BACK TO
TOP
Agrenda

Φτιάξτε εταιρείες λέει τώρα η κύβερνηση για το φόρο στους αγρότες

Νέα αγροτική ατζέντα επιχειρεί να χτίσει, κάτω από δύσκολες οµολογουµένως συνθήκες, το τελευταίο διάστηµα η κυβέρνηση, κάτι που φαίνεται έντονα από το πολιτικό «φλερτ» που έχει ξεκινήσει τον τελευταίο καιρό ακόµα και από πλευράς Μαξίµου.

1-Araxwvitis

Χρήστος Διαμαντόπουλος

36
1

Την ανάγκη προσέγγισης του Έλληνα αγρότη και κτηνοτρόφου σηµατοδότησε η επίσκεψη Τσίπρα στα Καλάβρυτα, όπου έχοντας την ασφάλεια ότι απευθύνεται σε αγρότες ενός επιτυχηµένου συνεταιρισµού ο πρωθυπουργός προσπάθησε να ξεδιπλώσει τις προθέσεις του για τη στήριξη του πρωτογενή τοµέα.

Βέβαια, αυτό καθίσταται ιδιαίτερα δύσκολο ακόµα και στις περιπτώσεις αγροτών που δραστηριοποιούνται υπό την σκέψη ενός -από τους ελάχιστους πλέον- επιτυχηµένου συνεταιρισµού, αφού το βαρύ φορτίο νόµων και φορολογίας όλα αυτά τα µνηµονιακά χρόνια δεν έχει αφήσει ανεπηρέαστο κανέναν από τους εµπλεκόµενους µε τη γεωργία.

Παρόλα αυτά, έστω και καθυστερηµένα, δόθηκε η αίσθηση ότι κάτι µπορεί να γίνει και ότι υπάρχει φως για τους Έλληνες παραγωγούς στην άλλη µεριά, ενός µακρύ οµολογουµένως τούνελ. Με όπλα τη µείωση της φορολογίας στους συνεταιρισµούς, την κατάργηση του τέλους επιτηδεύµατος και τη µείωση των ασφαλιστικών εισφορών, ο Αλέξης Τσίπρας προσπάθησε να πείσει πως έρχονται καλύτερες ηµέρες. Προφανώς και αυτά δεν φτάνουν. Προφανώς και η κυβέρνηση κρατάει κι άλλους άσους στο µανίκι της, οι οποίοι θα φανερωθούν ανάλογα µε το πότε θα διεξαχθούν οι επόµενες βουλευτικές εκλογές.

Πάντως, εν αναµονή της πολυθρύλητης πλέον µείωσης της φορολογίας και στους συνεταιρισµένους αγρότες, η κυβέρνηση δεν παραλείπει να τονίσει πως το πρώτο βήµα έγινε µε τους συνεταιρισµούς κι αυτό, στην περίπτωση των γαλακτοκοµικών οργανώσεων µπορεί να έχει άµεσο αντίκτυπο και στους παραγωγούς µιας και το κέρδος από τον φόρο µπορεί για παράδειγµα να µετακυλήσει στον παραγωγό µε µια καλύτερη τιµή στο γάλα.

Εκτός των παραπάνω όµως, Μαξίµου και Βάθη επιχειρούν να στρέψουν την προσοχή των αγροτών στην αναγκαιότητα συµµετοχής σε ∆ιεπαγγελατικές Οργανώσεις, εκφράζοντας ανοιχτά πλέον τη στήριξή τους προς αυτές.  Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση Αραχωβίτη στην ετήσια γενική συνέλευση της Εθνικής ∆ιεπαγγελµατικής Οργάνωσης Αµπέλου και Οίνου, όπου σηµείωσε ότι «οι διεπαγγελµατικές οργανώσεις είναι ο συνεργάτης, µαζί µε τον οποίο θα ανασυγκροτήσουµε την αγροτική οικονοµία». Τόνισε δε ότι «ο αµπελοοινικός τοµέας είναι στρατηγικής σηµασίας για την ελληνική οικονοµία, την περιφερειακή ανάπτυξη, τον πολιτισµό και την προστασία του περιβάλλοντος». Στη συνέχεια, ο υπουργός αναφέρθηκε στις ευκαιρίες που παρουσιάζονται για τον κλάδο της οινοποιίας και της αµπελουργίας αναφέροντας ότι προς αυτή την κατεύθυνση µπορεί να βοηθήσει το πρόγραµµα αναδιάρθρωσης αµπελώνων, που επεκτείνεται έως το 2023.

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ στην Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

08-12-2018 21:03Σπύρος Γαμβρουλάς

Hh

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία