BACK TO
TOP
Agrenda

Μασάζ με de minimis επιλέγει ο Αραχωβίτης για αποφυγή μπλόκων

∆εν είχε κάποια µεγάλη είδηση η επίσκεψη Αραχωβίτη στον Τύρναβο, είχε όµως πολύ «µασάζ» σε µια αγροτική περιοχή µε απαιτήσεις από την εκάστοτε πολιτική ηγεσία κι αν κρίνει κανείς από τις αντιδράσεις των συµµετεχόντων δεν πήγε κι άσχηµα.

2-De-minimis

Βασιλική Πασχάλη-Τσαντοπούλου

9
0

 Ο Λάκωνας υπουργός έχει έναν τρόπο να δείχνει πως ακούει µε ενδιαφέρον ακόµα και τα πιο µεµονωµένα ζητήµατα, κι αυτό σε εποχές ψηφοθηρίας καταγράφεται θετικά. Από την άλλη, η λογική «ό,τι τσιµπήσουµε» από την πλευρά των αγροτών κυριαρχεί.

Έτσι, ανάµεσα στις ανακοινώσεις για κρατικές ενισχύσεις και τις διαρκείς υποσχέσεις για αυστηροποίηση των ελέγχων κατά της νοθείας στο γάλα ο υπουργός έκανε γνωστό ότι το επόµενο διάστηµα θα κατατεθεί στη Βουλή νοµοσχέδιο για θέµατα του πρωτογενούς τοµέα, το οποίο θα περιλαµβάνει και διατάξεις για τις συνεταιριστικές οργανώσεις. Ειδικότερα για τα περιουσιακά στοιχεία των υπό εκκαθάριση συνεταιριστικών οργανώσεων τόνισε ότι δεν θα εκποιηθούν αφού είναι περιουσία των γενεών και όχι των συνεταίρων. Παράλληλα διευκρίνισε ότι δεν θα υπάρχει απαλλαγή διοικούντων για χρέη των οργανώσεών τους, αλλά µόνο αναστολή διώξεων µέχρι την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης. Επίσης ο υπουργός σε δηλώσεις του στους δηµοσιογράφους, χωρίς να δώσει λεπτοµέρειες, εµφανίστηκε αισιόδοξος για την αντιµετώπιση του προβλήµατος των αµβυκούχων, σηµειώνοντας ότι προωθείται σε συνεργασία µε το υπουργείο Οικονοµικών, νοµοθετική ρύθµιση που θα αντιµετωπίσει οριστικά το πρόβληµα. Όσον αφορά το θέµα των ανοιχτών τιµών στο βαµβάκι χαρακτήρισε για µια ακόµα φορά απαράδεκτο το φαινόµενο, υποστηρίζοντας ότι το υπουργείο προχωρεί σε ρύθµιση για την επόµενη χρονιά, σύµφωνα µε την οποία η τιµή θα είναι γνωστή στους παραγωγούς µε την παράδοση ή θα είναι προσυµφωνηµένη µε συµβόλαιο υπογεγραµµένο από την σπορά, κάτι που έχει ανακοινωθεί εδώ και εβδοµάδες µετά την συνάντηση που είχε µε τη ∆ιεπαγγελµατική Βάµβακος. Επιπλέον ο υπουργός ανέφερε ότι:

Στο επόµενο τρίµηνο θα ανακοινωθούν συνδυαστικά µέτρα για τη µείωση του κόστους παραγωγής.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 12 Ιανουαρίου 
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία