο της Επικρατείας.

Η απόφαση του 1734/2018 έχει καθοριστική σηµασία για το µέλλον των µικρών παραγωγών εκτός φορολογικής αποθήκης καθώς υπό το νέο καθεστώς, όποιο και αν είναι αυτό, δεν νοείται προκαταβολή φόρου.

Η απόφαση 1734/2018, γενικότερα, την οποία υπενθυµίζουµε ότι προκάλεσε ο θεσµισµένος κλάδος του κρασιού στο σύνολο του, πέρα από την συνεισφορά  του, ουσιαστική και συµβολική, στην λήξη αυτής της περιπέτειας γεννά περαιτέρω προοπτικές για τον κλάδο και τα οινοποιεία για τις οποίες θα ενηµερώσουµε σχετικά και µε τρόπο υπεύθυνο τα µέλη µας, εν ευθέτω χρόνο.

Συνιστούµε λοιπόν σε όλους ψυχραιµία. Θα σάς κρατήσουµε, φυσικά, ενήµερους για όλες τις εξελίξεις.».

Σύσκεψη στις 3 ∆εκέµβρη

Να σηµειωθεί ότι για το θέµα του κρασιού έχει προγραµµατιστεί από την Ε∆ΟΑΟ σύσκεψη στις 3 ∆εκεµβρίου στις πέντε το απόγευµα στην αίθουσα συσκέψεων της ΚΕΟΣΟΕ (Λουίζης Ριανκούρ 73, στους Αµπελόκηπους) όπου θα συζητηθούν όλα τα θέµατα της αµπελουργίας.

Ειδικότερα θα γίνει συζήτηση και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέµατα ηµερήσιας διάταξης: α) προετοιµασία γενικής συνέλευσης, β)πρόγραµµα προβολής και προώθησης  αίτηµα ΣΜΟΕ, κ.α.

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ στην Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 1η Δεκέμβρη μαζί με το περιοδικό Profi

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία